Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT JOAN DE LABRITJA

Núm. 522768
Acord del Ple de suspensió de l'aplicació de la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12/2017 introduïda per la disposició addicional primera apartat 5 del Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge – Expedient núm. 772/2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple d'aquesta Corporació municipal en sessió ordinària celebrada el dia 25 de juliol de 2024, ha adoptat, entre altres, l'acord que es transcriu literalment a continuació:

El 19 d'abril de 2024 (BOIB n. 60, de 07.05.24) el Ple d'aquesta Corporació municipal va acordar aprovar una suspensió temporal en l'aplicació de la disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12 /2017, introduïda per l'apartat 5 de la disposició addicional primera del Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge. Aquest Decret llei ha quedat ara derogat per la Disposició derogatòria única de la Llei 3/2024, de 3 de maig, de mesures urgents en matèria d'habitatge (BOIB n. 61, de 9 de maig de 2024).

Aquesta Llei estableix l'excepció de no aplicació de la Disposició addicional dissetena, Disposició addicional divuitena, Disposició addicional vintena i Disposició addicional vint-i-unena quan l'ajuntament l'hagi acordat a l'empara del qual es disposa en el Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge.

D'altra banda, la Llei també atorga un termini de 3 mesos perquè els ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències en matèria d'urbanisme, acordin mitjançant Acord de Ple publicat en el BOIB, la no aplicació de les anteriors disposicions addicionals.

Atès que aquest ajuntament va acordar la no aplicació temporal de la disposició addicional vint-i-unena durant un termini de 6 mesos, aquesta suspensió es manté en virtut de la Llei 3/2024, de 3 de maig, de mesures urgents en matèria d'habitatge, encara que transcorregut el termini suficient per a l'estudi de les necessitats i característiques del municipi, aquesta suspensió temporal ha de ser acordada com a definitiva i, a més, en virtut del nou termini donat per la Llei 3/2024, de 3 de maig, de mesures urgents en matèria d'habitatge, ampliar-ho en el següent sentit:

Vista la proposta de resolució PR/2024/440 de 15 de juliol de 2024.

Primer. Suspendre l'aplicació de la disposició addicional dissetena i disposició addicional vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les illes Balears, introduïdes per la Llei 3/2024, de 3 de maig, de mesures urgents en matèria d'habitatge, que afecten la possibilitat de transformar els locals existents en habitatges, una vegada esgotat l'índex d'intensitat residencial de la parcel·la, així com permetre el creixement en alçada de les edificacions i parcel·les vacants per sobre les determinacions de les vigents normes urbanístiques, per a destinar-les a habitatges de preu limitat.

Segon. Publicar un anunci corresponent en l'acord de suspensió en el BOIB i en el tauler electrònic municipal per a una major publicitat de l'acord.”

El que es fa públic, per a general coneixement i efectes oportuns.

 

Sant Joan de Labritja, (signat electrònicament: 26 d'agost de 2024)

L'alcaldessa Maria Tania Marí Marí