Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT DE RECERCA I FORMACIÓ AGROALIMENTÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (IRFAP)

Núm. 514220
Proposta de resolució i Resolució definitiva d’inscripció al Programa d’ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l’any 2024 del president de l’IRFAP

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

L'Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) i la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, han iniciat conjuntament el Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024, a les Illes Balears.

El Programa té com objectiu incrementar la recerca agronòmica dels cultius herbacis extensius i fomentar l'intercanvi d'informació entre els agricultors que formin part del Programa i els investigadors de l'IRFAP i tècnics de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, per tal d'avançar en aquells aspectes del maneig de les explotacions agràries que suposin millores ambientals i agronòmiques, en un context de canvi climàtic.

A més, l'ús de llavor certificada en els cultius herbacis extensius implica una sèrie d'avantatges pels agricultors/es i ramaders/es, com són la garantia en quant a puresa específica, puresa varietal, elevat nivell de germinació, homogeneïtat, sanitat, traçabilitat del material genètic i garantia d'etiquetatge oficial, entre d'altres.

De conformitat amb el document publicat a la web de l'IRFAP, titulat Instruccions de participació al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024, durant el termini establert per a la inscripció del Tràmit 1, que finalitzava el dia 17 de juny del 2024, a les 24:00 h, es varen rebre un total de 424 inscripcions.

Als efectes del que estableixen les Bases reguladores de les ajudes de mínimis del Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024 del conveni (BOIB núm. 86 de 29 de juny de 2024), la Direcció de Desenvolupament de la Producció Agrària de l'IRFAP va dur a terme el control administratiu i de la documentació aportada a les inscripcions, i va notificar individualment el resultat d'aquest control a tots els sol·licitants. A més, en el BOIB Núm. 99 de dia 27 de juliol de 2024, es va publicar l'Anunci de l'Informe i Proposta provisional de Resolució d'inscripció al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024 del director de Desenvolupament de la Producció Agrària de l'IRFAP, amb 412 inscrits provisionalment. Dins el termini màxim de 10 dies hàbils de què disposaven les persones interessades per a presentar al·legacions, només se n'ha rebut una,  que ha estat de desistiment.

En base a tot el citat, a l'Annex II adjunt, es relacionen els 411 interessats que han presentat, en temps i forma, la documentació prevista a les Instruccions de participació al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024, i s'ha comprovat que compleixen amb els requisits exigits per a la seva inscripció al Programa.

Fonaments de dret.

1. Conveni de col·laboració entre la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural i l'Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP) per establir les bases reguladores de les ajudes al empara del Programa d'ús de llavor certificada d'espècies farratgeres, del Programa d'ús de llavor certificada d'espècies de cereals i de lleguminoses, del Programa de sembra de llavor de determinades espècies mel·líferes, i del Programa de suport a la inseminació artificial per a la millora genètica del bestiar boví d'aptitud lletera, per al manteniment dels beneficis ambientals i socials que genera l'activitat agrària a les Illes Balears, publicat en el BOIB núm. 86 de 29 de juny de 2024.

2. Les Instruccions de participació al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024, publicades a la pàgina web de l'IRFAP el dia 7 de juny de 2024.

3. L'Informe i Proposta provisional de Resolució d'inscripció al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024 del director de Desenvolupament de la Producció Agrària de l'IRFAP, publicat a la pàgina web de l'IRFAP el dia 25 de juliol de 2024.

 

4. L'Anunci de l'Informe i Proposta provisional de Resolució d'inscripció al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024 del director de Desenvolupament de la Producció Agrària de l'IRFAP, publicat en el BOIB Núm. 99 de dia 27 de juliol de 2024.

Proposta de resolució definitiva

Per tot això, s'informa favorablement i proposo al President de l'IRFAP que dicti la Resolució definitiva d'inscripció al Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024, en els termes següents:

1. Inscriure els 411 titulars d'explotacions agràries, amb les superfícies i els cultius detallats a l'Annex II, en el Programa d'ús de llavor certificada de determinades espècies farratgeres de l'any 2024.

2. Notificar aquesta Resolució definitiva a les persones interessades.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar amb caràcter potestatiu un recurs de reposició davant del president de l'IRFAP, o sol·licitar la seva impugnació directament davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu. En el cas d'optar per un recurs de reposició, no es podrà interposar un recurs contenciós administratiu fins que sigui resolt expressament el de reposició, o s'hagi produït la seva desestimació. El termini per a la interposició del recurs de reposició és d'un mes, comptador des de l'endemà d'aquesta publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Transcorregut aquest termini, únicament podrà interposar-se un recurs contenciós administratiu, sense perjudici, si fos el cas, de la procedència del recurs extraordinari de revisió. Tot el citat d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 30 del Decret 28/2014, de 27 de juny, d'aprovació dels estatuts de l‘Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears, modificat pel Decret 37/2022 de 29 d'agost de modificació dels Estatuts aprovats pel Decret 28/2014, de 27 de juny.

 

Palma, a la data de signatura electrònica (21 d'agost de 2024)

Proposa, El director de Desenvolupament de la Producció Agrària de l'IRFAP. Jaume Jaume Sureda,

Conforme amb la Proposta, en dict Resolució,

El president de l'IRFAP Joan Simonet Pons

Documents adjunts