Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 513689
Resolució de Batlia relativa a la modificació del Decret de Batlia de data 08/08/2024 de creació de nous mercats periòdics setmanals al municipi de Calvià (El Toro, Magalluf i Palmanova-Son Caliu)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ANTECEDENTS DE FET

Primer.- El dia 20/08/2024, es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB nº109), el decret de Batlia en data 8/08/2024, de modificació dels plànols aprovats per Resolució de Batlia en data 13/06/2024. Els plànols a modificar van ser els següents:

  • MERCAT SETMANAL DE EL TORO; a les vies i zones públiques que es determinen a l'Annex I adjunt, que forma part integrant de la present resolució.
  • MERCAT SETMANAL DE MAGALLUF; a les vies i zones públiques que es determinen a l'Annex I adjunt, que forma part integrant de la present resolució.

Segon.- S'ha detectat un error material a l'hora d'adjuntar el plànol correcte referent a la distribució i llocs del plànol del mercat setmanal de El Toro.

Tercer.- Consta informe jurídic de la secció de Comerç amb data 21/08/2024.

VALORACIÓ JURÍDICA

Primer.- L'article 109 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, que estableix:

''Article 109. Revocació d'actes i rectificació d'errors.

1. Les Administracions Públiques podran revocar, mentre no hagi transcorregut el termini de prescripció, els seus actes de gravamen o desfavorables, sempre que tal revocació no constitueixi dispensa o exempció no permesa per les lleis, ni sigui contrària al principi d'igualtat, a l'interès públic o a l'ordenament jurídic.

2. Les Administracions Públiques podran, així mateix, rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instàncies dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes''.

S'ha constatat l'existència d'un error material a l'hora d'adjuntar el plànol correcte referent al mercat setmanal de El Toro, en resolució de Batlia de data 8/08/2024, per la qual cosa es considera procedent rectificar aquest error material.

Segundo.- L'article 88.6 de la Llei 39/2015 disposa que “l'acceptació d'informes o dictàmens servirà de motivació a la resolució quan s'incorporin al text d'aquesta”.

Per tot el que s'ha exposat, d'acord amb el que es disposa a la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, el Reglament de Mercats i altra legislació aplicable, es dicta la següent

RESOLUCIÓ

PRIMER.- MODIFICAR el plànol aprovat per Resolució de Batlia en data 08/08/2024 del següent mercat:

  • MERCAT SEMANAL DE EL TORO; a les vies i zones públiques que es determinen a l'Annex I adjunt, que forma part integrant de la present resolució.

SEGON.- CONFIRMAR totes les altres prescripcions de la part dispositiva de les resolucions de Batlia de data 13/06/2024 i 08/08/2024.

TERCER.- ORDENAR la publicació de la present resolució al BOIB, al taulell d'anuncis municipal i a la pàgina web municipal.

PEU DE RECURS. -El que trasllado a vostè als efectes que siguin procedents, significant-li que, contra la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant del mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb el que disposa l'art. 123 de la Llei 39/2015, d'1 de octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. el termini per interposar-lo és d'un mes a comptar de l'endemà de el de la recepció de la present notificació, no podent, en aquest cas, interposar recurs contenciós administratiu fins que s'hagi resolt expressament el de reposició o s'hagi produït la desestimació presumpta del mateix.

El recurs de reposició s'haurà de presentar al Registre General d'aquest Ajuntament o en les dependències i mitjans a què es refereix l'art. 16.4 de la Llei 39/2015 abans esmentada, i s'entendrà desestimat quan no es resolgui i notifiqui en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva interposició, i en aquest cas quedarà oberta la via contenciosa administrativa.

Si no s'utilitza el recurs potestatiu de reposició, es pot interposar directament recurs contenciósadministratiu, d'acord amb el que estableix l'article 123 anteriorment esmentat, i als articles 45 i següents de la Llei 29/98, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant els Jutjats del Contenciós-Administratiu dels de Palma de Mallorca en el termini de dos mesos, a comptar de l'endemà de el de la recepció de la present notificació. Això sense perjudici de qualsevol altre recurs o acció que s'estimi pertinent.

 

Calvià, (signat electrònicament: 21 d'agosto de 2024)

El tinent de batle delegat d'Habitatge, Urbanisme, Planejament i Patrimoni (PS 13/08/2024) Jaime Bujosa Arbona

 

​​​​​​ANNEX I: PLÀNOL