Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 509595
Bases generals reguladores dels Premis Excel·lents, de reconeixement a les empreses i comerços del municipi de Calvià

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local, en sessió de dia 5 d'agost de 2024, ha aprovat les bases generals de concessió dels Premis Excel·lents, de reconeixement a les empreses i comerços del municipi de Calvià que s'insereixen a continuació:

“CONVOCATÒRIA DELS PREMIS EXCEL·LENTS, DE RECONEIXEMENT A LES EMPRESES I COMERÇOS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

D'acord amb tota la normativa que és d'aplicació en matèria de premis i subvencions, i amb la Secció VII de les Bases d'execució del pressupost de l'Ajuntament de Calvià de l'exercici 2024, s'ha redactat aquestes Bases dels  premis excel·lents,  de reconeixement a les empreses i comerços del municipi de Calvià, que tenen com a àmbit d'actuació el terme municipal de Calvià.

Aquesta convocatòria es regirà pels principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, reducció de tràmits, agilització, eficiència i simplificació, i també pels d'eficàcia en el compliment dels objectius fixats i d'eficiència en l'assignació i la utilització dels recursos públics.

BASES QUE REGIRAN ELS PREMIS EXCEL·LENTS, DE RECONEIXEMENT A LES EMPRESES I COMERÇOS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ

L'Ajuntament de Calvià convoca els premis Calvià Excel·lents. L'organització dels premis està a càrrec de l'àrea de Comerç de l'Ajuntament de Calvià.

1. OBJECTE DELS PREMIS

Reconèixer públicament aquelles empreses locals que, per la seva trajectòria, innovació, proximitat, originalitat, etc., exerceixen un paper crucial en el desenvolupament econòmic i social del municipi i impulsar, mitjançant aquests reconeixements, el comerç local, donant-li visibilitat i protagonisme.

2. INSCRIPCIONS

Poden participar-hi tots els comerços del terme municipal de Calvià, excepte aquells comerços que, amb el mateix nom comercial, van resultar guanyadors en alguna de les edicions dels tres anys immediatament anteriors a l'any en curs.

La inscripció és gratuïta. Els comerços que desitgin participar, hauran d'emplenar el formulari i els seus annexes que trobaran a la pàgina www.calvia.com, a la secció El teu Ajuntament/ Organització municipal/ Turisme i Ocupació/ Comerç. La participació pot ser en una categoria, en diverses o en totes.

L'emplenament del formulari d'inscripció implica l'acceptació de les bases que regeixen el concurs així com la declaració responsable que es compleix el requisit d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.

L'Organització podrà comprovar la veracitat de la informació i les dades assenyalades. Igualment podrà exigir, en qualsevol moment, la justificació acreditativa d'aquest fets, podent ser exclosos de la convocatòria aquells comerços que no la presentin. L'Organització també podrà adoptar les mesures oportunes per incompliment d'aquesta clàusula una vegada atorgats els premis.

Finalitzat el termini d'inscripció, l'Organització elaborarà i publicarà la llista d'empreses participants i la categoria (o categories) en les quals concursen en www.calvia.com, així com en el perfil de Facebook, X i Instagram de l'Ajuntament de Calvià.

Categories:

- EMPRESA INNOVADORA

- EMPRESA FAMILIAR

- COMERÇ DE PROXIMITAT

- EMPRESA 365 (OBERT TOT L'ANY)

- EMPRESA TURÍSTICA

S'entendrà com a EMPRESA INNOVADORA,  aquella  que implementà nous processos, idees, serveis o productes amb l'objectiu de millorar notablement els resultats finals. 

Pot estar relacionada amb un producte, un servei, un procés, un mercat, un mitjà de producció, una tecnologia o qualsevol altre cosa que suposi una transformació constant i imprescindible.

Això engloba des de crear o llançar productes o serveis nous, millorar-los fins fer que un procés ja existent sigui més eficient, resoldre un problema comercial, que proposin qualsevol canvi en el model  de negoci existent per que s'ajusti millor a les necessitats dels consumidors o aporti majors ganàncies.

La innovació pot ser:

- Radical:  Com el seu nom indica, alguna cosa que realment canvia l'escenari d'una marca, sigui en el mercat o sigui en la dinàmica empresarial. Pot produir-se a través d'un canvi complet en el posicionament de la empresa, en la forma de treballar, en los processos, en els serveis i productes oferits o en la forma de relacionar-se amb el client. 

- Incremental: Afegeix novetats, ja sigui en el producte, la marca o  els mètodes de producció, sense promoure un canvi molt brusc. Por lo general, se tracta d'una evolució de una innovació ja realitzada, de manera que se complementa i ofereix millores, ja sigui per els empleats, els clients o els atributs del negoci.

-  Disruptiva: es refereix més al mercat que a la marca, producte o servei concret. En general, es un moviment escalable que arriba a moltes persones al mateix temps. 

També pot ser: 

- Innovació de productes 

- Innovació en els serveis

- Innovació en els processos de producció 

- Innovació en el modelo de negoci

- Innovació tecnològica, 

- Innovació logística

- Innovació en el marketing

- Innovació organitzativa

S'entendrà com a EMPRESA FAMILIAR,  aquella  que es fundada, governada i controlada por una unitat familiar

S'entendrà com a EMPRESA DE PROXIMITAT , també anomenada comerç de kilòmetre 0 o comerç local. És un negoci minorista que està a prop del nostre lloc de residència. Nos ofereix els productes que necessitam en el dia a dia,

S'entendrà com a EMPRESA 365, aquell negoci minorista que està obert un mínim de 10 mesos dins l'any natural.

S'entendrà com a EMPRESA TURÍSTICA, aquella que se relaciona amb la indústria turística, que es defineix com el sector que se encarrega de la producció y circulació de béns i serveis que se relacionen amb la recreació i l'esbarjo (platja, aventures, gastronòmic, religiós, de negocis, turisme rural, ecològic,etc.)

Les empreses turístiques poden ser de: 

- Allotjament

- Transport

- Alimentació i begudes (que venguin o elaborin productes típics del terme de Calvià, o de Mallorca)

- Compres (que venguin o elaborin productes elaborats per ells, elaborats per residents a Mallorca, o  que siguin típics de Mallorca)

- Tours operadors i guies

- Agències de viatges

3. FUNCIONAMENT DELS PREMIS

D'entre tots els comerços participants es seleccionaran 3 finalistes per a cadascuna de les categories.

  • 3 finalistes per a la categoria empresa innovadora
  • 3 finalistes per a la categoria empresa familiar
  • 3 finalistes per a la categoria comerços de proximitat
  • 3 finalistes per a la categoria empresa 365 (Obert tot l'any)
  • 3 finalistes per a la categoria empresa turística

A aquests 15 comerços finalistes, se'ls obsequiarà amb la realització d'un complet i exclusiu publireportatge sobre els seus establiments, totalment gratuït i que, una vegada gravat i editat, se'ls lliurarà perquè el puguin difondre lliurement en qualsevol canal de difusió, xarxa social, etc. i que, a més, serà publicat en www.calvia.com.

D'entre els comerços finalistes, el Jurat seleccionarà un (1) guanyador per categoria. L'Ajuntament de Calvià es posarà en contacte, via telefònica o per correu electrònic, amb els comerços guanyadors per comunicar-los que han resultat guanyadors i per informar-los de la data i el lloc on es durà a terme la gala, a la qual hi hauran d'assistir, ja que el lliurament de premis està subjecte a l'assistència a la gala Excel·lents.

Els guanyadors es comprometen a mantenir el secret fins a la celebració de la gala, moment en el qual es farà públic el nom d'aquests 5 comerços guanyadors.

4. DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR

A) Formulari d'inscripció.

B) Un breu escrit explicant i/o acreditant les característiques que li permeten presentar-se al premi o als  premis que opten.

S'haurà de presentar un escrit per cada categoria on es presentin. 

C) Fotocòpia del DNI, NIF o del document d'identificació corresponent del titular del comerç o la empresa.

D) DECLARACIÓ RESPONSABLE  (annex I) on consti:

  • Que està en possessió del títol habilitant de l'activitat.
  • Que està al corrent pel que fa a les seves obligacions amb la Seguretat Social.
  •  Que està al corrent pel que fa a les seves obligacions tributàries amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària.
  •  Que està al corrent pel que fa a les seves obligacions tributàries amb l'Agència Tributària de les Illes Balears.
  •  Que està al corrent pel que fa a les seves obligacions tributàries amb l'Ajuntament de Calvià.
  • Que no està afectada per cap de les prohibicions establertes per l'art. 10 del text refós de la Llei de subvencions de la CAIB, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, ni és culpable a procediments de cobrament per via de constrenyiment per deutes contretes amb l'Ajuntament de Calvià.

E) Compromís signat de mantenir el secret fins la gala d'entrega de premis, en cas de ser el guanyador. (Annex II).

5. CALENDARI

Fins al 15 de setembre: Termini d'inscripcions.

Octubre: Selecció dels finalistes i realització dels vídeos promocionals.

Novembre: Gala Excel·lents 2024 (lliurament de guardons i premis)

6. GALA EXCEL·LENTS 2024 I LLIURAMENT DE PREMIS

El mes de novembre es celebrarà la gala Excel·lents 2024, a la qual assistiran les autoritats municipals, i que serà coberta per un mitjà de comunicació. En aquesta gala, es projectaran els reportatges de cadascun dels 15 comerços finalistes i s'anunciaran el comerç guanyador de cada categoria.

A aquesta gala hi hauran d'assistir els finalistes dels premis, als quals se'ls  entregarà el guardó a l'Excel·lència empresarial, consistent en una estatueta creada per l'artista local Carlos Terroba, membre de la plataforma artística Ou verd i, aquells que en resultin guanyadors, a més, rebran un premi de 300€.

La data exacta de la gala, el lloc on se celebrarà, així com la manera d'adquirir les invitacions, seran anunciats a través de la web i de les xarxes socials de l'Ajuntament. A la gala hi podran assistir totes aquelles persones que ho desitgin, i que hagin adquirit prèviament la seva invitació, fins a completar l'aforament de la sala on es celebri.

 

7. JURAT

El jurat estarà integrat pel regidor delegat especial de les àrees de Comerç i Activitats, el gerent o la gerent d'un dels comerços premiats en l'edició de 2023 i un representant del mitjà de comunicació patrocinador dels premis.

L'Organització i el Jurat tenen la facultat d'interpretar aquestes bases. En cas de conflicte, l'Organització és la competent per resoldre'l basant-se en criteris de racionalitat, igualtat i equitat.

L'Organització informarà els participants de la selecció de les empreses finalistes. El veredicte del jurat, així com la identitat dels guanyadors, es faran públics en la gala de lliurament dels premis Excel·lents 2024, prevista per a novembre de 2024. L'Organització emetrà un comunicat de premsa i publicarà la informació en www.calvia.com i en les xarxes socials municipals.

8. PAGAMENT DELS PREMIS

Els premis es faran efectius per transferència bancària dins dels 30 dies següents a la resolució d'aquests. Els premis seran objecte de retenció fiscal d'acord amb l'estipulat en la legislació vigent.

El lliurament de premis està subjecte a l'assistència a la gala, així com estableix el punt 2 d'aquestes bases. En cas que el o la representant del comerç guanyador no hi pugui assistir per causes sobrevingudes, ho haurà de comunicar a l'Organització i hi haurà de facilitar, amb 24 hores d'antelació a la celebració de la gala,  el nom de la persona que recollirà el premi en representació seva.

 

Calvià, a la data de la signatura electrònica (20 d'agost de 2024

El tinent de batle delegat d'Habitatge, rbanisme, Planejament i Patrimoni) Jaime Antonio Bujosa Arbona