Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EMPRESA, OCUPACIÓ I ENERGIA

Núm. 509362
Resolució del conseller d’Empresa, Ocupació i Energia per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector de la Neteja d’edificis i locals de les Illes Balears, de 16 d’abril de 2024, i la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (codi de conveni 07000535011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 16 d'abril de 2024, els membres de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del sector de la Neteja d'edificis i locals de les Illes Balears es van reunir per acordar sobre la interpretació de l'article 54 del conveni col·lectiu.

2. El 16 d'abril de 2024, José María Muñoz Juárez, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector de la Neteja d'edificis i locals de les Illes Balears, de 16 d'abril de 2024, en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Ordenar la traducció del text a la llengua catalana i fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Paritària i que la versió catalana n'és una traducció .

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

(Signat electrònicament: 25 d'abril de 2024)

Per delegació del conseller d'Empresa, Ocupació i Energia (BOIB 103/2023) La directora general de Treball i Salut Laboral Catalina Teresa Cabrer Gonzalez

 

 

CINQUENA ACTA DE REUNIÓ DE 16 D'ABRIL DE 2024 DE LA COMISSIÓ PARITÀRIA D'INTERPRETACIÓ DEL CONVENI COL·LECTIU DE NETEJA D'EDIFICIS I LOCALS DE LES ILLES BALEARS

A la ciutat de Palma de Mallorca, a les 12.30 hores del 16 d'abril de 2024, a la sala de juntes del SINDICAT SITEIB es reuneixen les persones que es relacionen més avall, les quals compareixen en representació de les organitzacions empresarials i sindicals que així mateix s'esmenten, amb la finalitat d'atendre la petició de reunió provocada per la part social en relació amb la interpretació que s'ha de fer pel que fa a l'acumulació d'hores sindicals del delegat sindical i membre de comitè d'empresa, aclariment del Conveni, i d'acord amb això COMPAREIXEN:

Per SITEIB

Josefa Freire Fernández

Raquel Mesquida Sánchez

Sandra Llorente Rendón

Juan Antonio Santiago Martín

Com a assessora:

Miquela Pujadas Busquets

 

Per la representació empresarial

 

Per part d'ASPEL

Iñaki Contreras Creus

Per part d'ABENET

Angell Llull Navarro

Com a assessor:

José María Muñoz Juárez

L'ordre del dia consta d'un únic punt:

ÚNIC. Es reobri la sessió en relació amb el punt que va quedar per a estudi i s'acaba el següent en relació amb la interpretació de l'article 54 del Conveni col·lectiu que diu:

Acumulació de crèdit horari per a membres de Comitè d'Empreses o delegats/ades de Personal

Es convé l'acumulació del crèdit horari que actualment mantenen els membres dels comitès d'empreses, delegats/ades de Personal i delegades sindicals.

Aquesta acumulació s'entendrà a favor d'un sol membre del Comitè d'Empresa o delegats/ades de Personal per cada sindicat representat.

A aquest efecte, i perquè aquesta acumulació es pugui dur a terme, serà preceptiva la comunicació adreçada a la direcció de les empreses per escrit del membre o membres del comitè cedent, amb una antelació mínima d'un mes.”

1r. PEL SINDICAT SITEIB

L'esperit de la disposició normativa interpretada (article 54 del CC) convé que es pot dur a terme l'acumulació del crèdit horari que mantenen els membres dels comitès d'empresa, els delegats de personal i els delegats sindicals, tant entre ells com en una mateixa persona quan aquesta té la doble qualitat de membre del comitè d'empresa, delegat de personal i delegat sindical. Així ha estat la pràctica en el sector al llarg dels anys.

2n. PER LA PART EMPRESARIAL

Assenteixen en el fet que l'esperit de l'article estudiat és el que manifesta el sindicat.

Sense que hi hagi més assumptes per tractar, a les 13:20 hores es dona per finalitzada la reunió en el lloc i en la data que s'indiquen en l'encapçalament i s'aixeca aquesta acta perquè consti el que s'hi ha tractat. S'acorda que aquesta la signi un representant de cada organització present.

Les parts acorden donar mandat al Sr. Muñoz, assessor empresarial, perquè dugui a terme els tràmits d'inscripció i de registre de l'acta davant l'autoritat laboral i en sol·liciti la publicació al BOIB.