Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 500956
Extracte de l’aprovació per part del Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa de dia 2 d’agost de 2024 de la convocatòria d’ajudes per al Foment de les persones artesanes i dissenyadors de la moda Adlib, per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Núm. d'identificació de la convocatòria (BDNS): 780295

De conformitat amb allò establert als articles 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria d'ajudes per al Foment de les persones artesanes i de la moda Adlib per a l'any 2024.

Primer. Justificació

L'artesania és competència pròpia d'aquest Consell Insular d'Eivissa, per la Llei 8/1999, de 12 d'abril, d'atribució de competències als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera (BOCAIB núm. 51, de 24/04/1999) en matèria d'agricultura, pesca i artesania, i que la moda Adlib és una indústria referent de l'artesania de l'illa d'Eivissa en què participen molts dels oficis inclosos en el Repertori d'Oficis Artesans de les Illes Balears.

El Decret de Presidència núm. 2023000467, de data 29-06-2023, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments, atribueix al Departament de Promoció Econòmica, Cooperació Municipal i Recursos Humans, entre d'altres, “L'activitat competencial pròpia del Consell Insular en matèria d'artesania i promoció de la moda. Desenvolupament empresarial; indústria i vigilància de marques.”

L'objecte d'aquestes ajudes és dinamitzar i fomentar les indústries de l'artesania i de la moda Adlib a l'illa d'Eivissa, a través de la participació en fires, passarel·les i esdeveniments especialitzats, i recolzant la formació i la difusió, de forma que s'estimuli la promoció de l'artesania d'Eivissa, de la moda Adlib i de les marques respectives.

Tot això amb la finalitat de promoure el millor coneixement de la indústria de l'artesania i de la indústria de la moda d'Eivissa a l'exterior i el seu millor posicionament en el mercat, consolidar la indústria artesana i tèxtil d'Eivissa, i incrementar la comercialització de l'artesania i de la moda Adlib.

Segon. Objecte i beneficiaris

L'objecte d'aquesta convocatòria és fixar el procediment de concessió de les ajudes econòmiques adreçades al foment de les persones artesanes i de la moda Adlib.

Seran objecte de subvenció les activitats dutes a terme entre el dia 15 d'octubre de 2022 i el 30 de juny de 2024 (ambdós inclosos), que s'incloguin a les línies d'actuació següents:

  • Assistència i participació en activitats tals com fires, passarel·les, showrooms o esdeveniments especialitzats d'artesania o de moda nacionals, celebrades al territori espanyol fora de l'illa d'Eivissa, excepte fires o esdeveniments especialitzats d'alimentació.
  • Assistència i participació en activitats tals com fires, passarel·les, showrooms o esdeveniments especialitzats d'artesania o de moda celebrades fora d'Espanya, excepte fires o esdeveniments especialitzats d'alimentació.
  • Assistència, participació i/o organització de sessions fotogràfiques i/o filmacions audiovisuals que permetin obtenir recursos per a la promoció dels oficis artesans i de la moda Adlib a través de les diferents plataformes i mitjans online i offline.
  • Participació en fires i esdeveniments virtuals de moda o artesania, excepte fires d'alimentació.
  • Contractació d'anuncis o campanyes publicitàries en mitjans de comunicació escrits, audiovisuals i on-line.
  • Assistència a activitats de formació, vinculades amb l'ofici o l'activitat artesanal, de moda i/o empresarial.
  • Edició de catàlegs, fullets, tríptics així com altres materials per a la difusió de l'ofici i els productes i serveis artesanals o de moda Adlib.

Poden concórrer a aquesta convocatòria els dissenyadors de moda, complements i accessoris de moda Adlib que tenguin la seua activitat industrial a l'illa d'Eivissa, que hagin participat en les campanyes de promoció de la moda Adlib promogudes pel Consell Insular d'Eivissa, durant els anys 2021, 2022 i 2023.

També persones artesanes en possessió de la carta d'artesà/ana, carta de mestre/a artesà/ana o empreses amb document de qualificació artesanal (DQA) de l'illa d'Eivissa en vigor, o que puguin acreditar haver realitzat la sol·licitud per a la seva obtenció amb el lliurament de tota la documentació requerida per a la seua tramitació i que resta només pendent d'avaluació de la Ponència tècnica, abans de la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB).

Tercer. Dotació econòmica

El pressupost total per a aquesta convocatòria, l'any 2024, és de SETANTA-CINCA MIL EUROS (75.000,00 €) del vigent pressupost del Consell Insular d'Eivissa, que aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària 4220.47000.

L'import màxim per beneficiari és de 10.000,00 euros.

Quart. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds comença el dia següent al de la publicació de l'extracte de la convocatòria, amb el número d'identificació de la BDNS, al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i finalitza 15 dies naturals després.

 

(Signat electrònicament: 13 d'agost de 2024

La cap de secció d'Indústria del Departament de Promoció Económica, Cooperació Municipal i Recursos Humans Marta Díaz Pascual)