Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 500868
Resolució d'ampliació del termini de presentació de sol·licituds de les convocatòries de l’especialitat d’oficial i de l’especialitat d’auxiliars educatius de l’Administració especial de l’IMAS

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. En data 18 de juliol de 2024, es va publicar en el BOIB núm. 94 la Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) d'aprovació de les bases generals que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració especial de l'oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici de 2024 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2023 de l'IMAS i les ofertes d'ocupació pública derivades del Pla estratègic per la reducció de la temporalitat de l'IMAS aprovat pel Consell Rector dia 15 de desembre de 2023.

2. En data 27 de juliol de 2024, es va publicar en el BOIB núm. 99 la Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per la qual s'aproven la convocatòria, les bases específiques i el temari que han de regir el procés selectiu, mitjançant el sistema de concurs oposició, per cobrir les places vacants de l'especialitat oficial de l'Administració especial de l'Oferta d'ocupació pública corresponent als exercicis de 2021 i 2023 de l'IMAS.

Així mateix, en data 27 de juliol de 2024, es va publicar en el BOIB núm. 99 la Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per la qual s'aproven la convocatòria, les bases específiques i el temari que han de regir el procés selectiu, mitjançant el sistema de concurs oposició, per cobrir les places vacants de l'especialitat auxiliars educatius de l'Administració especial de l'Oferta d'ocupació pública corresponent als exercicis de 2021 i 2023 de l'IMAS.

3. En data 8 d'agost de 2024, es va publicar en el BOE núm. 191, la Resolució de 29 de juliol de 2024, de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials referent a la convocatòria per proveir diverses places. Així doncs, l'inici de presentació de sol·licituds a les convocatòries de l'especialitat d'oficial i auxiliar educatiu va ser dia 9 d'agost de 2024.

4. Per Resolució de la Presidència de l'IMAS de data 7 d'agost de 2024 es va modificar i es va rectificar els errors detectats a les Bases generals aprovades per Resolució de la Presidència de l'IMAS en data 15 de juliol de 2024, que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració especial de l'oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici de 2024 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2023 de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) i de les ofertes d'ocupació pública derivades del Pla estratègic per la reducció de la temporalitat de l'IMAS aprovat pel Consell Rector dia 15 de desembre de 2023. Aquesta Resolució es va publicar en el BOIB núm. 105, de 10 d'agost de 2024.

Fonaments de dret

1. L'article 32.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que l'Administració, excepte precepte en contra, pot concedir d'ofici o a petició dels interessats una ampliació dels terminis establerts que no excedeixi la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercers. Aquest acord s'ha de notificació als interessats.

A l'apartat tercer d'aquesta article, s'especifica que la decisió sobre l'ampliació s'ha de produir, en tot cas, abans del venciment del termini de què es tracti. A més, els acords sobre ampliació de terminis o sobre la seva denegació no són susceptibles de recurs, sense perjudici del procedent contra la resolució que posi fi al procediment.

2. La base 6.1 de les Bases generals que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració especial de l'oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici de 2024 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2023 de l'IMAS i les ofertes d'ocupació pública derivades del Pla estratègic per la reducció de la temporalitat de l'IMAS aprovat pel Consell Rector dia 15 de desembre de 2023 (BOIB núm. 94, de 18 de juliol de 2024), disposa que el termini per a la presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria corresponent en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En conseqüència, a les resolucions de data 24 de juliol de 2024 per les quals s'aproven les convocatòries de l'especialitat d'oficial i auxiliar educatiu (BOIB núm. 99, de 27 de juliol de 2024), s'estableix que el termini per a la presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci de la convocatòria corresponent en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En data 8 d'agost de 2024, es va publicar en el BOE núm. 191 l'anunci de les convocatòries esmentades. No obstant això, en data 10 d'agost de 2024, s'ha publicat en el BOIB núm. 105 una modificació i una rectificació dels errors detectats a les Bases generals que han de regir els processos selectius per cobrir les places vacants de personal funcionari de l'Administració especial de l'oferta d'ocupació pública corresponent a l'exercici de 2024 del Consell de Mallorca i de les ofertes d'ocupació pública corresponents als exercicis 2021 i 2023 de l'IMAS i les ofertes d'ocupació pública derivades del Pla estratègic per la reducció de la temporalitat de l'IMAS aprovat pel Consell Rector dia 15 de desembre de 2023.

Per tant, atès que el termini per presentar sol·licituds ja s'havia iniciat i posteriorment s'ha dut a terme una modificació i rectificació dels errors detectats a les Bases generals (BOIB núm. 105, de 10 d'agost de 2024), és procedent ampliar el termini per a la presentació de sol·licituds.

3. D'acord amb l'article 7.2.13) dels Estatuts de l'IMAS (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), correspon a la Presidència convocar i resoldre els procediments de selecció, establir-ne les bases, els programes i el contingut de les proves, i nomenar els membres dels òrgans de selecció.

Per tot això, dict la següent:

Resolució

1. Ampliar el termini de presentació de sol·licituds de les convocatòries de l'especialitat oficial (BOIB núm. 99, de 27 de juliol de 2024) i auxiliars educatius (BOIB núm. 99, de 27 de juliol de 2024), el nombre de dies naturals que hagin transcorregut des de l'endemà de la publicació de l'anunci en el BOE de les convocatòries fins a l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el BOIB.

2. Publicar aquesta Resolució en Butlletí Oficial de les Illes Balears, al tauler d'anuncis de la Seu electrònica de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i al Portal de Selecció de l'IMAS.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (12 d'agost de 2024

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'IMAS

Guillermo Sánchez Cifre)