Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Núm. 499410
Informació pública sobre l'acord de Ple d'aplicació del Decret Llei 6/2023 de mesures urgents en matèria d'habitatge amb l'excepció del carrer Cristòfol Colom i avinguda Savines de Sant Llorenç des Cardassar

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient: 2024/1481

Acord d'aplicació del Decret Llei 6/2023 de mesures urgents en matèria d'habitatge amb l'excepció del carrer Cristòfol Colom i avinguda Savines

El Ple de l'Ajuntament a la sessió de dia 18 de juliol de 2024, va adoptar entre d'altres l'acord següent:

“En data 3 d'octubre de 2023 es va publicar al Butlletí Oficial de les Illes Baleares el Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge. Aquest Decret Llei 6/2023 pretén augmentar l'oferta d'habitatge a preu assequible a les Illes Balears ateses les enormes dificultats que existeixen per accedir a un habitatge digne a les Balears i fer efectiu el dret a l'habitatge previst a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears.

Així, aquest Decret Llei 6/2023 regula, entre d'altres aspectes, la categoria de l'habitatge a preu limitat i estableix una norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges i una norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres.

En el cas concret de la Disposició que s'introdueix per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges s'estableix que “sense perjudici de l'eficàcia immediata de les mesures, els ajuntaments, en l'àmbit de les seves competències en matèria d'urbanisme, poden acordar, mitjançant un acord el Ple, no aplicar aquesta disposició, o bé exceptuar l'aplicació d'aquesta en aquells locals de planta baixa i/o superiors situats a determinats vials, sectors, qualificacions urbanístiques o àmbits en què per les seves característiques existents, bé d'eixos cívics i/o comercials, o bé perquè consideri necessari garantir la implantació de diversitat d'usos, s'estima convenient la barreja d'activitats amb prevalença de l'ús de locals a les plantes baixes i/o superiors”.

Molt recentment s'ha aprovat la Llei 3/2024, de 3 de maig, de mesures urgents en matèria d'habitatge, que deroga el Decret Llei 6/2023, però que recull en essència tota la regulació prevista en aquest Decret Llei 6/2023.

Atès que és voluntat d'aquest Ajuntament aprofitar qualsevol possibilitat per ajudar a fer efectiu el dret a l'habitatge, manifestant que la Llei 3/2024, abans el Decret Llei 6/2023, poden ser eines jurídiques per avançar en aquest complex repte de l'accés a un habitatge assequible i digne.

Atès que en el terme municipal de Sant Llorenç existeixen dos carrer amb un caràcter eminentment comercial com són el carrer Cristòfol Colom i l'avinguda Ses Savines. Carrers que els darrers anys han estat objecte d'importants inversions municipals amb la pretensió de millorar i fer més atractius l'espai públic precisament per enfortir i dinamitzar l'activitat comercial. Tot això dins l'estratègia de complementar l'oferta hotelera existent amb una oferta comercial consistent i així donar compliment al manament de diversificació del producte turístic previst a l'article 1.4 del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT).

Per tot això, amb el previ dictamen de la Comissió Informativa, s'acorda

Primer. L'Ajuntament de Sant Llorenç s'adhereix i estableix la plena aplicabilitat de la Llei 3/2024 de mesures urgents en matèria d'habitatge (abans Decret Llei 6/2023) amb l'única excepció que s'estableix al punt 2 d'aquest acord.

Segon. L'Ajuntament de Sant Llorenç exceptua i, per tant, declara inaplicable la previsió de la Disposició Addicional Dissetena de la Llei 12/2017 d'urbanisme sobre Norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatge en el cas de tots els immobles o edificis que tenguin façana o confrontin amb el Carrer Cristòfol Colom i amb l'Avinguda Ses Savines.

 

Tercer. Publicar el present acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) pel seu general coneixement.”

 

Sant Llorenç des Cardassar, data i signatura electrònica (9 d'agost de 2024)

El batle Jaume Soler Pont