Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE SALUT

Núm. 494902
Resolució de la consellera de Salut relativa a la designació de l’òrgan competent per expedir el certificat d’acreditació de l’exercici professional per a l’accés extraordinari al títol d’Especialista en Medicina d’Urgències i Emergències, previst en la disposició transitòria primera del Reial decret 610/2024, de 2 de juliol, pel qual s’estableix el títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina d’Urgències i Emergències i s’actualitzen diversos aspectes en la formació del títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina Familiar i Comunitària

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. El 3 de juliol de 2024 es publicà en el Butlletí Oficial de l'Estat el Reial decret 610/2024, de 2 de juliol, pel qual s'estableix el títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina d'Urgències i Emergències i s'actualitzen diversos aspectes en la formació del títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina Familiar i Comunitària.

  2. La disposició transitòria primera del Reial decret 610/2024 regula l'accés extraordinari al títol d'especialista en Medicina d'Urgències i Emergències.

  3. La lletra c) de l'apartat 5 de la disposició transitòria primera del Reial decret 610/2024, relatiu a la documentació a aportar amb les sol·licituds, estableix que l'acreditació de l'exercici professional es realitzarà mitjançant un certificat expedit per la unitat que determini la persona titular de la Conselleria/Departament de Sanitat de la comunitat autònoma que correspongui, a proposta del gerent o representant legal de la unitat assistencial U.68 en centres sanitaris C.1.1 o unitat assistencial U.100 en centres sanitaris C.2.5.7, autoritzada durant tot el període certificat, conforme al que es disposa en el Reial decret 1277/2003, de 10 d'octubre.

Fonaments de dret

  1. El Reial decret 610/2024, de 2 de juliol, pel qual s'estableix el títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina d'Urgències i Emergències i s'actualitzen diversos aspectes en la formació del títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina Familiar i Comunitària.

  2. La Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears.

  3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  4. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, que atribueix a la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació la competència en matèria de formació sanitària i formació sanitària especialitzada.

Per tot això, dict la següent

Resolució

  1. Designar la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació com a òrgan competent per expedir el certificat previst en la disposició transitòria primera, apartat 5 c, del Reial decret 610/2024, de 2 de juliol, pel qual s'estableix el títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina d'Urgències i Emergències i s'actualitzen diversos aspectes en la formació del títol de Metge/Metgessa Especialista en Medicina Familiar i Comunitària.

  2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Salut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (6 d'agost de 2024)

La consellera de Salut Manuela García Romero