Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 493520
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 29 de juliol de 2024, relatiu a l’aprovació de la convocatòria i les bases dels ajuts a la gent jove de 18 a 35 anys per llogar un habitatge (Exp. 5228-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 779442

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/779442):

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiàries de la sol·licitud d'ajut les persones físiques que compleixin les condicions següents:

a) Tenir complerts o complir l'any de la convocatòria entre 18 i 35 anys, ambdós inclosos.

b) Tenir residència legal en algun municipi de Menorca i estar empadronat-da en l'habitatge llogat.

c) Ser titulars d'un contracte d'arrendament, a títol individual (tant si es viu sol com si conviu amb la seva pròpia unitat familiar) o com coarrendatari (contracte amb diverses persones arrendatàries que no formin part de la mateixa unitat familiar) de l'habitatge situat a Menorca, que ha de ser el domicili habitual de la persona que sol·licita l'ajut.

d) Pagar el lloguer per transferència, domiciliació o mitjançant ingrés, tots ells a través d'una entitat financera.

e) No ser titulars del ple domini o d'un dret d'ús sobre algun habitatge, tret que s'acrediti la no disponibilitat de l'habitatge per causes alienes a la voluntat de les persones que sol·liciten l'ajut, degudament acreditades.

f) Haver obtingut durant l'exercici 2023 uns ingressos bruts anuals que no superin els llindars que s'estableixen en les bases de la convocatòria.

Segon. Objecte

L'objecte de la convocatòria és la prestació d'ajuts a joves d'entre 18 a 35 anys per a les despeses derivades del lloguer de l'habitatge habitual.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regirà per les bases reguladores aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 29 de juliol de 2024.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 100.000 € (cent mil euros).

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà l'endemà de la data de publicació de la convocatòria en el BOIB i finalitzarà el 30 de setembre de 2024.

Sisè. Altres dades

L'import màxim per sol·licitant són 5.400 € (450 € mensuals durant un màxim de 12 mesos). S'abonarà per sol·licitant fins a un màxim del 50% del lloguer mensual de 12 mesos.

(Signat electrònicament: 7 d'agost de 2024)

La secretària Rosa Salord Oleo