Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT, MEDI RURAL I ESPORTS

Núm. 490559
Resolució d’aprovació de les bases del concurs de fotografia amb títol «caça i món rural», emmarcat dins la fira de caça i món rural de l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents:

1. A data d'avui la Direcció Insular de Caça està tramitant el procediment per contractar el servei d'organització d'una fira de caça i el món rural, que es durà a terme el dies 7 i 8  de setembre del present any 2024.

2. Dins aquesta contractació, una de les activitats descrites al Plec de prescripcions tècniques inclou l'exposició de 25 fotografies que s'hagin imprès i emmarcat a tal efecte, arran d'un concurs de fotografia, així com els premis per valor de 400 euros.

3. Per tal de fomentar i donar a conèixer el món rural i la caça, es convoca a totes les persones que ho desitgin a participar de un concurs fotogràfic, sent necessari elaborar i aprovar unes bases.

4. Segons  l'informe proposta, emès pel cap del servei de Caça, d'aprovació de les bases del concurs de fotografia amb títol «Caça i món rural», emmarcat dins la Fira de caça i món rural de l'any 2024.

Fonaments jurídics:

1. Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, aprovat per Llei Orgànica 1/2007, d'1 de març, (BOE núm. 52, de 01/03/2007), que regula, entre d'altres, les matèries que són pròpies de la comunitat autònoma, incloent en el seu article 30.23 la Caça com a competència exclusiva de la comunitat.

2. El Decret 106/2010, de 24 de setembre, sobre el traspàs als consells insulars de les funcions i els serveis inherents a les competències pròpies d'aquestes institucions insulars que actualment exerceix l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de caça i de regulació, vigilància i aprofitament dels recursos cinegètics, com també de pesca fluvial, estableix en el seu punt B.4 que correspon al Consell de Mallorca en les matèries de les competències pròpies les funcions i els serveis inherents a les quals es traspassen mitjançant aquest Acord i en el seu respectiu àmbit territorial, l'exercici de l'activitat de foment, sens perjudici de l'activitat que correspongui a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars. (BOE núm. 197, de 17 d'agost de 2022).

4. Decret de la presidència del Consell Insular de Mallorca, de dia 10 de juliol de 2023, pel qual es creen els departaments que han d'estructurar el govern (BOIB núm. 95, d'11 de juliol de 2023).

5. Decret de la presidència del Consell Insular de Mallorca, de dia 12 de juliol de 2023, pel qual es creen les direccions insulars i les secretaries tècniques en què han d'estructurar-se els departaments (BOIB núm. 97, de 13 de juliol de 2023).

6. Decret de la Presidència del Consell Insular de Mallorca pel qual s'estableixen les competències dels departaments del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 106 de 29 de juliol de 2023).     

Vist els fets i fonaments de dret

Resolc

Primer: Aprovar les bases per a un concurs de fotografia per la fira de «Caça i Món Rural» que figuren a l'Annex I.

Segon: Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al taulell d'anuncis del Consell de Mallorca,  per a la seva general difusió.

Contra aquest acte, que no posa fi a la via administrativa, podeu interposar el recurs d'alçada en el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de rebre aquesta notificació. El recurs es pot interposar formalment davant aquest conseller executiu/consellera executiva o davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada, hi podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació del dit recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no n'heu rebut la notificació de resolució expressa, s'entén desestimat per silenci i podeu interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de sis mesos, comptadors a partir de l'endemà de la desestimació presumpta.

No obstant l'anterior, podeu interposar, si escau, qualsevol altre recurs que considereu oportú. Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (6 d'agost de 2024

El conseller executiu de Medi Ambient, Medi Rural i Esports Pedro Bestard Martínez

El secretari general Antoni benlloch Ramada)

 

ANNEX I Bases del Concurs fotogràfic de la fira de la caça i del món rural 2024

1. Participants

Podran participar en aquest concurs fotogràfic totes les persones físiques que ho desitgin, siguin professionals o aficionats, sempre que les seves obres s'ajustin a les bases. Cada participant podrà participar amb dues fotografies.

2. Temàtica

La temàtica del concurs és la caça i món rural. Es poden presentar fotografies d'espècies cinegètiques o que en qualque moment han estat cinegètiques a l'illa de Mallorca, així com fotografies d'acció de caça en qualssevol de les modalitats. També es poden presentar fotografies de qualsevol tema relacionat amb el món rural, ja sigui agricultura, ramaderia, estructures etnològiques, etc.

A l'hora de valorar cada fotografia el jurat tindrà en compte la relació sinèrgica i transversal entre la caça i món rural. Aquesta relació serà objecte de puntuació a més dels elements tècnics, artístics, etc., de cada fotografia.

3. Característiques de les fotografies

  • Les fotografies han de ser originals, i no han d'haver estat premiades en altres certàmens o concursos.
  • Les fotografies poden ser fetes amb qualsevol tècnica fotogràfica, analògica o digital.
  • Totes les fotografies presentades hauran d'estar lliures de drets de tercers. Els/les participants es responsabilitzen totalment dels drets de tercers i de qualsevol reclamació per a drets d'imatge.
  • Les fotografies s'han de presentar sense cap identificació de l'autor/a, per exemple marca d'aigua, firma o pseudònim que pogués servir per identificar l'autor/a.
  • Només es permet l'edició bàsica de fotografia (retall i retocs lleugers de llum i color).
  • Les fotografies poden estar fetes a qualsevol lloc del món i en qualsevol moment.
  • No es permeten fotomuntatges.
  • No s'admet la manipulació o generació amb intel·ligència artificial.

El jurat o l'organització en cas de dubte podrà demanar el RAW o original de la fotografia per tal de realitzar les comprovacions necessàries.

4. Forma de presentació i enviament/entrega

  • Les fotografies s'han d'enviar al correu electrònic serveicinegetic@conselldemallorca.net fins dia 20/8/2024.

  • Les fotografies s'han de presentar en format JPG, i d'una mida màxima de 19 Mb.

  • Al correu electrònic es remetran les següents  dades:

    • Títol/s de l'obra/es

    • Nom, llinatges i DNI de l'autor/a

    • Domicili, telèfon i correu electrònic de contacte

  • El participant ha d'indicar els títols de les fotografies

5. Selecció i impressió de les obres per exposar

Atenint-se a aquestes bases, criteris artístics i/o fotogràfics el jurat puntuarà cada obra. I les 25 obres amb major puntuació seran encabides dins de la mida 30x40cm, impreses i emmarcades per l'entitat que desenvolupi l'organització de la fira. I s'esposaran a  l'Hipòdrom de Son Pardo els dies 7 i 8 de setembre de 2024, durant la fira de la caça i del món rural.

En el cas que dins les 25 obres amb major puntuació coincideixin dues obres del mateix participant, únicament s'esposarà l'obra de més puntuació, prioritzant així l'exposició d'obres amb major varietat d'autors. Sempre i quan hagi una participació major de vint-i-cinc autors.

6. Jurat

El jurat serà designat per la Direcció Insular de Caça entre persones competents en l'art  fotogràfic i/o les temàtiques pròpies del concurs entre persones externes a aquesta Direcció insular. El jurat es reserva el dret de la interpretació d'aquestes bases per resoldre els casos no contemplats, d'acord amb el seu millor criteri.

El jurat no tindrà coneixement en cap moment de l'autoria de les fotografies.

La decisió del jurat serà inapel·lable i es farà pública en el marc de la fira de la caça i del món Rural a l'hipòdrom de Son Pardo. Podreu consultar el programa de la fira.

7. Exposició de les obres participants i guanyadores

Les obres estaran exposades al públic a l'hipòdrom de Son Pardo durant la fira de la caça i del món rural. Es comunicarà la decisió del jurat als 3 premiats. També es difondrà a les xarxes socials del Consell de Mallorca.

Premis

S'estableixen els següents premis:

  • Primer Premi: valorat en 200 €
  • Segon Premi: valorat en 125€
  • Tercer Premi: valorat en 75€

Els premis es lliuraran durant la fira de la caça i del món rural, segons indiqui el programa.

Totes les obres presentades podran ser utilitzades pel Consell de Mallorca en qualsevol mitjà audiovisual (incloses xarxes socials) amb finalitats culturals, artístiques o publicitàries, citant-ne sempre l'autoria i atenent-se al que disposi la Llei de Propietat Intel·lectual.

Els autors de les obres que han estat exposades podran recollir les seves fotografies impreses a les oficines del Servei de caça del Consell de Mallorca (General Riera, 111)  entre dia 15 de setembre i el 20 de desembre de 2024, de dilluns a divendres, entre les 9:00 h i les 14:00 h. Si no són recollides dins aquest termini de temps, les impressions passaran a ser propietat del Consell de Mallorca.

Observacions

1. Totes aquelles fotografies que no compleixin algun dels requisits establerts en les presents bases quedaran desqualificades.

2. El fet de participar en aquest certamen suposa que l'autor de la fotografia autoritza la seva exhibició i publicació en qualsevol mitjà.

3. La participació en aquest certamen implica la total acceptació d'aquestes bases.

4. L'organització es reserva el dret de variar qualsevol dels punts anteriors, si fos necessari.