Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 483978
Decret de Presidència de l’Agència Menorca Talaiòtica núm. 5/2024, de dia 31 de juliol de 2024, relatiu al nomenament de membres del Consell Científic de l’Agència Menorca Talaiòtica (exp. 0704-2023-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès l'acord del Ple del Consell Insular de Menorca, adoptat en la sessió de caràcter ordinari de 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 14 de 27 de gener de 2022), pel qual s'aprovaren definitivament la constitució i els estatuts de l'Agència Menorca Menorca Talaiòtica com a organització especialitzada sense personalitat jurídica pròpia dependent del Consell Insular de Menorca i adscrita al departament competent en matèria de patrimoni històric;

Atès que els Estatuts de l'Agència Menorca Menorca Talaiòtica estableixen que aquesta s'estructura internament en cinc òrgans de caràcter executiu –la Presidència, la Vicepresidència, el Consell Rector, la Comissió Executiva i la Direcció– i dos òrgans de caràcter bàsicament consultiu –el Consell Social i el Consell Científic–;

Atès que l'article 12 dels estatuts abans esmentats preveu expressament que el Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica pels membres següents:

a) El/la president/a.

b) El/la vicepresident/a.

c) El director o directora insular que tengui atribuïdes les competències de patrimoni històric, en el cas que no recaigui en aquesta persona la Vicepresidència de l'Agència.

d) El/la director/a de l'Agència.

e) El/la director/a del Museu de Menorca.

f) El/la director/a del Museu Municipal de Ciutadella.

g) La o el cap de la Secció d'Història i Arqueologia de l'IME.

h) Un mínim de 10 i un màxim de 15 persones amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua o com a representants d'institucions científiques com la Universitat de les Illes Balears, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de les Illes Balears o altres col·legis professionals.

i) El secretari o secretària, amb veu però sense vot, que sigui designat per la presidència entre el personal administratiu que presti servei a l'Agència o, en el seu defecte, en el servei de patrimoni històric.

Atès el Decret de presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica núm 2024/AGMT_P/1 de data 13 de maig de 2024 pel qual es van nomenar els membres del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica.

Atès el Decret de presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica núm 2024/AGMT_P/4, de data 26 de juliol de 2024, pel qual es va designar a Victòria Cantarellas Sancho com a vocal del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica com a persona amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua.

Atès que no es va tenir en compte que ja s'havien designat les 15 persones que preveu l'article 12 apartat h), es considera que s'ha de deixar sense efecte aquest nomenament.

D'altra banda es proposa designar dos suplents de la representant del Servei de Patrimoni històric del CIM.

Vist el Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 103/2023, de 14 de juliol (BOIB núm. 99 de 18-7-2023), en el qual es delega la presidència de l'Agència Menorca Talaiòtica en el senyor Juan Domingo Pons Torres, conseller executiu cap del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports;

De conformitat amb les atribucions que em confereix la normativa vigent i, en particular, la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars;

RESOLC

PRIMER. Deixar sense efecte la designació de Victòria Cantarellas Sancho, tècnica del servei de Patrimoni històric del CIM, com a vocal del Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica.

SEGON. Designar com a vocals suplents de la cap del servei de Patrimoni històric del CIM al Consell Científic de l'Agència Menorca Talaiòtica com a persona amb reconegut prestigi científic i tècnic per la seva vàlua a:

  • Victòria Cantarellas Sancho, tècnica del servei de Patrimoni històric del CIM, primera suplent
  • Miquel Àngel Marquès Sintes, tècnic del servei de Patrimoni històric del CIM, segon suplent

TERCER. Notificar aquesta resolució a les persones interessades i donar-ne compte al Ple en la primera sessió que tengui lloc.

QUART. Disposar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, sense perjudici de que tengui efectes des de la data en què s'hagi dictat.

 

Maó, 31 de juliol de 2024

El president de l'Agència Menorca Talaiòtica Juan Domingo Pons Torres (DP 103/2023, de 14 de juliol) (BOIB núm. 99, de 18-7-2023)