Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 483270
Resolució del director general de Funció Pública de delegació de competències en la directora gerenta de l’Escola Balear d’Administració Pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. D'acord amb l'article 5.1 del Decret 31/2012, de 13 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), aquest òrgan té competències per promoure, organitzar i gestionar la formació, el reciclatge i el perfeccionament del personal de la Comunitat Autònoma i, si escau, de la resta d'administracions del seu àmbit territorial.

2. Mitjançant l'Ordre del conseller d'Interior de 20 de juliol de 2001 es regula el procés d'homologació, a través de l'EBAP, de les accions formatives adreçades al personal de la CAIB organitzades per conselleries, la Universitat de les Illes Balears, les entitats i institucions públiques vinculades a la CAIB, i les organitzacions professionals i sindicals de les Illes balears. Aquesta Ordre exigeix que el disseny de les accions formatives homologables sigui homogeni amb els plans de formació de l'EBAP.

3. L'article 4.2 de l'Ordre esmentada determina que el director general de Funció Pública concedeix o denega l'homologació o ampliació de documentació mitjançant resolució.

4. D'acord amb l'article 12.1 del Decret 31/2012, la directora gerenta de l'EBAP és l'òrgan unipersonal directiu de l'Escola i assumeix la direcció, l'administració i la gestió ordinària de l'ens

5. La decisió relativa a l'homologació d'accions formatives, per raons d'eficàcia, economia i racionalitat en la gestió, resulta més adequat que es centralitzi en la gerència de l'EBAP. Per tant, és necessari i convenient delegar les competències que l'article 4.2 de l'Ordre de 20 de juliol de 2001 atribueix al director general de Funció Pública en el director gerent de l'EBAP, així com la resta de procediments derivats dels expedients d'homologació.

Fonaments de dret

1. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 94, de 10 de juliol), modificat en diverses ocasions, mitjançant el Decret 16/2023 (BOIB núm. 102, de 20 de juliol), Decret 17/2023, de 23 d'agost (BOIB núm. 117, de 24 d'agost), Decret 4/2024, de 17 de maig (BOIB núm. 65, de 17 de maig) i Decret 5/2024, de 29 de maig (BOIB núm. 73, de 31 de maig).

2. L'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, que regula la figura de la delegació de competències.

3. L'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Delegar la competència en matèria d'homologació d'accions formatives a la directora gerenta de l'Escola Balear d'Administració Pública.

2. Deixar sense efectes la Resolució del director general de Funció Pública i Administracions Públiques de 31 de maig de 2018 de delegació de competències en el director gerent de l'Escola Balear d'Administració Pública.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

(Signat electrònicament: 31 de juliol de 2024)

El director general de Funció Pública Antoni Mesquida Bauzá