Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 480962
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual s’autoritza i es disposa el trasllat del personal i dels alumnes de l’IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, al nou edifici situat al carrer Gran Via Asima 25 B, del municipi de Palma i s’ordena l’actualització del domicili fiscal i social del centre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El Decret 63/2006, de dia 7 de juliol, creà l'IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, i li atorgà el codi de centre 07013383, el domicili del centre era Poliesportiu “Príncipes de España”, Gremi Foners, s/n, Polígon de Son Castelló (BOIB núm. 99, de 15 de juliol).

2. L'Ordre dels consellers de Presidència i Esports i d'Educació i Cultura, de dia 19 de juliol de 2006, disposà la posada en funcionament del centre públic IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, de Palma, per al curs 2006-2007 (BOIB núm. 107, de 29 de juliol). L'oferta formativa amb la que iniciava les seves activitats el curs 2006-2007, era de 3r i 4t de l'educació secundària obligatòria i 1r i 2n de batxillerat.

3. El 31 de gener de 2017, es signa una Acord entre la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports i la Conselleria d'Educació i Universitat (representada per l'IBISEC).

En el mencionat Acord, s'indica que degut a importants mancances d'espais i de instal·lacions  (inadaptació de la normativa de supressió de barreres arquitectòniques i presencia d'aules modulars entre d'altres) que determinen que les infraestructures del centre no es puguin usar d'una manera optima  i vist els espais lliures que disposa la Conselleria de Transparència , Cultura i Esports es va considerar pertinent construir un nou edifici per donar resposta a la problemàtica plantejada.

Aquesta nova construcció, implicava la licitació de dos contractes: un que tenia per objecte la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres i, un altre, que tenia per objecte l'execució de les obres noves de l'edifici.

En aquest Acord s'especificava que la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports no disposava de personal tècnic amb coneixements específics sobre la licitació i construcció d'edificis educatius i per això va demanar a la Conselleria d'Educació i Universitats la col·laboració i cooperació interadministratives, perquè a través de l' IBISEC es fes aquest assessorament.

Com a resultat es va acordar que la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports seria l'administració licitadora i que l' IBISEC, en representació de la Conselleria d'Educació i Universitats, donaria suport en la redacció dels documents que havien de regir les contractacions i assessoria durant les fases de redacció dels projectes i l'execució de les obres.

4. La Resolució del conseller d'Educació, Universitat i Recerca d'11 de novembre de 2019 actualitzà l'oferta formativa per al curs 2019/2020 dels ensenyaments autoritzats, com a conseqüència de la implantació, la supressió i el canvi de perfil o de règim dels cicles formatius de formació professional en centres públics d'educació secundària, en centres integrats de formació professional i en centres d'educació de persones adultes (BOIB núm. 156, de 16 de novembre). La configuració de l'IES CTEIB quedava de la següent manera:

Ensenyaments autoritzats:

Ensenyaments de Règim General:

Tercer i quart d' ESO (jornada partida)

Batxillerat: Modalitat d'humanitats i ciències socials (jornada partida i temporalització especial)

Modalitat de ciències i tecnologia (jornada partida i temporalització especial)

Formació Professional:

Estudis de la família professional d'activitats físiques i esportives (AFD)

AFD21 - LOGSE -Tècnic en Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural (jornada partida)

AFD31- LOGSE - Tècnic superior en Animació d'activitats físiques i esportives* (presencial continuada)

AFD31- LOE - Tècnic superior en ensenyament i animació socioesportiva

AFD32 - Tècnic superior en Condicionament físic (presencial continuada)

Ensenyaments de Règim Especial:

Grau mitjà (modalitats presencial continuada i semipresencial)

- Cicles inicial i final (LOE):

Tècnic esportiu en atletisme, bàsquet, disciplines hípiques de salt, doma i concurs complet, disciplina de resistència, orientació i turisme

eqüestre, vela amb aparell fix i vela amb aparell lliure, piragüisme, salvament i socorrisme.

Tècnic esportiu en busseig amb escafandre autònom (només modalitat presencial continuada)

- Nivells I i II (LOGSE):

Tècnic esportiu en futbol, futbol sala, mitja muntanya, barrancs, escalada i handbol.

Grau superior (modalitats presencial continuada i semipresencial)

- Cicles superior (LOE):

Tècnic esportiu superior en atletisme, bàsquet, disciplines hípiques de salt, doma i concurs complet, disciplina de resistència, orientació i

turisme eqüestre, vela amb aparell fix i vela amb aparell lliure, salvament i socorrisme.

- Nivell III (LOGSE):

Tècnic esportiu superior en futbol, futbol sala, escalada i handbol.

*Aquest cicle s'extingirà el proper curs (curs 2020-2021)

5. Mitjançant la resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 22 de juny de 2022 s'autoritzà la implantació de la modalitat de batxillerat General a tots els centres que tenen autoritzades les modalitats d' humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia, entre els que es trobava l' IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears (BOIB núm. 87, de 5 de juliol).

6. El 16 de febrer de 2023, els directors d'obra, amb núm. de llicència d'obres: CN 2019/1674, certifiquen que la construcció ressenyada ha estat finalitzada.

7. El 13 de juny de 2023 es signà l'acta de recepció de l'objecte del contracte de les obres per a la construcció del nou Institut d'ensenyament secundari IES CTEIB, en aquest acta s'indica que l'òrgan de contractació és la Conselleria d'Afers Socials i Esports i que les obres s'han realitzat d'acord amb les condicions estipulades en el projecte.

8. L'11 de gener de 2024, la directora de l'IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, comunica que l'equip directiu i el personal docent del centre havien començat a treballar al nou aulari del centre el 29 d'agost de 2023. Que el centre estaria llest per poder iniciar les classes el curs 2023-2024, a la nova adreça: carrer Gran Via Asima, núm. 25B.

9. El 29 de juliol  de 2024, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre el trasllat del personal i dels alumnes de l'IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, al nou edifici situat al carrer de Gran Via Asima, núm. 25B i l'actualització del domicili fiscal i social del centre.

10. El 30 de juliol de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va emetre una proposta de resolució per la qual es proposa l'autorització i el trasllat del personal i dels alumnes de l'IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, amb efectes de l'inici del curs 2023-2024, al nou edifici situat al carrer Gran Via Asima 25 B, del municipi de Palma i s'ordena l'actualització del domicili fiscal i social del centre.

 

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 16 de febrer).

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats (BOE núm. 52, d'1 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març).

7. El Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig (BOIB núm. 73, de 31 de maig).

Per tot això, d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives amb data 30 de juliol de 2024, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar i disposar el trasllat, amb efectes de l'inici del curs 2023-2024, del personal i dels alumnes de l'IES Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears, al nou edifici situat al carrer de Gran Via Asima 25 B, del municipi de Palma.

2. Ordenar l'actualització del domicili fiscal i social del centre.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes modificacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07013383

Denominació genèrica: Institut d'Educació Secundària

Denominació específica: Centre de Tecnificació Esportiva Illes Balears

Titular: Conselleria de Turisme, Cultura i Esports/ Conselleria d'Educació i Universitats

Domicili: Gran Via Asima, 25B

Localitat: Polígon Son Castelló

Municipi: Palma

CP: 07009

Ensenyaments de Règim General

Educació secundària obligatòria:

- De primer a quart d' ESO (actualment el centre no ofereix 1r i 2n de l'ESO)

- Batxillerat en les modalitats de ciències i tecnologia, d'humanitats i ciències socials,

I general  (jornada partida i temporalització especial)

 

Formació Professional

  • Estudis de la família professional d'activitats físiques i esportives (AFD):

  • AFD21 -Tècnic en Guia en el medi natural i de temps lliure (jornada partida) 

  • AFD31- Tècnic superior en Ensenyament i animació socioesportiva (presencial continuada)

  • AFD32 -Tècnic superior en Condicionament físic (presencial continuada)

Ensenyaments de Règim Especial*:

Grau  mitjà (LOE): 

- Cicles inicial i final (LOE): 

  • Tècnic esportiu  en atletisme, bàsquet, disciplines hípiques de salt, doma i concurs complet,  disciplina de resistència, orientació i turisme eqüestre, mitja muntanya, barrancs, escalada, handbol, i judo i defensa personal.

  • Tècnic esportiu en vela  amb aparell fix i vela amb aparell lliure, piragüisme, salvament i socorrisme, busseig amb escafandre autònom (només modalitat presencial continuada).

Grau superior (LOE): 

  • Tècnic esportiu superior en atletisme, bàsquet, hípica, vela  amb aparell fix i vela amb aparell lliure, salvament i socorrisme, handbol i escalada

Grau  mitjà (LOGSE):   

Nivells I i II (LOGSE):

  • Tècnic esportiu en futbol i futbol sala,.

Grau superior (LOGSE):

-  Nivell III (LOGSE):

  • Tècnic esportiu superior en futbol i futbol sala

*Aquests ensenyaments s'impartiran o no segons les necessitats d'escolarització i el nombre d'alumnes.

4. Inscriure i actualitzar aquesta modificació en el Registre estatal de centres docents (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats, amb efectes de l'inici del curs 2023- 2024.

5. Comunicar aquesta Resolució al centre educatiu, a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats i al Departament d'Inspecció Educativa (DIE) perquè en prenguin coneixement als efectes oportuns.

6.  Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, a data de la signatura electrònica (31 de juliol de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany