Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 477816
Resolució del conseller d’Habitatge, Territori i Mobilitat per la qual s’aproven les condicions del règim especial de recollida de viatgers pels vehicles amb autorització de transport públic discrecional de viatgers amb vehicle turisme (VT), entre Palma i Calvià durant el període comprès entre l’1 d’agost a 30 de setembre de 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 25/07/2024 ha tengut entrada en el registre telemàtic de la Direcció General de Mobilitat, la sol·licitud relativa a l'autorització per la Direcció General de Mobilitat d'un règim especial de recollida de viatgers en vehicles d'autotaxi entre els municipis de Palma i Calvià, a l'empara de l'article 71 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears.

2. L'Ajuntament de Palma ha adjuntat la següent documentació:

– Memòria justificativa del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i l'Ajuntament de Calvià.

–  Informe jurídic de data 24 de juliol del Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Palma.

–  Proposta de Conveni de Col·laboració.

– Justificant de l'aprovació per la Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma en la sessió de dia 24 de juliol del referit Conveni de Col·laboració.

3. En data 26/07/2024 l'Ajuntament de Calvià ha tramès, mitjançant el registre telemàtic, a la Direcció General de Mobilitat, la documentació emesa pels serveis municipals relativa a la voluntat de crear un règim especial de recollida de viatgers entre Palma i Calvià.

4. L'Ajuntament de Calvià ha adjuntat la següent documentació : 

– Informe justificatiu del conveni de col·laboració de l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Calvià.

– Proposta de Conveni de Col·laboració.

– Proposta d'acord d'aprovació del referit conveni de col·laboració facultant al  Sr. Batle per a la seva firma.

5. En data 29 de juliol de 2024 ha tengut entrada en aquesta Direcció General de Mobilitat el certificat de l'aprovació per part del Ple Municipal de Calvià del Conveni esmentat. I, en data 30 de juliol, ha tengut entrada el Conveni de Col·laboració firmat pels representants dels Ajuntament de Calvià i Palma. Els acords plasmats a l'esmentat Conveni de Col·laboració, a part de qüestions d'àmbit municipal, són:

– En el cas que un taxi de Palma o Calvià prestin un servei amb destinació a l'altre municipi i existeixi una parada o punt habilitat com a parada que en aquest moment no hi hagi cap taxi del municipi de la parada, o existeixi més demanda de viatgers que taxis en espera, es permetrà la càrrega del taxi de l'altre municipi. D'aquesta autorització no queda exclosa cap parada.

– Cada taxi aplicarà les tarifes vigents en el municipi al qual correspongui la seva llicència.

– Aquest règim especial de recollida de viatgers serà vigent del dia 1 d'agost fins el dia 30 de setembre de 2024.

6. En data 30 de juliol la directora general de Mobilitat ha formulat una proposta de resolució en la que proposa establir un règim especial de recollida per als vehicles amb autorització de transport públic discrecional de viatgers amb vehicle turisme (VT), amb llicència d'autotaxi dels municipis de Palma i Calvià, en les condicions acordades en el Conveni de Col·laboració signat en data 29 de juliol de 2024, prèviament aprovat en els Plenaris dels seus respectius ajuntaments, clarificant, en relació a les tarifes, que, tal com es determina en el Conveni de Col·laboració, «cada taxi aplicarà les tarifes vigents en el municipi al qual correspongui la seva llicència» s'entén que aquestes tarifes s'aplicaran quan es realitzin trajectes urbans en qualsevol dels dos municipis. Per fer trajectes interurbans s'aplicaran les tarifes interurbanes vigents.

Fonaments de dret

1. L'article 71 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears regula els règims especials de recollida de viatgers.

2. El Decret 12/2023 de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Es constitueix un règim especial de recollida de viatgers pels vehicles amb autorització de transport públic discrecional de viatgers amb vehicle turisme (VT), amb llicència d'autotaxi dels municipis de Palma i Calvià, amb les condicions següents:

– En el cas que un taxi de Palma o Calvià prestin un servei amb destinació a l'altre municipi i existeixi una parada o punt habilitat com a parada que en aquest moment no hi hagi cap taxi del municipi de la parada, o existeixi més demanda de viatgers que taxis en espera, es permetrà la càrrega del taxi de l'altre municipi. D'aquesta autorització no queda exclosa cap parada.

– Cada taxi aplicarà les tarifes vigents en el municipi al qual correspongui la seva llicència per fer trajectes urbans en qualsevol dels dos municipis. Per fer trajectes interurbans s'aplicaran les tarifes interurbanes vigents.

– Aquest règim especial de recollida de viatgers serà vigent del dia 1 d'agost fins el dia 30 de setembre de 2024.

2. La present Resolució es notificarà als Ajuntaments de Palma i Calvià i es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i sortirà efectes al mateix dia de la seva publicació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Habitatge, Territori i Mobilitat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 30 de juliol de 2024)

El conseller d'Habitatge, Territori i Mobilitat José Luis Mateo Hernández