Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE CIUTADELLA

Núm. 476209
Aprovació de les bases específiques que han de regir les proves selectives per a l’ingrés per torn lliure, per proveir una plaça d’arquitecte/a tècnic/a de l’Oferta pública d’ocupació corresponent al 2022 de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Acord de la Junta de Govern en sessió de caràcter ordinari de data 17 de juliol de 2024, relatiu a l'aprovació i convocatòria de les Bases específiques de les proves selectives de provisió de places de la plantilla de l'Ajuntament de Ciutadella, arquitecte/a tècnic/a, de l'oferta pública d'ocupació 2022.

La Junta de Govern adopta, l'acord següent:

PRIMER.- Aprovar les bases específiques que han de regir les proves selectives per a l'ingrés per torn lliure, per proveir una plaça d'arquitecte/a tècnic/a de l'Oferta pública d'ocupació corresponent al 2022 de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca que figura com annex a aquest acord, de conformitat amb el contingut de les bases generals de l'oferta pública d'ocupació de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca 2021, 2022, 2023 i 2024.

SEGON.- Convocar els processos de selecció de provisió de places de la plantilla de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca d'arquitecte/a tècnic/a d'acord amb la convocatòria de l'annex.

TERCER.- Ordenar publicar el text íntegre de les bases reguladores d'aquest procediment selectiu al Butlletí oficial de les Illes Balears i a la seu electrònica d'aquest Ajuntament, així i com al tauler d'anuncis municipal.

QUART.- Iniciar el termini de 20 dies hàbils per a la presentació de sol·licituds des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

ANNEX BASES ESPECÍFIQUES DE LES PROVES SELECTIVES DE PROVISIÓ DE PLACES DE LA PLANTILLA DE L'AJUNTAMENT DE CIUTADELLA ARQUITECTE/A TÈCNIC/A, DE L'OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ 2022

1. Objecte de la convocatòria

L'objecte d'aquesta convocatòria és cobrir una plaça vacant d'arquitecte tècnic de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca per torn lliure corresponent a l'oferta pública d'ocupació de 2022. S'entén per places vacants tant les no cobertes temporalment com les places cobertes temporalment per funcionaris interins.

El temari específic que regeix la convocatòria és el que s'estableix a l'annex I d'aquest document.

2. Normativa d'aplicació

Aquesta convocatòria es regeix per les bases generals que regulen els processos selectius per a cobrir les places vacants de personal funcionari previstes a les ofertes públiques d'ocupació de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca aprovades per acord de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca de data del 17 de juliol de 2024.

3. Transparència i protecció de dades personals

Al llarg del procés selectiu es publicarà al portal de l'opositor de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca oposicions.ajciutadella.es i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament mateix tota la informació relacionada amb els diferents aspectes del desenvolupament d'aquest procés. A través d'aquest portal, es pot accedir al formulari d'inscripció i a les instruccions corresponents.

Les persones que, per motiu de violència de gènere, necessitin protegir la seva identitat pública han d'indicar a la sol·licitud que desitgen anonimitzar les seves dades, per la qual cosa han de presentar, en el moment de fer la inscripció, la documentació que estableix l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, modificada pel Reial decret llei 9/2018, de 3 d'agost, de mesures urgents per al desplegament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.

4. Altres mèrits al·legats

En relació amb l'apartat cinc de l'annex II de les bases generals, en el qual es deixa oberta la valoració d'altres mèrits al·legats amb un total de fins a 1 punt com a màxim, els mèrits que es valoraran són els següents:

  • Per estar en possessió del certificat MCER (Marc Europeu Comú de Referència) de nivell B2 d'anglès ...................0,5 punts
  • Per estar en possessió del certificat de llenguatge administratiu (LA) .................0,5 punts

5. Calendari previst

La primera prova d'oposició està prevista per al mes d'octubre de 2024.

6. Proves d'oposició

Prova teòrica de la part general: preguntes amb respostes alternatives, tipus test, d'acord amb l'apartat 7.7.2.a) de les bases generals.

Proves pràctiques de la part específica: aquest segon examen consistirà a realitzar dues proves pràctiques relatives a les funcions de la plaça que es volen cobrir i que proposarà el Tribunal de cadascuna de les places convocades.

Per al desenvolupament d'aquesta prova, els candidats podran dur el material normatiu indicat al temari específic únicament en format PAPER. També, per a la realització del supòsit pràctic, s'ha de dur calculadora simple o científica, i queda totalment prohibida la utilització de qualsevol dispositiu mòbil o electrònic amb connexió a xarxa.

El termini total d'aquest segon exercici serà de 180 minuts.

Abans de l'inici de la prova, el Tribunal haurà d'informar dels criteris de valoració de les proves teoricopràctiques.

7. Nomenament del personal de nou ingrés

El nomenament del personal seleccionat en aquestes ofertes públiques es farà en règim funcionarial.

La plaça vacant d'arquitecte tècnic objecte d'aquest concurs oposició és de tipus funcionari, del grup A, subgrup A2, d'acord amb l'article 76 de la Llei de l'Estatut bàsic del treballador públic.

8. Ordre de prelació i adjudicació de places de les persones aspirants

La relació d'aspirants que hagin superat l'oposició quedarà determinada per la puntuació obtinguda en el conjunt dels exercicis obligatoris i eliminatoris de l'oposició.

L'ordre de prelació final de les persones aspirants que hagin superat l'oposició vindrà determinat per la suma de tots els barems inclosos en les bases generals.

L'adjudicació dels llocs de treball es farà per ordre de prelació.

 

ANNEX 1 Convocatòria i temari específic

Arquitecte tècnic

  • Denominació: arquitecte tècnic
  • Nombre de places que es convoquen: 1
  • Torn lliure: 1
  • Tipus: funcionari
  • Escala: administració especial
  • Subescala: tècnica
  • Classe: urbanisme
  • Grup: A, subgrup A2
  • Nivell: 20
  • Oferta pública: 2022
  • Titulació: grau en Arquitectura Tècnica o titulació equivalent

(s'entenen per titulació equivalent aquelles que en plans d'estudis anteriors donaven accés a l'exercici de les mateixes funcions: diplomatures)

  • Nivell de català: B2

TEMARI ESPECÍFIC D'ARQUITECTE TÈCNIC

(IMPORTANT: les proves es basaran en la normativa vigent en el moment de la publicació del temari; tot i açò, es valorarà el coneixement dels canvis normatius)

Tema 1. Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei del sòl i rehabilitació urbana.

Tema 2. Reial decret 1492/2011, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de valoracions de la Llei del sòl.

Tema 3. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears. Títol preliminar: Disposicions generals.

Tema 4. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol I: Règim urbanístic del sòl. Classificació del sòl. Conceptes generals. Drets i deures de la propietat.

Tema 5. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol V: Exercici de les facultats relatives a l'ús i l'edificació del sòl. Obligació d'urbanitzar i d'edificar, i conseqüències de no exercir en termini el dret a edificar. Obres i construccions. Declaració d'estat de ruïna. Edificacions i construccions inadequades i fora d'ordenació. Les actuacions de reforma interior i regeneració urbanes

Tema 6. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol VI: Expropiació forçosa per raó d'urbanisme. Preceptes vigents de la Llei de 16 de desembre de 1954 sobre expropiació forçosa.

Tema 7. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol VII: La intervenció preventiva en l'edificació i l'ús del sòl.

Tema 8. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol VIII: La disciplina urbanística. La inspecció urbanística. Les infraccions urbanístiques. Sancions per infracció urbanística. Llicències o ordres d'execució incompatibles amb l'ordenació urbanística. Procediments en matèria de disciplina urbanística.

Tema 9. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Disposicions addicionals, transitòries, derogatòria i finals.

Tema 10. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Subministrament d'energia: determinacions generals; ús del sòl per a instal·lacions de xarxes i fonts d'energia; tramitació de les infraestructures i instal·lacions de producció d'emmagatzematge i evacuació d'energies renovables. Telecomunicacions. Infraestructures de subministrament d'aigua i sanejament; infraestructures per a la gestió de residus.

Tema 11. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Nuclis tradicionals al terme de Ciutadella. Ordenació dels usos residencial i turístic en els nuclis tradicionals.

Tema 12. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Zones turístiques al terme de Ciutadella. Règim general de les zones turístiques. Règim especial de les àrees de reconversió territorial (ART) de Ciutadella.

Tema 13. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. El sòl rústic. Sòl rústic comú i sòl rústic en la categoria de nucli rural. Nuclis rurals de tipus 1 que no compten amb una ordenació detallada. Sòl rústic d'especial protecció. Règim d'usos del sòl rústic. Règims específics: construccions tradicionals, construccions vinculades a l'activitat agrícola i ramadera, i activitats amb destinació turística.

Tema 14. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Determinacions dispositives sobre protecció, gestió, millora, ús sostenible del paisatge i custòdia del territori. Directrius del paisatge de Menorca.

Tema 15. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Determinacions específiques sobre el litoral. Disposicions per a la coordinació de les accions de les administracions.

Tema 16. Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears. Pla director sectorial de prevenció i gestió de residus no perillosos de Menorca.

Tema 17. Llei 5/1990, de 24 de maig, de carreteres de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Tema 18. Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

Tema 19. Llei 22/1988, de 28 de juliol, de costes. Reial decret 876/2014, de 10 d'octubre, que aprova el Reglament general de la Llei de costes. Llei 2/2013, de protecció i ús sostenible del litoral i de modificació de la Llei 22/1988, de 28 de juliol, de costes.

Tema 20. Reial decret 49/2023, de 24 de gener, pel qual s'aprova el Pla hidrològic de la demarcació hidrogràfica de les Illes Balears corresponent al tercer cicle (2022-2027)

Tema 21. El Pla general d'ordenació urbana de Ciutadella de Menorca (text refós de 1991) i les seves modificacions puntuals per a adaptar-se al Pla territorial insular de Menorca, als àmbits del sòl rústic i al nucli tradicional.

Tema 22. Decret 2/1996, de 16 de gener, sobre capacitats de població en instruments de planejament. La norma complementària de capacitat de població de Ciutadella.

Tema 23. Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears. Llei 16/1985, de 25 de juny, de patrimoni històric espanyol.

Tema 24. Pla especial de protecció del conjunt històric i artístic de Ciutadella.

Tema 25. Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears.

Tema 26. Decret 1/2023, de 23 de gener, de regulació de l'accessibilitat universal en els espais d'ús públic de les Illes Balears.

Tema 27. Ordre TMA/851/2021, de 23 de juliol, per la qual es desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i la utilització dels espais públics urbanitzats.

Tema 28. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació. Disposicions generals. Exigències tècniques i administratives de l'edificació.

Tema 29. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació. Disposicions generals. Agents de l'edificació.

Tema 30. Responsabilitat i garanties. Disposicions addicionals i transitòries.

Tema 31. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el codi tècnic d'edificació. Part I: Disposicions generals. Condicions tècniques i administratives. Exigències bàsiques. Continguts del projecte. Document del seguiment de l'obra.

Tema 32. El codi tècnic de l'edificació. Seguretat estructural. DB-SE.

Tema 33. El codi tècnic de l'edificació. Seguretat en cas d'incendis. DB-SI.

Tema 34. El codi tècnic de l'edificació. Seguretat d'utilització i accessibilitat. DB-SUA.

Tema 35. El codi tècnic de l'edificació. Estalvi d'energia. DB-HE.

Tema 36. El codi tècnic de l'edificació. Protecció davant del renou. DB-HR.

Tema 37. Decret 145/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen les condicions de dimensionament, d'higiene i d'instal·lacions per al disseny i l'habitabilitat d'habitatges i l'expedició de cèdules d'habitabilitat

Tema 38. Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears.

Tema 39. Ordenança d'ocupació de la via pública

Tema 40. Ordenança municipal de rètols.

Tema 41. Ordenança reguladora de la senyalització específica a la via pública d'establiments comercials i turístics.

Tema 42. Ordenança reguladora de l'ús dels patis interiors dels edificis del conjunt històric i artístic per a l'activitat de bar, cafeteria, restaurant i qualsevol altre establiment de restauració que es determini reglamentàriament per llei.

Tema 43. Ordenança municipal sobre la inspecció tècnica d'edificis. La certificació energètica d'edificis. Normativa d'aplicació. Continguts. Tramitació administrativa.

Tema 44. Reial decret 105/2008, d'1 de febrer, pel qual es regula la producció i gestió dels residus de construcció i demolició. La gestió mediambiental. Normativa: gestió des de la fase de projecte i en fase d'execució d'obra. Bones pràctiques dels actors del procés. Estudi de gestió de residus de construcció i demolició: contingut mínim.

Tema 45. Reial decret 1627/1997, de 24 d'octubre, pel qual s'estableixen disposicions mínimes de seguretat i de salut en les obres de construcció. Disposicions generals i disposicions específiques de seguretat i salut durant les fases de projecte i execució de les obres.

Tema 46. Les mesures de seguretat i salut a la fase d'obra: implantació de l'obra, proteccions col·lectives, proteccions individuals, senyalització, reunions i formació. Actes de seguretat.

Tema 47. Decret 59/1994, de 13 de maig, pel qual es regula el control de la qualitat de l'edificació i del seu ús i manteniment.

Tema 48. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Distints tipus de contractes de les administracions públiques. Del contracte d'obres. Del contracte de concessió d'obres.

 

Ciutadella de Menorca, en la data de la signatura electrònica (24 de juliol de 2024)

L'alcalde Llorenç Ferrer Monjo