Secció II. Autoritats i personal
Subsecció segona. Oposicions i concursos
AJUNTAMENT DE CIUTADELLA
Núm. 476198
Aprovació de les bases específiques que han de regir les proves selectives per a l'ingrés per torn lliure, per proveir una plaça d'arquitecte/a de l'Oferta pública d'ocupació corresponent al 2022 de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca
Acord de la Junta de Govern en sessió de caràcter ordinari de data 17 de juliol de 2024, relatiu a l'aprovació i convocatòria de les Bases específiques que han de regir les proves selectives de provisió de places de la plantilla de l'Ajuntament de Ciutadella, d'arquitecte/a, de l'oferta pública d'ocupació 2022.
La Junta de Govern adopta, l'acord següent:
PRIMER.- Aprovar les bases específiques que han de regir les proves selectives per a l'ingrés per torn lliure, per proveir una plaça d'arquitecte/a de l'Oferta pública d'ocupació corresponent al 2022 de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca que figura com annex a aquest acord, de conformitat amb el contingut de les bases generals de l'oferta pública d'ocupació de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca 2021, 2022, 2023 i 2024.
SEGON.- Convocar els processos de selecció de provisió de places de la plantilla de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca d'arquitecte/a d'acord amb la convocatòria de l'annex.
TERCER.- Ordenar publicar el text íntegre de les bases reguladores d'aquest procediment selectiu al Butlletí oficial de les Illes Balears i a la seu electrònica d'aquest Ajuntament, així i com al tauler d'anuncis municipal.
QUART.- Iniciar el termini de 20 dies hàbils per a la presentació de sol·licituds des de l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
ANNEX
BASES ESPECÍFIQUES DE LES PROVES SELECTIVES DE PROVISIÓ DE PLACES DE LA PLANTILLA DE L'AJUNTAMENT DE CIUTADELLA, ARQUITECTE/A, DE L'OFERTA PÚBLICA D'OCUPACIÓ 2022
1. Objecte de les bases específiques
L'objecte d'aquesta convocatòria és cobrir una plaça vacant d'arquitecte de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca per torn lliure corresponent a l'oferta pública d'ocupació de 2022.
S'entén per places vacants tant les no cobertes temporalment com les places cobertes temporalment per funcionaris interins.
El temari específic que regeix la convocatòria és el que s'estableix a l'annex I d'aquest document.
2. Normativa d'aplicació
Aquesta convocatòria es regeix per les bases generals que regulen els processos selectius per a cobrir les places vacants de personal funcionari previstes a les ofertes públiques d'ocupació de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca aprovades per acord de la Junta de Govern de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca de data del 17 de juliol de 2024.
3. Transparència i protecció de dades personals
Al llarg del procés selectiu es publicarà al portal de l'opositor de l'Ajuntament de Ciutadella de Menorca oposicions.ajciutadella.es i al tauler d'anuncis de l'Ajuntament mateix tota la informació relacionada amb els diferents aspectes del desenvolupament d'aquest procés. A través d'aquest portal, es pot accedir al formulari d'inscripció i a les instruccions corresponents.
Les persones que, per motiu de violència de gènere, necessitin protegir la seva identitat pública han d'indicar a la sol·licitud que desitgen anonimitzar les seves dades, per la qual cosa han de presentar, en el moment de fer la inscripció, la documentació que estableix l'article 23 de la Llei orgànica 1/2004, de 28 de desembre, de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, modificada pel Reial decret llei 9/2018, de 3 d'agost, de mesures urgents per al desplegament del Pacte d'Estat contra la violència de gènere.
4. Altres mèrits al·legats
En relació amb l'apartat cinc de l'annex II de les bases generals, en el qual es deixa oberta la valoració d'altres mèrits al·legats amb un total de fins a 1 punt com a màxim, els mèrits que es valoraran són els següents:
Per estar en possessió del certificat MCER (Marc Europeu Comú de Referència) de nivell B2 d'anglès ..........0,5 punts
Per estar en possessió del certificat de llenguatge administratiu (LA) ...............................................................0,5 punts
5. Calendari previst
La primera prova d'oposició està prevista per al mes d'octubre de 2024.
6. Proves d'oposició
Prova teòrica de la part general: preguntes amb respostes alternatives, tipus test, d'acord amb l'apartat 7.7.2.a) de les bases generals.
Proves teoricopràctiques de la part específica: aquest segon examen consistirà a realitzar dues proves pràctiques relatives a les funcions de la plaça que es vol cobrir i que proposarà el Tribunal de cadascuna de les places convocades.
Per al desenvolupament d'aquesta prova, els candidats podran dur el material normatiu indicat al temari específic únicament en format PAPER. També, per a la realització del supòsit pràctic, s'ha de dur calculadora simple o científica, i queda totalment prohibida la utilització de qualsevol dispositiu mòbil o electrònic amb connexió a xarxa.
El termini total d'aquest segon exercici serà de 180 minuts.
Abans de l'inici de la prova, el Tribunal haurà d'informar dels criteris de valoració de les proves teoricopràctiques.
7. Nomenament del personal de nou ingrés
El nomenament del personal seleccionat en aquestes ofertes públiques es farà en règim funcionarial.
La plaça vacant d'arquitecte objecte d'aquest concurs oposició és de tipus funcionari, del grup A, subgrup A1, d'acord amb l'article 76 de la Llei de l'Estatut bàsic del treballador públic.
8. Ordre de prelació i adjudicació de places de les persones aspirants
La relació d'aspirants que hagin superat l'oposició quedarà determinada per la puntuació obtinguda en el conjunt dels exercicis obligatoris i eliminatoris de l'oposició.
L'ordre de prelació final de les persones aspirants que hagin superat l'oposició vindrà determinat per la suma de tots els barems inclosos en les bases generals.
L'adjudicació del lloc de treball es farà per ordre de prelació.
ANNEX 1 Convocatòria i temari específic Convocatòria. Arquitecte
- Denominació: arquitecte
- Nombre de places que es convoquen: 1
- Torn lliure: 1
- Tipus: funcionari
- Escala: administració especial
- Subescala: tècnica
- Classe: Urbanisme
- Grup: A, subgrup A1
- Nivell: 24
- Oferta pública: 2022
- Titulació: grau en Arquitectura + màster habilitant o titulació equivalent
(s'entenen per titulacions equivalents aquelles que en els plans d'estudis anteriors donaven accés a l'exercici de les mateixes funcions: llicenciatures)
- Nivell de català: B2
TEMARI ESPECÍFIC D'ARQUITECTE
(IMPORTANT: les proves es basaran en la normativa vigent en el moment de la publicació del temari; tot i açò, es valorarà el coneixement dels canvis normatius)
Tema 1. Reial decret legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei del sòl i la rehabilitació urbana.
Tema 2. Reial decret 1492/2011, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament de valoracions de la Llei del sòl.
Tema 3. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol preliminar: disposicions generals.
Tema 4. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol I: Règim urbanístic del sòl. Classificació del sòl. Conceptes generals. Drets i deures de la propietat.
Tema 5. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol II: Planejaments urbanístics. Instruments. Formació i aprovació dels instruments de planejament urbanístic. Vigència, modificació i revisió. Efectes de l'aprovació dels plans.
Tema 6. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol III: Gestió i execució del planejament. Disposicions generals. Sistemes d'actuació. La reparcel·lació i l'expropiació. L'ocupació directa. Convenis urbanístics.
Tema 7. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol IV: Intervenció en el mercat del sòl. Patrimoni públic de sòl. Dret de superfície. Drets de tempteig i retracte.
Tema 8. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol V: Exercici de les facultats relatives a l'ús i l'edificació del sòl. Obligació d'urbanitzar i d'edificar, i conseqüències de no exercir en termini el dret a edificar. Obres i construccions. Declaració d'estat de ruïna. Edificacions i construccions inadequades i fora d'ordenació. Les actuacions de reforma interior i regeneració urbanes.
Tema 9. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Títol VI: Expropiació forçosa per raó d'urbanisme. Preceptes vigents de la Llei de 16 de desembre de 1954 sobre expropiació forçosa.
Tema 10. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears. Títol VII: La intervenció preventiva en l'edificació i l'ús del sòl.
Tema 11. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears. Títol VIII: La disciplina urbanística. La inspecció urbanística. Les infraccions urbanístiques. Sancions per infracció urbanística. Llicències o ordres d'execució incompatibles amb l'ordenació urbanística. Procediments en matèria de disciplina urbanística.
Tema 12. Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears. Disposicions addicionals, transitòries, derogatòria i finals.
Tema 13. Reial decret 2159/1978, de 23 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de planejament; i Reial decret 3288/1978, de 25 d'agost, pel qual s'aprova el Reglament de gestió urbanística, en tot allò que sigui compatible amb la Llei 12/2017 i la resta de disposicions vigents.
Tema 14. Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial.
Tema 15. Llei 6/1999, de 3 d'abril, de les directrius d'ordenació territorial de les Illes Balears i de mesures tributàries.
Tema 16. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Disposicions dispositives sobre destinació del sòl per a equipaments, infraestructures, i serveis públics generals i autonòmics. Determinacions dispositives sobre destinació del sòl per a equipaments, infraestructures i serveis insulars.
Tema 17. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Disposicions dispositives que defineixen el marc del planejament municipal. Directrius per a la formulació del planejament municipal. Inclusió de la perspectiva de gènere i família en l‘ordenació territorial, i actuacions urbanístiques. Directrius sobre sostenibilitat ambiental de les actuacions urbanístiques. Directrius d'ordenació de les classes de sòl urbà i urbanitzable.
Tema 18. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Ordenació residencial i turística. Creixement i programació del procés edificador i d'ús del sòl.
Tema 19. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Nuclis tradicionals al terme de Ciutadella. Ordenació dels usos residencial i turístic en els nuclis tradicionals.
Tema 20. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Zones turístiques al terme de Ciutadella. Règim general de les zones turístiques. Règim especial de les àrees de reconversió territorial (ART) de Ciutadella.
Tema 21. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. El sòl rústic. Sòl rústic comú i sòl rústic en la categoria de nucli rural. Nuclis rurals de tipus 1 que no compten amb una ordenació detallada. Sòl rústic d'especial protecció. Règim d'usos del sòl rústic. Règims específics: construccions tradicionals, construccions vinculades a l'activitat agrícola i ramadera, i activitats amb destinació turística.
Tema 22. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Determinacions dispositives sobre protecció, gestió, millora, ús sostenible del paisatge i custòdia del territori. Directrius de paisatge de Menorca.
Tema 23. La revisió del Pla territorial insular de Menorca. Determinacions específiques sobre el litoral. Disposicions per a la coordinació de les accions de les administracions.
Tema 24. Llei 8/2019, de 19 de febrer, de residus i sòls contaminats de les Illes Balears. Pla director sectorial de prevenció i gestió de residus no perillosos de Menorca.
Tema 25. Llei 11/2014, de 15 d'octubre, de comerç de les Illes Balears. Pla director sectorial d'equipaments comercials de Menorca.
Tema 26. Llei 5/1990, de 24 de maig, de carreteres de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Tema 27. Decret 87/1998, de 16 d'octubre, pel qual s'aprova definitivament el Pla director sectorial de carreteres de les Illes Balears.
Tema 28. Decret 61/1999, de 28 de maig, d'aprovació definitiva de la revisió del Pla director sectorial de pedreres de les Illes Balears.
Tema 29. Decret 96/2005, de 23 de setembre, d'aprovació definitiva de la revisió del Pla director sectorial energètic de les Illes Balears. Decret 33/2015, de 15 de maig, d'aprovació definitiva de la modificació del Pla director sectorial energètic de les Illes Balears.
Tema 30. Llei 11/2022, de 28 de juny, general de telecomunicacions i Decret 22/2006, de 10 de març, pel qual s'aprova el Pla director sectorial de telecomunicacions de les Illes Balears.
Tema 31. Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.
Tema 32. Decret llei 9/2020, de 25 de maig, de mesures urgents de protecció del territori de les Illes Balears.
Tema 33. Llei 6/1997, de 8 de juliol, de sòl rústic de les Illes Balears.
Tema 34. Llei 1/1991, de 30 de gener, d'espais naturals i de règim urbanístic de les àrees d'especial protecció de les Illes Balears.
Tema 35. Els plans especials de les ANEI al terme municipal de Ciutadella. Pla especial de protecció de l'ANEI Me-2 de la Vall de Menorca; Pla especial de protecció de l'ANEI Me-3 des Alocs a Fornells de Menorca; Pla especial de protecció de l'ANEI Me-14 de la costa sud de Ciutadella.
Tema 36. Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació d'espais de rellevància ambiental. Llei 1/2023, de 7 de febrer, per la qual es modifica la Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació d'espais de rellevància ambiental.
Tema 37. Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i la biodiversitat. Llei 33/2015, de 21 de setembre, per la qual es modifica la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat.
Tema 38. Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental. Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears.
Tema 39. Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balears.
Tema 40. Llei 8/2012, de 19 de juliol, de turisme de les Illes Balears.
Tema 41. Llei 6/2017, de 31 de juliol, de modificació de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, relativa a la comercialització d'estades turístiques en habitatges.
Tema 42. Llei 3/2022, de 15 de juny, de mesures urgents per a la sostenibilitat i la circularitat del turisme de les Illes Balears.
Tema 43. Decret 39/2015, de 22 de maig, pel qual es fixen els principis generals de les activitats agroturístiques en explotacions agràries preferents a les Illes Balears; i Decret 17/2017, de 21 d'abril, pel qual es fixen els principis generals d'exoneració de les condicions urbanístiques de les edificacions i les instal·lacions agràries i complementàries en explotacions agràries en l'àmbit de les Illes Balears.
Tema 44. Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears.
Tema 45. Llei 9/2022, de 23 de novembre, de règim jurídic i de procediment de les activitats subjectes a autorització ambiental integrada.
Tema 46. Llei 22/1988, de 28 de juliol, de costes. Reial decret 876/2014, de 10 d'octubre, que aprova el Reglament general de la Llei de costes. Llei 2/2013, de protecció i ús sostenible del litoral i de modificació de la Llei 22/1988, de 28 de juliol, de costes.
Tema 47. Reial decret 49/2023, de 24 de gener, pel qual s'aprova el Pla hidrològic de la demarcació hidrogràfica de les Illes Balears corresponent al tercer cicle (2022-2027)
Tema 48. Reial decret legislatiu 1/2001, de 20 de juliol, pel qual s'aprova el text refós de la Llei d'aigües. Reial decret 665/2023, de 18 de juliol, pel qual es modifica el Reglament del domini públic hidràulic, aprovat pel Reial decret 849/1986, d'11 d'abril.
Tema 49. El Pla general d'ordenació urbana de Ciutadella de Menorca (text refós de 1991) i les seves modificacions puntuals per a adaptar-se al Pla territorial insular de Menorca als àmbits del sòl rústic i al nucli tradicional.
Tema 50. Decret 2/1996, de 16 de gener, sobre capacitats de població en instruments de planejament. La norma complementària de capacitat de població de Ciutadella.
Tema 51. Llei 12/1998, de 21 de desembre, del patrimoni històric de les Illes Balears. Llei 16/1985, de 25 de juny, de patrimoni històric espanyol.
Tema 52. Pla especial de protecció del conjunt històric i artístic de Ciutadella.
Tema 53. Ordenança fiscal número 4 reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres. Ordenança fiscal número 34 reguladora de la taxa de llicències urbanístiques i d'activitats.
Tema 54. Ordenança de condicions estètiques a tenir en compte en l'elaboració de projectes arquitectònics i execució de les obres a la urbanització de Cala Morell en el terme municipal de Ciutadella de Menorca.
Tema 55. Llei 8/2017, de 3 d'agost, d'accessibilitat universal de les Illes Balears.
Tema 56. Decret 1/2023, de 23 de gener, de regulació de l'accessibilitat universal en els espais d'ús públic de les Illes Balears.
Tema 57. Ordre TMA/851/2021, de 23 de juliol, per la qual es desenvolupa el document tècnic de condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació per a l'accés i la utilització dels espais públics urbanitzats.
Tema 58. Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació.
Tema 59. Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el codi tècnic d'edificació. Part I: Disposicions generals. Condicions tècniques i administratives. Exigències bàsiques. Continguts del projecte. Document del seguiment de l'obra.
Tema 60. El Codi tècnic de l'edificació. Seguretat estructural. DB-SE.
Tema 61. El Codi tècnic de l'edificació. Seguretat en cas d'incendis. DB-SI.
Tema 62. El Codi tècnic de l'edificació. Seguretat d'utilització i accessibilitat. DB-SUA.
Tema 63. El Codi tècnic de l'edificació. Estalvi d'energia. DB-HE.
Tema 64. El Codi tècnic de l'edificació. Protecció enfront del renou. DB-HR.
Tema 65. Decret 145/1997, de 21 de novembre, pel qual es regulen les condicions de dimensionament, d'higiene i d'instal·lacions per al disseny i l'habitabilitat d'habitatges, i l'expedició de cèdules d'habitabilitat.
Tema 66. Llei 1/2007, de 16 de març, contra la contaminació acústica de les Illes Balears.
Tema 67. Llei 9/1990, de 24 de juny, d'atribució de competències als consells insulars en matèria d'urbanisme i habitabilitat; Llei 2/2001, de 7 de març, d'atribució de competències als consells insulars en matèria d'ordenació del territori.
Tema 68. Decret llei 3/2024, de 24 de maig, de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears.
Tema 69. Llei 13/2018, de 28 de desembre, de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca. Catàleg de camins rurals de Ciutadella.
Tema 70. Llei 13/2000, de 21 de desembre, del Camí de Cavalls de Menorca. Pla especial del Camí de Cavalls de Menorca.
Tema 71. Llei 10/2005, de 21 de juny, de ports de les Illes Balears. Pla general de ports de les Illes Balears.
Tema 72. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Disposicions generals. Contractes del sector públic. Objecte, pressupost, base de licitació, valor estimat, preu del contracte i la seva revisió. Plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques. Distints tipus de contractes de les administracions públiques. Del contracte d'obres. Del contracte de concessió d'obres.
Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat.
El recurs es pot interposar formalment davant el Consell Executiu mateix o davant la Comissió de Govern, que és l'òrgan competent per a resoldre'l.
Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui al termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.
Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.
No obstant açò, si escau, es pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri oportú. Tot açò, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
(Signat electrònicament: 24 de juliol de 2024)
L'alcalde Llorenç Ferrer Monjo