Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MEDI AMBIENT, MEDI RURAL I ESPORTS

Núm. 476103
Extracte de l’Acord de Consell Executiu, de dia 24 de juliol de 2024, relatiu a l’aprovació de la Convocatòria de subvencions a favor dels Ajuntaments de Mallorca pel foment de l’activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions esportives i millora de les existents 2024-2025

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 777178

De conformitat amb el previst als articles 20.8 i 23.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria de subvencions a favor dels Ajuntaments de Mallorca pel foment de l'activitat física mitjançant ajudes a la creació de noves instal·lacions i millora de les existents 2024-2025, aprovada mitjançant Acord de Consell Executiu, de dia 24 de juliol de 2024.

El text complet de la convocatòria es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i a la seu electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net).

Entitats beneficiàries

  • Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions els ajuntaments de Mallorca, a excepció de l'Ajuntament de Palma, i les administracions institucionals depenent d'aquests, els pressuposts de les quals s'integri al pressupost de l'entitat local.

En el cas que sol·licitin la subvenció un ajuntament i una administració institucional dependent d'aquest  alhora, es denegarà la sol·licitud de subvenció presentada per l'administració institucional dependent i es considerarà que és l'ajuntament el sol·licitant de la subvenció.

  • No poden acollir-se a la present convocatòria de subvencions els ajuntaments de Mallorca en els quals concorri alguna de les prohibicions establertes a l'article 8 de l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca.

Despeses subvencionables

Són subvencionables les despeses de inversió, d'obres de construcció, renovació o reparació d'instal·lacions esportives que siguin de titularitat de les entitats locals de Mallorca, així com les administracions institucionals dependents d'aquestes, els pressuposts de les quals s'integra al pressupost de l'entitat local.

Les actuacions a subvencionar seran:

  • Reparació, substitució o millora de paviments esportius.
  • Reparació, construcció, substitució o millora de cobertes.
  • Reparació o adquisició d'espais o elements complementaris necessaris pel bon funcionament del recinte esportiu existent com per exemple graderies, aparells de gimnàs, sales d'activitats polivalents, infermeria, vestidors, megafonia, banys, sales de calderes, entre altres.
  • Adquisició de nous equipaments esportius inventariables, és a dir, superiors a 600 € /unitat com per exemple vídeo marcadors, equips de megafonia, cistelles, porteries, maquinaria de gimnàs, entre altres.
  • Renovació o reparació de tancaments.
  • Renovació o reparació d'infraestructures per facilitar i millorar l'accessibilitat, o evacuació del recinte esportiu.
  • Execució de noves infraestructures esportives o millora de les existents.
  • Inversions, renovació o reparació dirigida a millorar l'eficiència energètica, mediambiental i/o tecnològica de la instal·lació esportiva.
  • Redacció de projecte d'obres, direcció d'obra, estudi de seguretat i salut per l'execució dels projectes esmentats anteriorment.
  • Despeses notarials o registrals directament relacionades amb les actuacions subvencionades.
  • Altres infraestructures anàlogues sempre que disposin del vist i plau del tècnic esportiu comarcal del municipi de referència.

Les despeses subvencionables s'han de dur a terme entre l'1 de gener de 2024 i el 31 de desembre de 2026.

Titularitat de les instal·lacions

  • Les instal·lacions i/o terrenys on s'han de desenvolupar les actuacions objecte de la subvenció han d'estar a disposició de l'ajuntament respectiu o de l'administració institucional depenent d'aquest. En el moment de sol·licitar la subvenció s'haurà d'acreditar la possessió i disposició real i plena dels terrenys on s'han d'instal·lar els equipaments esportius o executar les obres, que aquests compleixen amb la normativa urbanística vigent al moment de la sol·licitud i que l'actuació no s'executarà en terrenys protegits per la legislació patrimonial o urbanística. (Annex 3)

  • Poden ser objecte d'aquestes ajudes les actuacions realitzades en instal·lacions que siguin de titularitat de l'ajuntament i es tramitin i s'abonin per l'administració institucional depenent d'aquest o a la inversa. En tot cas, l'entitat sol·licitant ha de ser la que ha assumit o assumirà l'execució de l'activitat subvencionable i ha abonat o abonarà les despeses derivades d'aquesta.

Crèdit pressupostari

  • El crèdit assignat a aquesta convocatòria és d'un total d'onze milions  nou-cents noranta-nou mil nou-cents vint-i-quatre euros (11.999.924,00 €) distribuïts de la manera següent: cinc milions nou-cents noranta-nou mil nou-cents seixanta-dos euros (5.999.962,00€) amb càrrec a l'aplicació pressupostaria 50.34201.76200 de l'exercici pressupostari 2024, i cinc milions nou-cents noranta-nou mil nou-cents seixanta-dos euros (5.999.962,00€) amb càrrec a l'aplicació pressupostaria 50.34201.76200  de l'exercici pressupostari de l'any 2025.

  • La despesa corresponent a l'exercici 2025 resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient per l'exercici 2025.

Import de la subvenció

  • L'import de la subvenció s'atorgarà per un import cert. Es concedirà una única subvenció per cada sol·licitud (cada entitat únicament pot presentar una sol·licitud) malgrat aquesta contingui varies actuacions subvencionables.

 La quantia de la subvenció no pot ser superior, aïlladament o en concurrència amb altres ajudes o subvencions de qualsevol            procedència. al cost del projecte  subvencionable ni superior al preu de mercat.

  • L'import de la subvenció es un import cert estimat determinat de la següent manera:

  1. 5.999.968,00 € repartits entre tots els ajuntaments que reuneixin els requisits de la convocatòria.

  2. 5.999.956,00 € repartits entre els ajuntaments segons el nombre d'habitants de cada municipi obtinguts a través de les dades de padró municipal de l'Institut Nacional d'Estadística de l'any 2023.

  • En el cas que la suma de totes les ajudes sol·licitades, llevant els altres ingressos obtinguts o prevists, que reuneixin els requisits per accedir a aquestes subvencions, sigui un import inferior al crèdit d'aquesta convocatòria (5.999.962,00 € per l'any 2024 i 5.999.962,00 € per l'any 2025) es concedirà l'import sol·licitat a totes les entitats beneficiàries.

  • En el cas que la suma de totes les ajudes sol·licitades, llevant els altres ingressos obtinguts o prevists, que reuneixin els requisits per accedir a aquestes subvencions, sigui un import superior al crèdit d'aquesta convocatòria (5.999.962,00 € per l'any 2024 i 5.999.962,00 € per l'any 2025), es concedirà una subvenció a cada entitat local per l'import establert en la taula anterior, llevat que l'import sol·licitat sigui inferior. En aquest, cas es concedirà l'import sol·licitat.

  • Si del repartiment esmentat al punt 9.4 de la convocatòria hi romangués un crèdit igual o superior a 53.000 €, es repartirà entre les sol·licituds a les quals no se'ls hagi concedit la totalitat del projecte subvencionable, per parts iguals.

  • Si del repartiment esmentat al punt 9.4 de la convocatòria hi romangués un crèdit inferior a 53.000 €, l'import sobrant es revertirà a l'aplicació pressupostària corresponent.

Procediment de concessió

Aquestes subvencions són de caràcter voluntari, eventuals, anul·lables i revocables per les causes previstes en la Llei o en aquestes bases. A més, no generen cap dret a obtenir altres subvencions en anys posteriors i no poden al·legar-se com a precedent.

La concessió de les subvencions es regeix pels principis de publicitat, concurrència no competitiva, objectivitat, igualtat i no discriminació, i s'ha de resoldre segons aquests criteris.

Les subvencions concedides conforme a aquesta convocatòria, ho seran mitjançant el procediment de concurrència no competitiva, de manera que, respectant el límit màxim de crèdit assignat en la convocatòria a cada Ajuntament i, en el seu cas, del repartiment del crèdit sobrant, seran subvencionats tots els que compleixin els requisits que s'hi estableixen i, per tant, no serà necessari fixar un ordre de prelació entre les sol·licituds.

Així mateix, són compatibles amb altres ajuts o subvencions que pugui rebre el beneficiari per<A[por|para]> la mateixa activitat subvencionada, sempre que el còmput total dels ajuts o subvencions rebudes no superi el cost total de l'activitat subvencionada.

Termini de presentació de Sol·licituds

Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar en el termini de 20 dies hàbils, comptador des de l'endemà d'haver-se publicat l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El lloc per presentar la sol·licitud és la seu electrònica del Consell de Mallorca: seu.conselldemallorca.net.

Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant la instància i els annexos que facilita el Consell de Mallorca, els quals es troben  a la seu electrònica del Consell de Mallorca:   seu.conselldemallorca.net.

Conveni de col·laboració

Una vegada comprovat que l'ajuntament sol·licitant compleix els requisits per ser beneficiari de la subvenció i es fiscalitzi la proposta de concessió es dictarà la resolució de concessió de subvenció.

D'acord amb la Disposició Addicional Segona de l'OGS, per la justificació de les despeses es signarà un conveni entre el Consell de Mallorca i cada entitat local beneficiària de la subvenció. Aquest conveni ha de ser aprovat per cada entitat local i s'ha de remetre a la Direcció Insular d'Esports  en el termini de vint dies hàbils des de la publicació de la concessió de la subvenció en el BOIB.  Aquest conveni regularà les obligacions derivades de la concessió i justificació de les subvencions.

Pagament de la subvenció

  • El pagament de la subvenció es bestraurà al 100% com a finançament necessari per l'execució de les actuacions subvencionades i es farà de la següent manera:

1.  50 % de l'import de la concessió per cada entitat local bestreta dins l'exercici 2024 amb càrrec a l'aplicació pressupostària 50.34201.76200.

Aquest import s'abonarà una vegada signat el conveni esmentat al punt anterior.

 

2.  50% de l'import de la concessió per cada entitat local bestreta dins l'exercici 2025 amb càrrec a l'aplicació pressupostària corresponent.

Aquest import s'abonarà dins el primer semestre de l'exercici 2025.

El pagament de la bestreta de l'exercici 2025 queda condicionat a l'existència de crèdit real i efectiu dins el pressupost del Consell de Mallorca per a l'any 2025.

Justificació de la subvenció

El termini per presentar la  justificació de la subvenció serà des de 1 de gener de 2026 fins 15 d'abril de 2027, amb independència que l'entitat beneficiària hagi finalitzat les inversions amb anterioritat.

Es justificarà l'execució de tots els projectes d'una sola vegada.

S'haurà d'aportar la documentació indicada al punt 17 de la convocatòria.

 

Palma, 26 de juliol de 2024

El vicepresident segon i conseller executiu de Medi Ambient, Medi Rural i Esports Pedro Bestard Martínez