Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 474243
Modificació delegació genèrica de Comerç, Treball, Transport Públic i Participació Ciutadana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment d'allò que disposen els articles 44.2 i 46.1 del Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals, a continuació es fa pública la resolució, que ha dictat la Sra. Batlessa, relativa a la modificació de la delegació genèrica de Comerç, Treball, Transport Públic i Participació Ciutadana.

Assumpte: Delegació genèrica DE COMERÇ, TREBALL, TRANSPORT PÚBLIC I PARTICIPACIÓ CIUTADANA a favor de la regidora Sra. AZAHARA MACHADO TORRES

Aquesta Batlia té atribuïda per Llei la facultat de delegar determinades atribucions, d'acord amb el que disposa l'article 21.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local (LRBRL).

L'article 25 de la llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears estableix que l'administració municipal pot estructurar-se en departaments dirigits per un tinent batle o per una tinenta de batle o per un regidor o una regidora delegats del batle.

Per decret de Batlia 1844/2024, de 22 de juliol (BOIB núm. 98 de 25 de juliol) he modificat l'organigrama i estructura municipal de serveis administratius de l'ajuntament d'Alcúdia, que afecta les atribucions a la regidoria de comerç, transport públic i participació ciutadana que foren objecte de delegació en el decret 1048/2023, de 27 de juny (BOIB del 29), en favor de la Sra. Azahara Machado Torres, per la qual cosa escau modificar dita delegació.

D'acord amb els articles 21.3 de la LRBRL, 25 de la llei 20/2006 i 43, 44, 120,121 del Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals (ROFJEL),

Per tot això, adopt la següent

RESOLUCIÓ

PRIMER.- Delegar en la regidora, Sra. AZAHARA MACHADO TORRES, l'exercici de les atribucions corresponents a la responsabilitat de la regidoria de COMERÇ, TREBALL, TRANSPORT PÚBLIC I PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

SEGON.- Les facultats delegades comprenen l'exercici de les competències relatives al sector de l'activitat administrativa pròpia d'aquestes àrees de gestió municipal que la legislació vigent assigna als municipis.

A més d'aquestes atribucions generals, li correspon a títol indicatiu i no limitatiu, l'exercici de les competències específiques sobre les matèries següents: promoció i dinamització del comerç, relacions amb les associacions de comerciants, fires, taxis, galeres i lloguer de vehicles sense conductor, transport públic, alberg de la Victòria i instal·lacions similars, promoció de l' associacionisme i la participació ciutadana, associacions de veïns, treball i coordinació agents d'ocupació i desenvolupament local.

TERCER.- Les delegacions esmentades comprenen tant les facultats de dirigir els serveis corresponents inclosos en les respectives àrees i, en concret, la unitat de participació ciutadana, com les de gestionar-los en general, amb inclusió de la facultat de resoldre mitjançant actes administratius que afectin a tercers.

En qualsevol cas, el contingut de la delegació conferida comprèn l'exercici de les competències generals següents:

  • Programar les polítiques municipals en les matèries de la seva competència, així com la representació i inspecció de l'àrea de la qual n'és titular.
  • Exercir l'autoritat respecte del personal de la seva àrea.
  • Garantir el compliment de les ordenances, els reglaments, els bans i altres disposicions legals que afectin al municipi, en l'àmbit de les competències de l' àrea.
  • Exercir la potestat sancionadora en l'àmbit de les competències de l'àrea, llevat que sigui indelegable per llei o estigui atribuïda a altres òrgans.
  • Dictar decrets i instruccions en l'àmbit de les competències delegades.
  • Ordenar la tramitació dels expedients relatius a la seva àrea delegada.

QUART.- L'àmbit de la present delegació es correspon amb les àrees de gestió municipal assenyalades, i s'entén sense perjudici de les delegacions específiques que el batle pugui conferir a altres regidors respecte de determinats serveis o seccions inclosos en l'àrea delegada. En aquest supòsit el decret de delegació especial haurà d'especificar la dependència i coordinació que correspongui. 

CINQUÈ.- Les delegacions conferides requeriran per a la seva eficàcia l'acceptació de la regidora delegada, es publicaran al BOIB i se'n darà compte al Ple de l'Ajuntament en la primera sessió que es celebri.

SISÈ.- La regidora delegada queda obligada a informar a aquesta Batlia sobre la gestió i les disposicions que dicti, i prèviament, de les decisions de transcendència en els termes prevists a l'article 115 del ROFRJEL.

SETÈ.- La present delegació substitueix i deixa sense efecte la atribuïda per decret 1048/2023, de 27 de juny (BOIB del 29).

En tot allò que no estigui previst en aquesta resolució regiran la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de bases de règim local; la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, la llei 40/2015, d'1 d' octubre, de règim jurídic del sector públic, i el Reial Decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les Entitats Locals, i, en haver-n'hi, del reglament orgànic municipal, en el marc de les regles que per a les delegacions s'estableixen a dites normes.

A Alcúdia, en la data de la signatura electrònica que consta al marge d'aquest document del que, com a secretari, en don fe.»

 

(Signat electrònicament: 27 de juliol de 2024

La batlessa Josefina Linares Capó)