Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AGRICULTURA, PESCA I MEDI NATURAL

Núm. 473891
Resolució del conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural per la qual s’estableix el logotip de venda directa i les seves condicions d'ús

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El règim de venda directa de productes agroalimentaris té la finalitat de potenciar la comercialització agrària i donar un valor afegit als productes dels agricultors i ramaders de les Illes Balears. La diversificació de les fonts d'ingressos de les explotacions agrícoles i ramaderes pot representar un increment de la renda, la qual cosa influeix en la viabilitat del sector i en fomenta la competitivitat.

2. La venda directa dels productes agroalimentaris contribueix a aquesta diversificació, la qual cosa fa més rendible l'activitat de les explotacions, atès que permet oferir als consumidors productes amb un valor de proximitat i amb més informació sobre la seva procedència i elaboració. Aquests aspectes responen a les demandes dels consumidors actuals, que cada dia estan més interessats a conèixer l'origen i els sistemes de producció dels aliments.

3. Per fomentar el coneixement de les explotacions i dels productes objecte de venda directa, el 28 d'abril de 2016 es va publicar la Resolució del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca per la qual s'estableix i es regula el logotip de venda directa.

4. El 19 de novembre de 2020, es va dictar la Resolució de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s'estableixen les condicions d'ús del logotip de venda directa, que deixa sense efecte l'anterior, amb l'objectiu d'adaptar l'ús del logotip a les previsions normatives de la Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balears, recentment aprovada.

5. Després de vuit anys des de la primera aprovació del logotip de venda directa, es considera adient modificar-lo per actualitzar-ne el disseny i adaptar-lo a les peticions del sector agroalimentari de les Illes Balears, cosa que suposa preveure diferents icones en funció del producte que és objecte de venda directa.

6. El foment de la venda directa és un objectiu establert en la Llei 3/2019, de 31 de gener, agrària de les Illes Balears, per la qual cosa l'adaptació del logotip a les necessitats del sector s'emmarca dins aquest objectiu de foment que promou la Llei.

Per tot això, i atesa l'atribució competencial que preveu l'article 20 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

Resolució

1. Aprovar els logotips, tal com figuren en l'annex, que es podran emprar voluntàriament per indicar els productes o les explotacions agràries que fan venda directa. El logotip es podrà utilitzar en l'etiquetatge dels productes objecte de la venda directa, en la informació comercial, en el portal web, en les xarxes socials i, també, en la senyalització de la ubicació del punt de venda a la mateixa explotació o a les proximitats, carreteres o camins, d'acord amb el que preveu la normativa vigent.

2. El logotip s'ha d'emprar d'acord amb el manual d'ús vigent publicat en el microlloc web de venda directa del web oficial del Govern de les Illes Balears: www.caib.es/sites/vendadirecta. Per una major versatilitat i adaptació a les necessitats dels operadors, el manual podrà afegir noves versions específiques del logotip per completar les incloses a l'annex.

3. Requerir les persones que utilitzen els logotips de l'annex a comunicar-ho a la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local i a acceptar que la informació dels llocs on es fa la venda directa s'inclogui en els diferents portals web del Govern de les Illes Balears.

4. Ordenar a les persones que facin venda directa i que comercialitzin altres tipus de productes juntament amb els que són objecte de venda directa que separin convenientment els productes de venda directa, identificats amb el logotip, de la resta de productes, a fi que el consumidor els pugui identificar degudament i amb facilitat.

5. Deixar sense efecte la Resolució de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació per la qual s'estableixen les condicions d'ús del logotip de venda directa de 19 de novembre de 2020.

6. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

7. Aquesta Resolució entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 25 de juliol de 2024

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural Joan Simonet Pons

Documents adjunts