Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 473702
Acord entre la Conselleria d'Educació i Universitats i les entitats patronals, les organitzacions titulars i les organitzacions sindicals pel qual s'estableixen les condicions del finançament del complement específic de tutor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Parts

Antoni Vera Alemany, conseller d'Educació i Universitats de les Illes Balears, en virtut de nomenament pel Decret 9/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears pel qual es disposa el cessament i el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears.

Les entitats patronals de l'ensenyament privat concertat:

- Llúcia Salleras Julià, presidenta de l'Associació Autonòmica Educació i Gestió - Escola Catòlica de les Illes Balears (d'ara endavant EiG – ECIB) i presidenta de la Federació Espanyola de Religiosos d'Ensenyança Titulars de Centres Concertats a les Illes Balears (d'ara endavant FERE-CECA-ECIB).

- Ventura Blach Amengual, president de l'Associació de Centres d'Ensenyança de les Illes Balears i Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyança de les Illes Balears (d'ara endavant ACENEB-CECEIB).

- Francisca Picornell Darder, presidenta de la Federació d'Escoles Infantils de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (d'ara endavant FEIPIMEB).

- Carmen Muñoz González, presidenta de Fòrum per la Qualitat (d'ara endavant FOQUA).

- Escolástico Muñoz Juárez, representant de la Unión de Asociaciones, Centros y Federaciones de Asistencia a Personas con Discapacidad de Baleares (d'ara endavant UNAC).

Les organitzacions titulars:

- Jaume Vicens Obrador, president de la Unió de Cooperatives de Treball Associat de les Illes Balears (d'ara endavant UCTAIB).

Les organitzacions sindicals:

- Juan Andrés Nogareda Manera, secretari general d'organització de la Federació d'Ensenyament USO Illes Balears (d'ara endavant USO Illes Balears).

- Ramon Mondéjar Coll, secretari d'Ensenyament Privat - Concertat del Sindicat de Treballadores i Treballadors INTERSINDICAL de les Illes Balears (d'ara endavant STEI).

- Antoni Sacarés Mas, secretari general de la Federació de Sindicats Independents d'Ensenyament (d'ara endavant FSIE Illes Balears).

- Constantino Davia Ladrón, secretari del sector d'Ensenyament d'UGT Serveis Públics Illes Balears (d'ara endavant UGT Illes Balears)

- Mario Miguel Devis Luján, secretari general representant de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres (d'ara endavant FE-CCOO Illes Balears).

Antecedents

En la Llei 14/1970, de 4 d'agost, General d'Educació i Finançament de la Reforma Educativa, encara que actualment estigui derogada, s'introdueix el concepte d'acció tutorial per primera vegada. Estableix tutories perquè el tutor pugui atendre de manera individualitzada als alumnes, i ajudar-los en el desenvolupament acadèmic. És el departament d'orientació el que ajuda en l'organització d'aquestes tutories

La Llei Orgànica d'Educació 2/2006, de 3 de maig, estableix en els articles 91, 105 i 117 com l'acció tutorial orientarà el procés educatiu individual i col·lectiu de l'alumnat i que correspondrà a les Administracions educatives promoure les mesures necessàries per a la tutoria personal dels alumnes i la seva orientació.

La disposició transitòria primera sobre l' estructura de les retribucions del personal funcionari de la Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears estableix en el punt 4. c) de retribucions complementàries i d'acord amb el que estableix la normativa bàsica el complement específic de tutor, que retribueix l'exercici de la funció tutorial.

De conformitat amb el pacte segon de l'Acord de la Mesa d'Ensenyament Privat Concertat de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de Reactivació de l'Acord de 2016 i Nou Acord Marc (2023-2027) de millora per a l'Ensenyament Privat Concertat (ratificat per Acord de Consell de Govern de 27 de març de 2023, BOIB núm. 39, de 28 de març), a causa de l'Acord del Consell de Govern de 27 de maig de 2016 d'aprovació de l'Acord de reprogramació de l'Acord del 2008 i altres millores sociolaborals del professorat de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears signat el 10 de febrer de 2016 (BOIB núm. 67, de 28 de maig de 2016) s'ha de tendir cap a l'equiparació gradual de la remuneració del personal docent concertat amb la del personal docent públic fins a arribar al 100%.En el mateix Acord, els pacte 7.4 sobre altres millores sociolaborals estableix que a partir de gener de 2024, s'iniciaran les negociacions per introduir millores que alleugereixin la càrrega lectiva i reconeguin la funció tutorial.

Pactes

Primer. El complement específic de tutor s'adreça a tots els tutors de les etapes d'Educació Infantil, Educació Primària, Educació Especial i aules UEECO, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Formació Professional. Cada unitat només podrà disposar d'un tutor remunerat amb el complement específic de tutor.

Segon. S'estableix el complement específic de tutor per un import mensual de 34,62 euros, repartits en 14 pagues anuals. Aquest import es refereix a una jornada completa, és a dir, a una activitat lectiva setmanal màxima de 24 hores pels nivells d'Educació Infantil, Primària i Especial i de 23 hores lectives setmanals pels nivells d' ESO, Formació Professional i Batxillerat, en la nòmina de pagament delegat o de pagament directe. En el cas de jornades parcials, s'ha de fer el càlcul proporcional a la jornada contractada.

Tercer. L' import del complement específic de tutor s'incrementarà anualment d'acord amb el que s'estableixi a l'annex 21 o equivalent dels pressuposts generals anuals de la Comunitat Autònoma, que tendrà com a referència l'import del complement de tutoria establert per a l'ensenyament públic, i d'acord amb els increments establerts a les taules salarials que siguin d'aplicació . Altres tipus de pujades relacionades amb aquest complement, es pactaran a través dels acords pertinents i sempre amb equitat a la pública.

Quart. Un professor no podrà acumular més d'un complement específic de tutor. En cap cas es podran solapar càrrecs, és a dir, no són compatibles els càrrecs de direcció (cap d'estudis o director) amb aquest complement.

Cinquè. A inici de curs cada centre haurà de facilitar al Departament de Centres Concertats, el llistat dels tutors assignats a cada grup-aula a data d' 1 de setembre. A les Instruccions sobre la tramitació i gestió del pagament delegat de la nòmina del personal docent dels centres concertats, i del pagament directe del mòdul íntegre del personal docent soci cooperativista dels centres concertats s'explicarà el procediment a seguir a l'igual que els canvis que es puguin produir al llarg del curs referent al càrrec a causa de: baixes IT, períodes d'excedència, reduccions de jornada...

Com a mostra de conformitat, signem aquest Acord.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (23 de juliol de 2024)

Pel conseller d'Educació i Universitats

Antoni Vera Alemany

Per EiG-ECIB i FERE-CECA-ECIB

Llúcia Salleras Julià

 

Per l'ACENEB-CECEIB

Ventura Blach Amengual

 

 

Per la FEIPIMEB

Francisca Picornell Darder

 

Per la UNAC

Escolástico Muñoz Juárez

 

Per FOQUA

Carmen Muñoz González

 

Per la UCTAIB

Jaume Vicens Obrador

Per USO Illes Balears

Juan Andrés Nogareda Manera

 

Per l'STEI

Ramón Mondéjar Coll

 

 

Per FSIE Illes Balears

Antoni Sacarés Mas

Per UGT Illes Balears

Constantino Davia Ladrón

Per FE-CCOO Illes Balears

Mario Miguel Devis Luján