Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 473434
Aprovació definitiva d'eliminar la condició de celebració d'un espectacle taurí anual a la plaça de toros de Felanitx

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient 1010/2024

DECRET 2024-0957

A la Molt Lleial Ciutat de Felanitx, la batlessa Catalina Soler Torres, en data 23 de juliol de 2024, venc a dictar la següent resolució de conformitat amb els següents

Antecedents de Fet

1) El Ple de l'Ajuntament de Felanitx, del dia 10 de juny de 2024, va acordar entre d'altres el següent acord que en la seva part dispostiva diu:

Primer. Aprovar inicialment per part del Ple de l'Ajuntament de Felanitx eliminar la condició de realitzar com a mínim un espectacle taurí cada any a l'immoble Plaça de Toros de Felanitx coincidint amb les festivitats de les Fires i Festes de Sant Agustí, que tenen objecte el 28 d'agost i dies precedents i posteriors, condició que fou imposada en el procés de venta de la Plaça de Toros dut a terme a l'any 1960, d'acord consta al Plec de Condicions aprovat per l'Ajuntament Ple en la sessió ordinària celebrada el dia 15 de febrer de 1960, per a la venta en pública subhasta de l'immoble Plaça de Toros.

Segon. Notificar el present acord a EXCLUSIVAS BALAÑÁ SA, actual propietari de l'immoble, en els termes previstos en l'article 82 de la Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú.

Tercer. Sotmetre l'expedient al tràmit d'informació pública per un termini de vint dies mitjançant la publicació d'un anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el tauler d'anuncis i en el tauler d'anuncis electrònic de la seu electrònica de l'Ajuntament de Felanitx (ajfelanitx.eadministracio.cat) i a la pàgina WEB de l'Ajuntament de Felanitx (www.felanitx.org), així com donar audiència a la propietat de l'immoble pel mateix termini.

Quart. Durant el període d'informació pública es pot consultar la documentació aprovada inicialment a l'adreça ajfelanitx.eadministracio.cat i l'expedient complet al Departament de Secretaria de dilluns a divendres de les 9 fins les 14 h, excepte festius.

Cinquè. En cas que no es presentin reclamacions, objeccions o observacions, el present acord d'aprovació inicial s'entendrà definitivament aprovat sense necessitat d'un nou acord exprés, decretada la fermesa de l'acord del Ple per part de Batlia. Dita fermesa que serà efectiva a partir de l'endemà de la publicació de la resolució de batlia en el BOIB.

Sisè. Publicar l'acord adoptat en forma legal.”

2) En data 17 de juny de 2024, es va notificar a la propietat de l'immoble donant una audiència de vint dies hàbils per presentar reclamacions, objeccions o observacions.

3) En el BOIB núm. 82, de dia 20 de juny de 2024, es va publicar anunci relatiu a l'aprovació inicial d'eliminar la condició de celebració d'un espectacle taurí anual a la plaça de toros de Felanitx, donant un termini de vint dies hàbils per presentar reclamacions, objeccions o observacions. Així mateix, l'esmentat anunci va estar exposat al públic en el tauler d'anuncis i en el tauler d'anuncis electrònic de la seu electrònica de l'Ajuntament integrat a la pàgina web www.felanitx.org.

4) Durant el període d'informació pública no s'han presentat reclamacions, objeccions o observacions a l'esmentada aprovació inicial.

Fonaments de dret

En atenció a l'acord cinquè del Ple de dia 10 de juny de 2024, en cas que no es presentin reclamacions, objeccions o observacions, el present acord d'aprovació inicial s'entendrà definitivament aprovat sense necessitat d'un nou acord exprés, decretada la fermesa de l'acord del Ple per part de Batlia. Dita fermesa que serà efectiva a partir de l'endemà de la publicació de la resolució de batlia en el BOIB.

D'acord amb els antecedents de fet i fonaments de dret exposats, s'adopta la següent:

RESOLUCIÓ

Primer. Decretar la fermesa de l'acord del Ple de dia 10 de juny de 2024, relatiu a l'aprovació inicial d'eliminar la condició de celebració d'un espectacle taurí anual a la plaça de toros de Felanitx, la qual serà efectiva a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el BOIB.

Segon. Publicar l'esmentada resolució en el BOIB.

Recursos

Contra l'aprovació definitiva de l'esmentat acord de Ple es poden interposar, alternativament, els recusos següents:

1. Directament el recurs contenció adminsitratiu davant el jutjat contenciós administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

2. El recurs de reposició potestatiu davant l'òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent de la notificació d'aquesta.

Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició, que es produirà pel transcurs d'un mes des de la seva presentació sense que s'hagi resolt expressament ni s'hagi notificat, podrà interposar-se el recurs contenció administratiu, sense termini per interposar-ho.

No obstant això, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent.

Tot això de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Consulta i informació de l'expedient.

L'expedient es pot consultar en el departament de Secretaria de l'Ajuntament de Felanitx, de dilluns a divendres, de les 9:00 h fins a les 14:00 h, excepte festius. Per obtenir informació de l'expedient es podran utilitzar els mitjans (direcció postal, telèfon i fax) que s'indiquen a continuació: Ajuntament de Felanitx, Plaça de la Constitució núm. 1 07200 Felanitx (Illes Balears) - Telèfon 971580051 - Fax 971583271

 

Felanitx document signat electrònicament (26 de juliol de 2024)

La batlessa Catalina Soler Torres