Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 471864
Resolució del conseller d’Habitatge, Territori i Mobilitat per la qual es constitueix el règim especial de recollida de viatgers per a la temporada turística de 2024 dels vehicles amb autorització de transport públic discrecional de viatgers amb vehicle turisme (VT), amb llicència d’autotaxi dels municipis de Son Servera i Sant Llorenç

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 28 de maig es va rebre en aquesta conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat el certificat del secretari de l'Ajuntament de Sant Llorenç del Cardassar de l'acord del Ple, de 16 de maig,  d'establir un règim especial de recollida de viatgers entre els municipis de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, pel qual es permet, durant el període comprès entre l'1 de maig i el 30 d'octubre de 2024, als vehicles amb autorització VT:

  • La recollida de passatgers a qualsevol parada dels municipis de Sant Llorenç i Son Servera.
  • Destinació final a qualsevol indret i/o municipi de Mallorca.
  • Recollida permesa només quan hi hagués usuaris esperant i no hi hagi cap taxi del municipi a la parada.

2. En data 22 de juliol de 2024 s'ha rebut el certificat de la secretària de l'Ajuntament de Son Servera en el que es fa constar que el Ple de data 18 de juliol va acordar la creació d'un règim especial de recollida de viatgers entre els municipis de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, per a vehicles amb autorització VT, en els següents termes:

  • El règim especial de recollida s'estableix per al període comprès entre l'1 de maig i el 30 d'octubre de 2024.
  • Es permet la recollida d'un usuari quan en la parada no hi hagi cap taxi del municipi al qual pertany la parada i hi hagi usuaris esperant.

3. En data 23 de juliol de 2024 la directora general de Mobilitat ha formulat una proposta de resolució en la que proposa establir un règim especial de recollida per als vehicles amb autorització de transport públic discrecional de viatgers amb vehicle turisme (VT), amb llicència d'autotaxi dels municipis de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, en les condicions acordades en els Plenaris dels seus respectius ajuntaments.

Fonaments de dret

1. L'article 71 de la Llei 4/2014, de 20 de juny, de transports terrestres i mobilitat sostenible de les Illes Balears regula els règims especials de recollida de viatgers.

2. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Es constitueix un règim especial de recollida de viatgers per a la temporada turística de 2024 dels vehicles amb autorització de transport públic discrecional de viatgers amb vehicle turisme (VT), amb llicència d'autotaxi dels municipis de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera, amb les condicions següents:

  • Es pot efectuar la recollida de passatgers a qualsevol parada dels municipis de Sant Llorenç i Son Servera quan hi hagués usuaris esperant i no hi hagi cap taxi del municipi a la parada.
  • El present règim especial de recollida de viatgers serà vigent fins el dia 30 d'octubre de 2024.

2. La present resolució es notificarà als ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera i es publicarà en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Habitatge, Territori i Mobilitat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Document signat electrònicament (25 de juliol de 2024)

El conseller d'Habitatge, Territori i Mobilitat José Luis Mateo Hernández