Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció primera. Contractació Pública

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

CONSORCI MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA

Núm. 471435
Canvi en la composició de la mesa contractació relativa a la contractació la mixta de subministrament amb instal·lació i obra per poder executar el projecte museogràfic per al nou Museu Marítim de Mallorca al Centre Cultural Ses Voltes, espai gestionat pel Consorci Museu Marítim de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

JUNTA RECTORA DEL CONSORCI MUSEU MARÍTIM

DILIGÈNCIA per fer constar:

Que la Junta Rectora del Consorci Museu Marítim de Mallorca en la sessió extraordinària celebrada el 26 de juliol de 2024 va aprovar per unanimitat la proposta que es transcriu a continuació.

Que el text definitiu queda subjecte als termes que resultin de l'aprovació del acta.

PUNT SEGON DE L'ORDRE DEL DIA. Aprovació de la PROPOSTA D'ACORD DE CANVI DE COMPOSICIÓ DE LA MESA DE CONTRACTACIÓ RELATIVA A LA CONTRACTACIÓ MIXTA DE SUBMINISTRAMENT AMB INSTAL·LACIÓ I OBRA PER PODER EXECUTAR EL PROJECTE MUSEOGRÀFIC PER AL NOU MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA AL CENTRE CULTURAL SES VOLTES, ESPAI GESTIONAT PEL CONSORCI MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA. LOTS 1 I 2, MITJANÇANT PROCEDIMENT OBERT, EXPEDIENT 931516C.

Es dona compta de la següent proposta de la presidenta del Consorci Museu Marítim de Mallorca:

«PROPOSTA D'ACORD DE CANVI DE COMPOSICIÓ DE LA MESA DE CONTRACTACIÓ RELATIVA A LA CONTRACTACIÓ MIXTA DE SUBMINISTRAMENT AMB INSTAL·LACIÓ I OBRA PER PODER EXECUTAR EL PROJECTE MUSEOGRÀFIC PER AL NOU MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA AL CENTRE CULTURAL SES VOLTES, ESPAI GESTIONAT PEL CONSORCI MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA. LOTS 1 I 2.

ANTECEDENTS

1.- El 3 d'octubre de 2017 la Comissió́ Europea va adoptar la Recomanació́ (UE) 2017/1805 sobre la professionalització́ de la contractació́ pública. Les polítiques de professionalització́ de la contractació́ pública son fonamentals per a garantir que els poders adjudicadors tinguin les capacitats, els coneixements i la integritat necessària en l'àmbit de la contractació́ pública.

2.- D'altra banda, a efectes de garantir una major eficàcia, racionalització́ i transparència en la gestió́ de la contractació la mixta de subministrament amb instal·lació i obra per poder executar el projecte museogràfic per al nou Museu Marítim de Mallorca al Centre Cultural Ses Voltes, espai gestionat pel Consorci Museu Marítim de Mallorca. Lots 1 i 2, es considera convenient el canvi de composició de la mesa de Contractació́.

3.- El 28 de maig de 2024 la presidenta per delegació del Consorci va aprovar la composició de mesa de contractació de la licitació esmentada.

4.- El 23 de juliol de 2024 la presidència del Consorci Museu Marítim de Mallorca va resoldre iniciar el canvi de composició de la mesa de contractació relativa a la contractació la mixta de subministrament amb instal·lació i obra per poder executar el projecte museogràfic per al nou museu marítim de mallorca al Centre Cultural Ses Voltes, espai gestionat pel Consorci Museu Marítim de Mallorca. Lots 1 i 2, mitjançant procediment obert.

FONAMENTS DE DRET

1.- L'article 326.1 de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la que es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014 (en endavant LCSP) regula les Meses de Contractació que hauran de donar assistència tècnica especialitzada als òrgans de contractació en el desenvolupament de les seves funcions, determinant el caràcter preceptiu o potestatiu de la seva constitució per raó del tipus de procediment que es segueixi.

2.- La Disposició Addicional Segona apartat 7 de la LCSP regula les particularitats de les Meses de Contractació per a les Entitats Locals:

«La Mesa de contratación estará presidida por un miembro de la Corporación o un funcionario de la misma, y formarán parte de ella, como vocales, el Secretario o, en su caso, el titular del órgano que tenga atribuida la función de asesoramiento jurídico, y el Interventor, o, en su caso, el titular del órgano que tenga atribuidas la función de control económico-presupuestario, así como aquellos otros que se designen por el órgano de contratación entre el personal funcionario de carrera o personal laboral al servicio de la Corporación, o miembros electos de la misma, sin que su número, en total, sea inferior a tres. Los miembros electos que, en su caso, formen parte de la Mesa de contratación no podrán suponer más de un tercio del total de miembros de la misma. Actuará como Secretario un funcionario de la Corporación.

En las Entidades locales municipales, mancomunidades y consorcios locales, podrán integrarse en la Mesa personal al servicio de las correspondientes Diputaciones Provinciales o Comunidades Autónomas uniprovinciales.

En ningún caso podrá formar parte de las Mesas de contratación ni emitir informes de valoración de las ofertas, personal eventual. Podrá formar parte de la Mesa personal funcionario interino únicamente cuando no existan funcionarios de carrera suficientemente cualificados y así se acredite en el expediente.

La composición de la Mesa se publicará en el perfil de contratante del órgano de contratación correspondiente. Se podrán constituir Mesas de Contratación permanentes».

3.- Els articles 21 i 22 del RD 817/2009, de 8 de maig, pel que es desenvolupa parcialment la Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de Contractes del Sector Públic.

4.- L'art. 15.1.g ) dels Estatuts del Consorci Museu Marítim de Mallorca ( BOIB núm. 2 de 4 de gener de 2018) disposa com a funcions de la Junta Rectora el resoldre les contractacions i concessions de tota classe quan l'import superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost, així com els contractes i les concessions pluriennals quan tinguin una durada superior a quatre anys i, en tot cas, els pluriennals de durada inferior l'import acumulat dels quals superi el percentatge indicat referit als recursos ordinaris del pressupost del primer exercici.

La presidenta per delegació proposa elevar a la Junta rectora la següent

PROPOSTA D'ACORD

PRIMER.- El següent canvi de composició de la mesa de contractació relativa a la contractació la mixta de subministrament amb instal·lació i obra per poder executar el projecte museogràfic per al nou museu marítim de mallorca al Centre Cultural Ses Voltes, espai gestionat pel Consorci Museu Marítim de Mallorca. Lots 1 i 2, mitjançant procediment obert:

  • Presidència: Cristina Gómez Peralta, tècnica jurídica del Consorci Museu Marítim de Mallorca.
  • Suplent de la presidència: Sr. Andrés Felipe Naranjo Mejía, tècnic superior economista del Consorci Museu Marítim de Mallorca.

SEGON.- PUBLICAR aquest acord en la Plataforma de Contratación del Sector Público.

TERCER.- Aquest Acord entrarà̀ en vigor el dia següent al de la publicació́ en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

Palma, a la data de la signatura electrònica (26 de juliol de 2024

La secretària adjunta Paula Baltasar Cozar)