Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TERRITORI, MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 468856
Acords de la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme presos en sessió de dia 24 de juliol de 2024, relatius a expedients per a la declaració d’interès general de diversos termes municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

«Examinat l'expedient d'obra tramitat pel procediment de declaració d'Interès General establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT:

991749E

PROMOTOR:

AJUNTAMENT

ASSUMPTE:

projecte de recuperació integral de la finca Can Fasser

EMPLAÇAMENT:

POLIGON 12, PARCEL·LES 199 i 201

MUNICIPI:

ANDRATX

i tot considerant,

PRIMER.- Que s'han complit els tràmits prevists a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears;

SEGON.- Que a la vista de l'expedient i de la documentació que hi figura, i entenent que queden justificats els requisits exigits per l'article 26 de l'esmentada Llei.

En virtut del que s'ha manifestat, aquesta Comissió Insular, prèvia proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, adopta el següent

 

ACORD

1r) Declarar l'Interès General de l'activitat de “centre d'interpretació ambiental i patrimonial del parc natural de la Dragonera i de la zona de Can Fasser i del Paisatge Cultural de la Serra de Tramuntana” així com de les seves instal·lacions complementàries, tant educatives com agràries, amb independència de la llicència municipal o d'altres autoritzacions que puguin ser preceptives, amb subjecció a les següents condicions:

  • La present declaració queda contreta a les actuacions sobre les parcel·les 199 i 201, del polígon 12.
  • El projecte que finalment s'autoritzi, haurà de:

a) Seguir els criteris d'integració paisatgística definits a la Norma 22 del PTIM. pel que fa a l'aspecte visual dels materials i acabats de les façanes i cobertes.

b) Contenir el projecte executiu dels elements de l'actuació paisatgística, el qual haurà de complir amb els condicionants constructius i de seguretat que li siguin d'aplicació, especialment amb els criteris de la Norma 22 del PTIM.

c) El tancament de la parcel·la haurà de complir les condicions d'integració paisatgística i ambiental esmentades a l'informe del Servei d'Ordenació del Territori, de data 26/04/2024.

  • Quant a la zona educativa de cultius, s'hauran de prendre les mesures de protecció contra la contaminació de nitrats procedents de fonts agràries establertes per l'òrgan autonòmic competent de conformitat amb el RD 47/2022, de 18 de gener.
  • Per tal de garantir la protecció del domini públic hidràulic subterrani, s'atendrà al que disposa l'annex I de la Llei 6/1999, de 3 d'abril, de les directrius d'ordenació territorial de les Illes Balears i de mesures tributàries: “durant l'execució de les obres, s'han d'adoptar les màximes precaucions per evitar l'abocament de substàncies contaminants, incloses les derivades del manteniment de les maquinàries”.
 

Així mateix i amb caràcter previ a l'autorització municipal:

  • S'haurà de concretar o resoldre la evacuació de les aigües residuals del projecte a través de la xarxa pública de l'Avinguda Gabriel Roca.
  • S'ha de justificar que no s'incorre en cap del supòsits prevists a l'article 14 del Reial Decret 369/2023, de 16 de maig, pel qual es regulen les servituds aeronàutiques de protecció de la navegació aèria. En cas contrari i prèviament a l'execució o posada en marxa de les instal·lacions, caldrà un acord favorable per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), o bé un informe d'exempció de la Direcció General d'Aviació Civil.
  • S'haurà d'adjuntar la documentació relativa a la titularitat registral d'ambdues parcel·les així com la renovació de la concessió administrativa per part del titular.

2n) Exonerar el present projecte, d'acord amb l'establert a l'article 26.4 de la LSR, del compliment del paràmetres de parcel·la mínima, ocupació i edificabilitat màxima.

3r) Significar igualment que, transcorreguts sis mesos des de la notificació d'aquest acord sense que s'hagi sol·licitat la llicència municipal, s'iniciarà l'expedient de caducitat, d'acord amb el que estableix l'apartat 4 de l'esmentat article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears.

4t) Assenyalar que l'activitat declarada d'interès general suposa, de conformitat amb l'article 15 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears, la vinculació legal a la mateixa de la superfície total de la parcel·la o parcel·les afectades, per la qual cosa, abans de la concessió de la llicència municipal corresponent, s'ha de dur a terme la vinculació esmentada, i s'ha d'inscriure en el Registre de la Propietat, sense que la finca no pugui ser objecte de cap acte de divisió dels prevists a l'article 32 de la Llei 12/2017, de 29 de desembre de 2017, d'urbanisme de les Illes Balears, mentre subsisteixi l'activitat.»

«Examinada la sol·licitud de declaració d'interès general per tal d'iniciar el procediment establert a l'article 37 de la Llei 6/1997, de 8 de juliol, del sòl rústic de les Illes Balears que es detalla a continuació:

EXPEDIENT:

993242D

PROMOTOR:

CEPSA COMERCIAL PETROLEO, SA

ASSUMPTE:

punt de recàrrega de vehicles elèctrics

EMPLAÇAMENT:

POLIGON 1, PARCEL·LA 188

MUNICIPI:

SANT LLORENÇ DES CARDASSAR

Vista la sol·licitud de l'entitat “Cepsa Comercial Petróleo, S.A.” de desistir de la tramitació d'aquest procediment de declaració d'interès general, i d'acord amb el previst en els articles 21 i 94 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, aquesta Comissió Insular, d'acord amb la proposta de la Ponència Tècnica d'Ordenació del Territori i Urbanisme, acorda, tenir per desistit a la interessada de la sol·licitud de declaració d'interès general esmentada, procedint en conseqüència al seu arxiu.»

La publicació d'aquests acords es fa a reserva de l'aprovació de l'Acta.

Contra aquests acords, que no posen fi a la via administrativa, es pot interposar recurs administratiu d'alçada dins el termini d'un mes, i es computa a partir del dia següent al que es produeix la publicació. El recurs d'alçada es pot presentar formalment davant aquesta Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme o davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, que és l'òrgan competent per a la seva resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada es pot interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, a comptar a partir del dia següent al de la recepció de la notificació de l'acte de desestimació del recurs administratiu d'alçada esmentat.

Contra la desestimació per silenci administratiu del recurs d'alçada es pot interposar el recurs contenciós administratiu, en el termini de sis mesos comptadors a partir del dia següent a la desestimació per silenci, que s'entén produïda si transcorren tres mesos des de la interposició del recurs sense que no s'hagi dictat i notificat la resolució. 

Tot això de conformitat amb el que preveu el vigent Reglament orgànic del Consell Insular de Mallorca, i els articles 30, 40, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

​​​​​​​Això no obstant, es pot exercir, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (25 de juliol de 2024)

El secretari de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori i Urbanisme Jaume Munar Fullana