Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

Núm. 466725
Departament de Cultura. Extracte de l’acord de Junta de Govern de l’Ajuntament de Palma de 24 de juliol de 2024, per el qual es convoquen subvencions, corresponents a la Línia 5. Suport a la creativitat i la producció literàries, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques i l’audiovisual, la investigació, el periodisme i la gastronomia per a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria del text complet que es podrà consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/index) i a la pàgina web de l'Ajuntament de Palma (www.palma.cat):

Primer. Beneficiaris:

1. Premi Ciutat de Palma de Novel·la

Modalitats: Català / Castellà

El Premi està obert a qualsevol persona major d'edat.

Les obres que hi concursin han de ser originals, inèdites i de temàtica lliure. Han de tenir una extensió d'entre 150 i 300 pàgines amb format DIN A4, a doble espai (en tipus de lletra Times New Roman, cos 12) i amb marges de 2 cm.

La presentació d'una obra implica que l'autor/a no en té compromesos els drets d'edició i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

2. Premi Ciutat de Palma de Poesia

Modalitats: Català / Castellà

El Premi està obert a qualsevol persona major d'edat.

Les obres que hi concursin han de ser originals, inèdites i de temàtica lliure. Han de tenir un mínim de 300 versos i un màxim de 800.

La presentació d'una obra implica que l'autor/a no en té compromesos els drets d'edició i que no ha estat guardonada amb anterioritat.

3. Premi Ciutat de Palma d'Arts Visuals

Poden optar al Premi artistes majors d'edat de qualsevol nacionalitat i residència.

Les obres i projectes que hi concursin no han d'haver estat mai premiades. S'admeten totes les tècniques i procediments. Els projectes han de ser significatius dins l'art contemporani actual i han d'estar disponibles en el moment de l'exposició de les obres finalistes.

4. Premi Ciutat de Palma de Còmic

Poden optar al Premi artistes majors d'edat de qualsevol nacionalitat i residència.

Les obres poden ser en castellà o català. L'estil, el tractament i el gènere de la historieta presentada són totalment lliures. Es pot presentar un projecte finalitzat o en procés.

Les obres han de ser originals i inèdites, no han d'haver estat premiades en cap altre concurs ni estar pendents de veredicte en la data en què finalitzi el termini de presentació.

5. Premi Ciutat de Palma de Música

Les obres que hi concursin han de ser enregistraments musicals originals de qualsevol gènere musical, d'artistes establerts a les Illes Balears. Es premiarà l'autor/a o autors/res del millor àlbum musical de llarga durada publicat entre l'1 d'octubre de 2023 i el 12 de setembre de 2024.

 

6. Premi Ciutat de Palma d'Arts Escèniques

Pot optar al Premi qualsevol obra d'arts escèniques produïda o coproduïda per productores i/o companyies de les Illes Balears, estrenada i/o representada a Palma entre l'1 d'octubre de 2023 i el 12 de setembre de 2024.

7. Premi Ciutat de Palma d'Audiovisuals

Modalitats: Documental / Curtmetratge

Les obres que hi concursin han de ser produccions audiovisuals d'autors/res i/o productores establerts a les Illes Balears. Pot optar al Premi qualsevol obra audiovisual Documental, no ficció en qualsevol dels seus gèneres o subgèneres, o Curtmetratge, ficció en qualsevol dels seus gèneres o subgèneres (que s'adapti al metratge).

8. Premi Ciutat Palma d'Investigació

Es pot presentar un projecte d'investigació inèdit amb la temàtica vinculada a la ciutat de Palma, presentat per persones físiques – no entitats o empreses-. El pot presentar un sol/sola autor/a o diversos/ses autors/res que seran considerats coautors/res.

9. Premi Ciutat de Palma de Periodisme

Pot optar al Premi qualsevol professional del periodisme major d'edat i de qualsevol nacionalitat.

Els treballs que hi concursin han de ser en català i hauran de tenir com a eix l'illa de Mallorca i, amb especial rellevància, la ciutat de Palma pel que fa a la temàtica o el marc d'incidència.

Es poden presentar articles, sèries d'articles, reportatges i/o treballs de fotoperiodisme, publicats a premsa impresa o digital, publicacions periòdiques, ràdio o televisió i blogs o altres canals digitals entre l'1 d'octubre de 2023 i el 12 de setembre de 2024.

10. Premi Ciutat de Palma de Gastronomia

​​​​​​​Es crearà una comissió de persones expertes vinculades al món de la gastronomia per tal que proposin un màxim de 5 candidatures, a les quals es convidarà a participar-hi.

Podran ser projectes gastronòmics i culinaris, d'investigació o altres iniciatives culturals i social que aportin noves visions sobre la gastronomia local.

Segon. Finalitat:

Premis Ciutat de Palma de Novel·la i de Poesia, en llengua catalana o castellana, amb la finalitat de donar suport a la creació literària i reconèixer la tasca dels/de les escriptors/res.

Premi Ciutat de Palma d'Arts Visuals, amb la finalitat de donar suport a la creació artística contemporània, contribuir al dinamisme del sector de les arts visuals i reconèixer la tasca desenvolupada pels/per les creadors/res.

Premi Ciutat de Palma de Còmic, amb la finalitat de donar suport al sector del còmic i reconèixer la tasca dels/de les creadors/res.

Premi Ciutat de Palma de Música, per a guardonar enregistraments musicals realitzats per artistes establerts a les Illes Balears.

Premi Ciutat de Palma d'Arts Escèniques, per a produccions professionals de teatre de text, teatre musical, teatre d'objectes, dansa i/o circ, amb la finalitat d'estimular la producció escènica de qualitat i reconèixer la tasca dels/de les creadors/res.

Premi Ciutat de Palma d'Audiovisuals, amb la finalitat d'estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat i reconèixer la tasca dels/de les creadors/res.

Premi Ciutat de Palma d'Investigació, amb la finalitat de contribuir a la investigació en els àmbits de les humanitats, el patrimoni i les ciències socials, els quals han d'estar vinculats, per la seva temàtica, a la ciutat de Palma.

Premi Ciutat de Palma de Periodisme, amb la finalitat d'estimular el periodisme d'investigació i promoure, incentivar i reconèixer la feina de les persones professionals del periodisme que treballen per a treure a la llum informacions de rellevància de l'illa de Mallorca.

Premi Ciutat de Palma de Gastronomia, amb la finalitat de valorar i reconèixer la importància de la gastronomia de les Illes Balears com un fet social i cultural del patrimoni

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de Subvencions de l'Ajuntament de Palma, aprovades pel Ple en data 26/02/2015 i publicades en el BOIB núm. 35 de data 12 de març de 2015.

Quart. Consignació pressupostària de tota la línia: 132.000 euros.

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds:

El termini d'admissió de les obres començarà l'endemà que es publiquin les Bases i finalitzarà segons l'establert a cada modalitat.

 

Palma, 24 de juliol de 2024

El director tècnic de Cultura Rafael Umbert Salas