Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 465450
Acord del Ple de determinació de l’àmbit d’aplicació de les disposicions addicionals Dissetena, Divuitena, vintena i vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre d’urbanisme de les Illes Balears, introduïdes pel Decret Llei 6/2023, de 2 d’octubre, de mesures urgents en matèria d’habitatge

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple, en data 29 de febrer de 2024, va adoptar el següent acord relatiu a la determinació de l'àmbit d'aplicació de les disposicions addicionals Dissetena, Divuitena, vintena i vint-i-unena de la Llei 12/2017, de 29 de desembre d'urbanisme de les Illes Balears, introduïdes pel Decret Llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge:

Primer. Assumir, en la seva integritat, la proposta d'aplicació de les disposicions addicionals 17a, 18a, 20a i 21a, de la Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'urbanisme de les Illes Balears, afegides pel Decret llei 6/2023, de 2 d'octubre, de mesures urgents en matèria d'habitatge, en els concrets termes i condicions exposats en l'informe tècnic-proposta subscrit que, en la seva part bastant a la conclusió, és del tenor literal següent en relació amb cadascuna de les disposicions normatives abans dites:

«1. Aplicar la disposició addicional dissetena. Norma temporal per facilitar la reconversió de locals existents en habitatges al nucli de Pollença i a l'àmbit definit en el Port de Pollença per una línia discontinua vermella. No obstant l'anterior, no serà d'aplicació en els locals que es situïn en el Centre Històric o donin front a les zones o carrers marcats en els plànols amb una trama groga. Tampoc s'aplicarà en els edificis integrats en el catàleg de patrimoni (aprovat inicialment).

2. Aplicar la disposició addicional divuitena. Norma temporal de modificació de densitat d'habitatges i per facilitar la divisió d'habitatges unifamiliars entre mitgeres en els següents àmbits. Dins aquests àmbits no s'aplicarà aquesta disposició en les plantes baixes que donin front a carrers i espais on tampoc s'aplicarà la disposició addicional dissetena segons el punt anterior. No s'aplicarà en els edificis integrats en el catàleg de patrimoni (aprovat inicialment).

3. Aplicar la disposició addicional vintena. Norma temporal de canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats en els terrenys de titularitat municipal o pública. No aplicar la disposició addicional vintena. Norma temporal de canvi d'ús i d'aprofitament als terrenys qualificats com a equipaments públics i privats en els terrenys de titularitat privada.

4. No aplicar la disposició addicional vint-i-unena. Actuacions per permetre el creixement en alçària.»

Segon. Publicar l'acord adoptat en el BOIB, en un dels diaris de major circulació de l'illa i en el tauler i la seu electrònica municipal (www.ajpollenca.net), incloent en aquesta darrera l' íntegre informe tècnic elaborat el 19 de febrer de 2024 per part del coordinador de l'Àrea d' Urbanisme, als efectes del seu degut coneixement i als que legalment corresponguin, tot fent constar que la vigència de l'acord adoptat començarà el dia següent al de la seva publicació al BOIB.

El que es fa públic per a general coneixement.

 

(Signat electrònicament: 24 de juliol de 2024

El batle Martí Xavier March Cerdà)