Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ESTAT

AUTORITAT PORTUÀRIA DE BALEARS

Núm. 464603
Resolució de l'Autoritat Portuària de Balears per la qual s'aproven noves tarifes portuàries en contraprestació pels serveis comercials de subministrament aigua (T-8.1)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en la sessió celebrada el dia 5 de juny de 2024, en relació al punt 22 de l'Ordre del dia “Proposada d'aprovació de noves tarifes portuàries en contraprestació pels serveis comercials de subministrament aigua (T-8.1), i les seves condicions d'aplicació”, entre altres, ha adoptat els següents acords:

“Aprovar les noves tarifes portuàries en contraprestació pels serveis comercials de subministrament aigua prestats per l'Autoritat Portuària de Balears (T-8.1), i les seves condicions d'aplicació, recollides en l'Annex, que entraran en vigor en el moment de la seva publicació i deixaran sense efecte les aprovades amb anterioritat”.

 

ANNEX TARIFES I CONDICIONS PER ALS SERVEIS DE SUBMINISTRAMENT D'AIGUA (T-8.1).

Condicions d'aplicació

1. Les presents tarifes comprenen el valor del servei subministrat i la utilització de les instal·lacions per a la prestació d'aquest.

2. El servei de subministrament, es prestarà prèvia petició dels usuaris, haventv d'utilitzar per a això, els mitjans establerts a aquest efecte per la APB.

3. Els usuaris seran els responsables dels desperfectes, avaries i accidents que s'ocasionin a les instal·lacions i elements de subministraments de la APB.

4. La Direcció de la APB, es reserva el dret de prestació del servei quan les instal·lacions dels usuaris no reuneixin les condicions de seguretat, que segons el parer d'aquesta, s'estimin necessàries.

5. Quan el subministrament requereixi la intervenció de personal i/o mitjans materials de la APB (diferents dels inclosos en el concepte d'aiguader)es facturarà , a més de l'import del subministrament, la valoració dels treballs realitzats, incloent la tarifa T-9.1.16 que correspongui. Una vegada finalitzat el subministrament, la instal·lació, si és el cas realitzada reverteix a la APB.

6. Serà per compte de l'usuari el cost dels treballs de represa del servei, en el cas que la causa de la interrupció sigui imputable a aquest usuari.

7. L'autorització del subministrament a usuaris que no disposin d'un altre títol d'ocupació o autorització, estarà condicionada al previ dipòsit de la fiança corresponent, en funció del tipus de subministrament i el consum previst:

FIANÇA PER ALS EQUIPS DE MESURA

TIPUS D'EQUIP Quantitat prevista

 Import fiança

5 m3

330,00 €

15 m3

430,00 €

25 m3

495,00 €

50 m3

660,00 €

 

SUBMINISTRAMENT A CONCESSIONS O AUTORITZACIONS, LOCALS I RESTA D'INSTAL·LACIONS.

8. La facturació del subministrament d'aigua a autoritzacions i concessions es facturarà bimestralment (cada dos mesos), amb un mínim de 20,00 € per a sufragar les despeses operatives.

9. En cas que diversos usuaris estiguin connectats a la xarxa a través d'un solo comptador, cadascun d'ells acceptarà la part proporcional que, segons el parer de la Direcció de la APB, li correspongui.

SUBMINISTRAMENT D'AIGUA A VAIXELLS O EMBARCACIONS.

10. El servei de subministrament d'aigua a vaixells, haurà de ser sol·licitat pel consignatari, amb una antelació mínima de 24 hores i es facturarà segons el mesurament que assenyalin els comptadors de l'Autoritat Portuària, amb un mínim de 50,00 € per a sufragar les despeses operatives.

11. La sol·licitud de subministrament d'aigua s'iniciarà amb l'emplenament del talonari de subministrament d'aigua a vaixell. Es consignaran les dades del sol·licitant i la lectura inicial del comptador. Per a això serà obligatòria la presència física del personal de Conservació (lampista) i un representant del consignatari o del vaixell a proveir per a verificar les dades consignades. En cap cas s'iniciarà el servei sense la presència del representant del consignatari o vaixell a proveir.

12. Per a la finalització del servei s'emplenaran la resta de dades del talonari de subministrament d'aigua a vaixell. Per a això serà obligatòria la presència del personal de Conservació (lampista) i un representant del consignatari o del vaixell a proveir per a verificar la lectura final del comptador. En cap cas es desconnectarà el comptador del vaixell sense la presència del representant del consignatari o vaixell a proveir.

13. La facturació a embarcacions d'esbarjo en gestió directa, es realitza una vegada a l'any, amb un mínim de 20,00 € per a sufragar les despeses operatives.

14. El servei de subministrament a vaixells o embarcacions en règim d'autoservei, es realitzarà amb l'aportació d'un operari per part del peticionari del servei, que ha de tenir els coneixements precisos, d'acord amb la normativa vigent.

15. El peticionari del servei recollirà els comptadors i altre material propi del subministrament, en el moment del qual subscriurà la conformitat a la lectura dels comptadors i l'estat del material que rep.

16. Amb un mínim de tres hores d'antelació al cessament del subministrament, el peticionari donarà avís, perquè a l'hora marcada en què es produirà el desacoblament dels comptadors, es presenti el personal encarregat per la Direcció de la APB, a l'efecte de consignar les lectures corresponents a cada escala.

17. Desacoblat el material de subministrament serà lliurat pel peticionari, realitzant-se la diligència de la seva devolució i l'estat en què es troba. El peticionari es farà càrrec de qualsevol desperfecte o trencament que s'hagués produït en la prestació del servei.

18. En la tarifa corresponent de subministrament d'aigua, es troba inclosa la repercussió del cànon de sanejament, corresponent als consums efectuats, i les taxes, cànons i serveis que l'empresa subministradora de l'aigua a la APB estableix en l'actualitat.

Tarifes (€/m3)

TARIFES D'AIGUA

Concepte

Palma

Alcúdia

Maó

Eivissa

La Savina

T-8.1.1 vaixells i embarcacions amb aiguader (consums <300 m3)

5,88€

5,92€

9,69€

6,43€

8,64€

T-8.1.2 vaixells i embarcacions amb autoservei (consums <300 m3)

5,60€

5,64€

9,41€

6,15€

8,36€

T-8.1.3 concessions o autoritzacions, locals i resta d'instal.lacions

5,60€

5,64€

9,41€

6,15€

8,36€

(Taula de tarifes)

Per a aquells vaixells o embarcacions que realitzin aigualides en port (tarifes T-8.1.1 i T-8.1.2) el consum del qual sigui igual o superior a 300 m³ (per vaixell i escala), aquestes tarifes s'incrementaran linealment en 0,01 €/m³ addicionals. La tarifa incrementada s'aplicarà sobre el total del consum.

 

 

Consum per aigualida (per vaixell i per escala)

Tarifa

<300 m3

Tarifa corresponent (segons taula de tarifes)

>=300 m3

Tarifa corresponent (segons taula de tarifes) incrementada en 0,01 €/m3 addicionals per cada m3 que excedeixi els 300 m3, aplicada sobre el total del consum

 

Palma, a la data de la firma electrònica (22 de juliol de 2024)

El president José Javier Sanz Fernández

La secretària del Consell d'Administració Maria Antònia Ginard Moll