Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L'ESTAT

AUTORITAT PORTUÀRIA DE BALEARS

Núm. 464602
Resolució de l'Autoritat Portuària de Balears per la qual s'aproven noves tarifes portuàries en contraprestació pels serveis comercials de subministrament d'electricitat (T8.2) i d'aparcament (T9.1.8)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears, en la sessió celebrada el dia 5 de juny de 2024, en relació al punt 23 de l'Ordre del dia “Proposta de modificació de tarifes portuàries en contraprestació pels serveis comercials de subministrament d'electricitat (T8.2) i d'aparcament (T9.1.8), i les seves condicions d'aplicació”, entre altres, ha adoptat els següents acords:

Primer.- Aprovar l'actualització de condicions i tarifes en contraprestació pels serveis comercials de subministrament d'electricitat (T8.2) prestats per la APB, segons annex 1, que entraran en vigor en el moment de la seva publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB) i deixaran sense efecte les aprovades amb anterioritat.

Segon.- Aprovar les condicions d'ús d'aparcaments destinats a la recàrrega de vehicles elèctrics, per a la seva incorporació (en l'apartat T.9.1.8.1. al final del mateix) al conjunt de condicions de prestació pels serveis comercials de “Aparcaments” tarifa (T9.1.8), prestats per la APB, segons annex 2, que entraran en vigor en el moment de la seva publicació en el Butlletí Oficial dels Illes Balears (BOIB)”.

 

ANNEX 1 CONDICIONS I TARIFES PER AL SUBMINISTRAMENT D'ELECTRICITAT PER LA APB (T-8.2)

Condicions generals d'aplicació

1. Les tarifes comprenen el valor del servei subministrat i la utilització de les instal·lacions per a la prestació d'aquest.

2. El servei de subministrament es prestarà prèvia petició dels usuaris, havent d'utilitzar per a això, els mitjans establerts a aquest efecte per la APB.

3. Els usuaris seran els responsables dels desperfectes, avaries i accidents que s'ocasionin a les instal·lacions i elements de subministraments de la APB, quan es produeixin per un ús indegut o negligent per part de l'usuari.

4. La Direcció de la APB, es reserva el dret de prestació del servei quan les instal·lacions dels usuaris no reuneixin les condicions de seguretat, que segons el parer d'aquesta, s'estimin necessàries.

5. Quan el subministrament requereixi la intervenció de personal i/o mitjans materials de la APB es facturarà, a més de l'import del subministrament, la valoració dels treballs realitzats, incloent la tarifa T-9.1.16 que correspongui. Una vegada finalitzat el subministrament, la instal·lació si és el cas realitzada reverteix a la APB.

6. Serà per compte de l'usuari el cost dels treballs de represa del servei, en el cas que la causa de la interrupció sigui imputable a aquest usuari.

7. L'autorització del subministrament a usuaris que no disposin d'un altre títol d'ocupació o autorització, estarà condicionada al previ dipòsit de la fiança corresponent, en funció del tipus de subministrament i el consum previst:

Quantitat prevista (Kwh)

Fiança (€)

100

350

300

585

> 300

1.010

(Mòdul de 120 amp) 500

1.710

(Mòdul de 16;64 amp) 500

1.245

(No aplicable al subministrament a vehicles elèctrics, per a la seva recàrrega en les places destinades per a això)

8. En la petició del subministrament hauran de fer constar el següent:

a) Potència que precisen i tipus de comptador.

b) Nombre de màquines o eines i característiques de les mateixes que vagin a utilitzar l'energia elèctrica.

(No aplicable al subministrament a vehicles elèctrics, per a la seva recàrrega en les places destinades per a això).

9. La facturació del subministrament d'energia elèctrica a concessions o autoritzacions, locals i resta d'instal·lacions, es realitzarà bimestralment (cada 2 mesos), conforme a les lectures efectuades, amb un mínim de 10,00 € per a sufragar les despeses operatives.

10. La facturació a embarcacions d'esbarjo de gestió directa, es realitza una vegada a l'any, conforme a les lectures efectuades, amb un mínim de 10,00 € per a sufragar les despeses operatives.

11. En cas que diversos usuaris estiguin connectats a la xarxa, a través d'un solo comptador, cadascun d'ells acceptarà la part proporcional que, segons el parer de la Direcció de la APB, li correspongui.

12. El preu de corresponent al subministrament i instal·lació de comptador elèctric per part de la APB serà el següent:

Tipus de comptador

Subministrament i instal.lació

Monofàsic

624,47 €

Trifàsic directe

705,45 €

Trifàsic indirecte

766,71 €

13.Las tarifes vigents són les següents:

Tarifes (€/kwh)

TARIFA

PALMA

ALCÚDIA

MAÓ

EIVISSA

LA SAVINA

T- 8.2.1 A vaixells i embarcacions

0,3585

0,3585

0,3585

0,3585

0,3585

T-8.2.2 A concessions o autoritzacions, locals i resta d'instal·lacions *

0,22

0,22

0,22

0,22

0,22

* Incloent a vehicles elèctrics per a la seva recàrrega en places destinades i senyalitzades per a això.

14. S'estableixen les següents bonificacions:

a. Per a vaixells atracats en port (“cold ironing”), s'estableix una bonificació del 90% en el terme d'energia (tarifa T-8.2.1).

b. Per a vehicles elèctrics que disposin d'acreditació/distintiu de la APB per a estacionar en el port (corresponent a algun “sector”), s'estableix una bonificació del 20% en el terme d'energia (tarifa T-8.2.2).

15. A les tarifes vigents se'ls aplicarà l'IVA corresponent a cada moment.

16. Per al servei de subministrament d'energia elèctrica a vaixells atracats en la Molla de Peraires del port de Palma regiran les condicions específiques de la corresponent autorització, així com la tarifa T.9.1.7 “Ús dels equips i instal·lacions propietat de la APB associats a la prestació del servei de subministrament d'energia elèctrica a vaixells atracats en la Molla de Peraires”

 

ANNEX 2 CONDICIONS D'ÚS D'APARCAMENTS DESTINATS A LA RECÀRREGA DE VEHICLES ELÈCTRICS

Aparcaments reservats per a la recàrrega de vehicles elèctrics (tots els ports)

Els aparcaments destinats i senyalitzats per a vehicles elèctrics estaran subjectes a les següents condicions:

  • Els aparcaments equipats amb instal·lacions per a donar servei de subministrament elèctric a vehicles, només podran ser utilitzats per vehicles elèctrics, i només per a la seva recàrrega durant la seva estada en la plaça. Els vehicles que disposin d'alguna mena d'acreditació de la APB (sectors G, P, T, R, S, J, Z) podran tenir una bonificació en la tarifa general.
  • El temps d'estada màxim en aparcaments exteriors serà de 4h per estacionament i dia. Durant el període de càrrega (4h) l'usuari estarà exempt del pagament de la “tarifa d'estacionament tarifat”, en cas que li fos aplicable. En interior d'edificis s'ajustarà segons normes de regulació interna de l'edifici.
  • El servei de subministrament es prestarà prèvia petició dels usuaris, havent d'utilitzar per a això, els mitjans establerts a aquest efecte per la APB. La facturació del subministrament d'energia elèctrica i ús de les preses elèctriques es realitzarà segons la corresponent tarifa T8.2.
  • Els usuaris seran els responsables dels desperfectes, avaries i accidents que s'ocasionin a les instal·lacions i elements de subministraments de la APB, quan es produeixin per un ús indegut o negligent per part de l'usuari.
  • La Direcció de la APB, es reserva el dret de prestació del servei quan els vehicles o les instal·lacions dels usuaris no reuneixin les condicions de seguretat que, segons el parer d'aquesta, s'estimin necessàries.

 

Palma, a la data de la firma electrònica (22 de juliol de 2024)

El president José Javier Sanz Fernández

La secretària del Consell d'Administració Maria Antònia Ginard Moll