Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

ESCOLA BALEAR D'ADMINISTRACIÓ PÚBLICA (EBAP)

Núm. 458258
Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual es nomena personal funcionari de carrera del cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, de l’Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, les persones aspirants que han superat pel torn de promoció interna el procés selectiu convocat per la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 19 de desembre de 2022, i se’ls adjudica un lloc de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Mitjançant Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 19 de desembre de 2022 es varen aprovar la convocatòria, les bases, els exercicis , temari, i el barem de mèrits de les proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna vertical i pel torn de promoció interna creuada, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, per cobrir places de personal funcionari a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm.165, de 20 de desembre de 2022)

2. Mitjançant la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de 2 de novembre de 2023 es varen aprovar les llistes definitives de persones admeses condicionalment i de persones excloses, amb expressió de la causa d'exclusió, de les proves selectives per a l'ingrés pel torn de promoció interna vertical i pel torn de promoció interna creuada, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, per cobrir places de personal funcionari a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, convocades per Resolució de 19 de desembre de 2022.

3. En data 20/12/2023, es fan públiques les llistes definitives de persones aspirants que han superat l'exercici de les proves selectives per a l'ingrés pel torn de promoció interna vertical i pel torn de promoció interna creuada per cobrir places de personal funcionari a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

4. En data 23/04/2024 es va fer pública la llista provisional de puntuacions obtingudes en la fase de concurs del torn de promoció interna vertical cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es va atorgar un termini de 3 dies hàbils per efectuar les reclamacions pertinents sobre la valoració provisional de mèrits.

5. El 16/05/2024 es publica la llista provisional de persones aspirants seleccionades del concurs oposició del torn de promoció interna vertical al cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, dels cossos especials de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. El 01/07/2024 es publica al BOIB núm. 86 la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual s'ordena la publicació de la llista de persones aspirants que han superat el procès selectiu per a l'ingrés pel torn de promoció interna vertical al cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, per cobrir places de personal funcionari a l'Administració Especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears ,es publica la llista de llocs vacants que s'ofereixen a l'efecte de l'adjudicació i s'atorga un termini de 20 dies naturals per presentar documentació.

7. El 15/07/2024 es publica al BOIB núm. 92 es publica la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques, de correcció de l'error material advertit en la publicació de la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques de data 26 de juny de 2024 per la qual s'ordena la publicació de la llista de persones aspirants que han superat el procès selectiu per a l'ingrés pel torn de promoció interna vertical al cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals Menorca, per cobrir places de personal funcionari a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i es fa pública la llista de llocs vacants que s'ofereixen a l'efecte de l'adjudicació.

8. Una vegada revisada la documentació presentada , les persones que han superat el procès selectiu i compleixen amb els requisits exigits , seran nomenades, amb aquesta Resolució, personal funcionari de carrera de l'Administració de la comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Reial Decret Legislatiu 5/2015, del 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

4. La Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

5. El Decret 33/1994, de 28 de març, pel qual s'aprova el Reglament de proveïment de llocs de treball i promoció professional dels funcionaris al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

6. Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 19 de desembre de 2022 per la que es varen aprovar la convocatòria, les bases, els exercicis , temari, i el barem de mèrits de les proves selectives per a l'ingrés, pel torn lliure i pel torn de promoció interna vertical i pel torn de promoció interna creuada, inclosa la reserva per a persones amb discapacitat, per cobrir places de personal funcionari a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

7. El Decret 36/2004, de 16 d'abril, pel qual es regula l'accés, la promoció interna i la provisió de llocs de treball de persones amb discapacitat a la funció pública de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

8. Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Nomenar personal funcionari de carrera del cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears les persones següents:

Menorca

Promoció interna vertical

DNI

LLINATGES, NOM

***3936*

MORENO LARA, ALBERTO

2. Adjudicar els llocs de treball, d'acord amb el que s'indica en l'annex d'aquesta Resolució, a les persones aspirants que han superat les proves selectives per a l'ingrés, al cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, de l'Administració especial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, després d'haver presentat la documentació pertinent, d'acord amb la seva petició efectuada i la puntuació obtinguda en el procés selectiu.

3. La presa de possessió s'ha d'efectuar en la conselleria corresponent, en el termini de tres dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Abans de prendre possessió del lloc adjudicat, la persona interessada ha de fer constar que no ocupa cap lloc de treball ni que fa cap activitat en el sector públic de les que es comprenen en l'article 1 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. Si du a terme alguna activitat privada, incloses les de caràcter professional, ho ha de declarar en el termini de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la presa de possessió, perquè l'òrgan competent acordi la declaració de compatibilitat o incompatibilitat.

4. Un cop publicat el nomenament, per adquirir la condició de funcionari de carrera s'ha d'efectuar el jurament o la promesa d'acatar la Constitució, l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'ordenament vigent i prendre possessió en el termini reglamentari.

5. Amb caràcter general, el personal funcionari que obtingui destinació definitiva no pot participar en els procediments de provisió de llocs de treball durant un termini mínim de dos anys, comptadors a partir del dia en què prengui possessió del lloc de treball, de conformitat amb l'art. 3.7 del Decret 33/1994 i dels articles 53.2 i 81.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Tot això, sense perjudici de les excepcions recollides en l'article 81.4 de Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Tampoc no pot participar, durant el període d'un any, en les convocatòries per atorgar comissions de serveis, excepte si ha hagut una primera convocatòria de la comissió de serveis corresponent a un lloc de prefectura orgànica que hagi quedat deserta per no haver-hi funcionaris de carrera que compleixin els requisits establerts.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera de Presidència i Administracions Públiques en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagi publicat la Resolució, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 18 de juliol de 2024)

La consellera de Presidència i Administracions Públiques Antonia María Estarellas Torrens

 

ANNEX

Relació d'adjudicacions de llocs de treball a les persones aspirants que han superat les proves selectives per a l'ingrés, pel torn de promoció interna vertical, al cos facultatiu superior, escala prevenció de riscs laborals, Menorca, de l'Administració Especial de la Comunitat autònoma de les Illes Balears

Relació d'aspirants que han exercit el dret d'opció (Art. 41.7 Decret 33/94 / modificat pel Decret 47/98)

LLINATGES I NOM

MORENO LARA, ALBERTO