Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I UNIVERSITATS

Núm. 457431
Resolució del conseller d’Educació i Universitats per la qual s’autoritza el canvi de denominació específica del CEPA Ciutadella per la de CEPA Pilar Benejam i s’autoritza l’actualització del domicili fiscal i social del centre

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant el Reial decret 272/1990 de 23 de febrer pel qual es creen centres públics d'Educació d'Adults  a les províncies de Balears, Ciutat Real, Múrcia, La Rioja, Salamanca, Zamora i Saragossa  (BOE núm. 53, de 2 de març).

2. L'Ordre de 14 de març de 1990, per la qual es posen en funcionament el present curs acadèmic 1989-1990 els centres públics creats pel Reial decret 272/1990 de 23 de febrer pel qual es creen centres públics d'Educació d'Adults  a les províncies de Balears, Ciutat Real, Múrcia, La Rioja, Salamanca, Zamora i Saragossa  (BOE núm. 83, de 6 d'abril). Al punt 2 d'aquesta mateixa Ordre, es reconeix la plena validesa acadèmica de l'activitat docent amb anterioritat del curs 1989-1990.

3. L'Ordre de 12 de juliol de 1993 autoritzà a determinats centres docents públics, dependents del Ministeri d'Educació i Ciència, per impartir educació bàsica a distància per a persones adultes (BOE núm. 175, de 23 de juliol). En aquesta Ordre s'autoritzà al CEPA Ciutadella per impartir educació bàsica a distància per a persones adultes.

4. L'Ordre del conseller d'Educació, Cultura i Esports, de dia 14 de juny, per la qual s'autoritzen els centres docents públics d'educació de persones adultes que s'indiquen, a impartir els ensenyaments que condueixen a l'obtenció del títol de Graduat en Educació Secundària (BOIB núm. 82, de 20 de  juny). En aquesta ordre, s'autoritzà el CEPA Ciutadella per impartir ensenyaments ESPA.

5. Durant el curs 2000-2001 el CEPA Ciutadella canvià el domicili i passà del c/ Mallorca núm. 65 al c/ Pius VI, núm. 21. A hores d'ara no hi ha constància de la publicació al BOIB d'aquest canvi de domicili, es per això que és necessari fer la inscripció d'aquest trasllat en el Registre estatal de centres docents (RCD) del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats (Repositori).

6. En data 13 de juny de 2024, la directora del centre, sol·licità el canvi de denominació del CEPA Ciutadella. Amb aquesta sol·licitud  informà que en data 26  de gener  de 2024, s'havia iniciat el procés per canviar l'actual denominació del centre, ja que l'actual no representava  totes les localitats que engloba. Es va decidir fer un procés obert a tota la ciutadania i que fos aquesta la que tries el nom, a partir de les diferents propostes. Després de tot el procés, el 31 de maig de 2024 el Consell Escolar va ser informat de l'opció guanyadora; que va ser CEPA Pilar Benejam.

Amb la sol·licitud de canvi de denominació s'adjuntà l'acta del Consell Escolar en que s'aprovava el canvi de denominació.

També indicà que el CEPA Ciutadella té aules a 4 municipis: Ciutadella, Es Migjorn Gran, Es Mercadal i Ferreries.

7. El 17 de juliol  de 2024, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable del canvi de denominació específica del CEPA CIUTADELLA per la de CEPA PILAR BENEJAM i s'autoritza l'actualització del domicili fiscal i social del centre.

8. El 18 de juliol de 2024, la directora general de Planificació i Gestió Educatives va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza el canvi de denominació específica del CEPA CIUTADELLA per la de CEPA PILAR BENEJAM i s'autoritza l'actualització del domicili fiscal i social del centre.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022, de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 4/2023 de 13 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament orgànic de les escoles infantils públiques, els col·legis d'educació primària, els col·legis d'educació infantil i primària, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb ensenyaments elementals de música, els col·legis d'educació infantil i primària integrats amb educació secundària i els instituts d'educació secundària de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 16 de febrer).

6. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats (BOE núm. 52, d'1 de març, i suplement en català núm. 9, de 16 de març).

7. El Decret 5/2024, de 29 de maig, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es modifica el Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol; pel Decret 17/2023, de 23 d'agost; pel Decret 1/2024, de 4 de gener, i pel Decret 4/2024, de 17 de maig (BOIB núm. 73, de 31 de maig).

Per tot això, d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives amb data 18 de juliol de 2024, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar el canvi de la denominació específica del CEPA Ciutadella, amb el codi 07007668, per la de CEPA Pilar Benejam. 

2. Instar que s'actualitzin les dades fiscals i socials del centre CEPA Pilar Benejam i inscriure-les en el Registre estatal de centres docents no universitaris  (RCD) del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports i en el Registre autonòmic de la Conselleria d'Educació i Universitats.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta  modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07007668

Denominació genèrica: Centre d'educació de persones adultes

Denominació específica: PILAR BENEJAM

Titular: Conselleria d'Educació i Universitats

Domicili: c/ Pius VI, núm. 21

Municipi: Ciutadella

CP: 07760

Ensenyaments autoritzats:

Ensenyaments formals

ESPA- Educació secundària per a persones adultes (torn vespertí)

Ensenyaments inicials I (torn vespertí)

Ensenyaments inicials II (torn vespertí)

Ensenyaments no formals

Preparació proves d'accés a la UIB per a majors de 25 anys (torn vespertí)

Preparació proves d'accés a cicle formatiu de grau mitjà *

Preparació proves d'accés a cicle formatiu de grau superior *

Preparació proves lliures graduat en ESO*

Preparació proves de català (presencial continuada i torn vespertí)

Castellà per a estrangers (torn vespertí)

Acollida lingüística català (torn vespertí) *

Acollida lingüística castellà (torn vespertí) *

Idiomes (presencial continuada i torn vespertí)

Informàtica (presencial continuada i torn vespertí)

*S'impartiran o no, segons les necessitats d'escolarització del centre.

Aules adscrites al CEPA Pilar Benejam:

Aula d'Es Mercadal amb codi de centre: 07015321

Aula d'Es Migjorn Gran amb codi de centre: 07015355

Aula de Ferreries amb codi de centre: 07001046

4. Notificar aquesta Resolució a la direcció del centre, a la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats i al Departament de Gestió Econòmica de la Secretaria General de la Conselleria d'Educació i Universitats perquè en prenguin coneixement.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Universitats en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (18 de juliol de 2024)

El conseller d'Educació i Universitats Antoni Vera Alemany