Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'ECONOMIA, HISENDA I INNOVACIÓ

Núm. 456178
Resolució del conseller d’Economia, Hisenda i Innovació per la qual s’aprova la composició i les funcions de la Comissió d’Admissió de Clients del ParcBit

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. L'article 3.4 del Decret llei 2/2020, de 31 de gener, de mesures urgents per impulsar i estimular el Parc Balear d'Innovació Tecnològica (ParcBit) establia que la composició de la Comissió d'Admissió de Clients del ParcBit s'havia d'aprovar mitjançant una resolució de la consellera d'Administracions Públiques i Modernització i publicar-la en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. El 28 de gener de 2023 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de data 24 de gener de 2023 per la qual aprova la composició de la Comissió d'Admissió de Clients del ParcBit.

3. Amb l'aprovació del Decret llei 3/2024, de 24 de maig, de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears, s'ha derogat el Decret llei 2/2020, abans esmentat i, el Decret llei 3/2024 dedica l'article 55 a la reordenació normativa del ParcBit.

4. L'esmentat article 55 indica que la finalitat del Parc Balear d'Innovació Tecnològica (ParcBit) és oferir, en un conjunt unitari i en un mitjà urbanitzat d'alta qualitat, un entorn adequat per promoure la innovació tecnològica a totes les Illes Balears, afavorir la generació, l'atracció i la retenció de professionals qualificats i potenciar la creació i l'actuació d'empreses d'alt valor afegit, amb els serveis auxiliars complementaris associats.

En concret, l'apartat 3 de l'article 55 habilita a la persona titular de la conselleria d'adscripció de l'ens encarregat de la gestió del ParcBit aprovar la composició i les funcions d'aquesta Comissió, mitjançant una resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

5. La Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, d'acord amb els seus Estatuts, té entre d'altres finalitats, ocupar-se de la gestió del ParcBit.

6. Actualment, la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia està adscrita a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, en virtut de l'annex 1 del Decret 12/2023, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Els articles 15 a 18 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

2. Els articles 17 a 19 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

3. Decret llei 3/2024, de 24 de maig, de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears, en concret l'article 55 i la lletra f) de la disposició derogatòria única.

4. Acord del Consell de Govern de 7 de febrer de 2020 pel qual s'atorga l'autorització prèvia per a la modificació estatutària de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia (BOIB núm. 17, de 8 de febrer de 2020), modificat per l'Acord de Consell de Govern de 28 de juliol de 2023 (BOIB núm. 106, de 29 de juliol de 2023) i per l'Acord del Consell de Govern d'1 de juny de 2024 (BOIB núm. 74, d'1 de juny de 2024).

5. El Decret 12/2023, de 10 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificat pel Decret 16/2023, de 20 de juliol, pel Decret 17/2023, de 23 d'agost, pel Decret 1/2024, de 4 de gener, pel Decret 4/2024, de 17 de maig i pel Decret 5/2024, de 29 de maig, en la seva disposició addicional primera estableix que els ens del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears s'adscriuen a les conselleries de la manera que s'indica en l'annex 1 d'aquest Decret.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Aprovar la composició de la Comissió d'Admissió de Clients del ParcBit, que queda integrada pels membres següents:

La persona titular de la direcció general en matèria d'innovació del Govern de les Illes Balears.

La persona titular de la direcció general en matèria de planificació i ordenació de les comunicacions i de les noves tecnologies de la informació del Govern de les Illes Balears.

La persona titular de la direcció general competent en matèria de foment, impuls i divulgació de la investigació i el desenvolupament del Govern de les Illes Balears.

La persona titular de la gerència de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia.

2. Disposar que, en cas de vacant, absència o malaltia de les persones titulars de les direccions generals que s'indiquen en el punt anterior, s'ha d'aplicar el règim de suplències vigent que els correspongui per raó del seu càrrec.

En cas de vacant, absència o malaltia de la persona titular de la gerència de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia, l'ha de suplir el director o directora gerent de l'Agència Balear de Digitalització, Ciberseguretat i Telecomunicacions.

3. Establir que la Comissió d'Admissió de Clients del ParcBit exerceix la funció consistent en aprovar la petició dels interessats a instal·lar-se al ParcBit, així com les peticions de modificació de l'activitat quan ja hi estan instal·lats, prèvia verificació que l'activitat que s'hi desenvoluparà estigui inclosa dins la finalitat del ParcBit.

4. Deixar sense efectes la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de data 24 de gener de 2023 per la qual aprova la composició de la Comissió d'Admissió de Clients del ParcBit.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

6. Disposar que aquesta Resolució tengui efectes des del dia següent de la seva publicació.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les

Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

(Signat electrònicament : 17 de juliol de 2024)

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació Antoni Costa Costa