Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 452797
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari d’1 de juliol de 2024, relatiu a l’aprovació de les bases i la convocatòria que regulen les ajudes del Consell Insular de Menorca per fomentar l’ús de la llengua catalana, especialment del menorquí, en el sector empresarial, esportiu, editorial i associatiu de Menorca per a l’any 2024 (Exp. 1305-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 BDNS 775082

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/775082):

Primer. Beneficiaris

Línia 1. Suport a l'edició en llengua catalana, especialment en menorquí

Poden ser beneficiàries del suport a l'edició:

a) Les empreses editorials i productores, les associacions i altres entitats amb seu social a Menorca.

b) Les persones físiques (editor, productor o autor) nascudes o residents a Menorca.

c) En el cas que la temàtica de l'obra sigui d'especial interès per a Menorca o que l'autor de l'obra sigui menorquí/resident a Menorca, també s'hi poden acollir entitats, empreses i persones físiques de fora de l'illa.

Línia 2. Foment de l'ús del menorquí a l'empresa

Poden optar a aquests ajuts les empreses establertes a Menorca que vulguin fer una actuació de foment de l'ús de la llengua catalana, especialment del menorquí, en els seus establiments situats tant als nuclis urbans tradicionals com a les urbanitzacions dels diferents municipis de l'illa.

Línia 3. Foment de l'ús del menorquí en l'àmbit esportiu

Poden optar a aquests ajuts les entitats i els clubs esportius amb domicili a qualsevol dels municipis de Menorca.

Línia 4. Foment de l'ús del menorquí en l'àmbit associatiu

Poden optar a aquests ajuts:

a) Les associacions i entitats sense ànim de lucre amb domicili social a Menorca que desenvolupin alguna acció de foment de l'ús de la llengua catalana, especialment del menorquí, en l'àmbit de l'illa.

b) Les associacions i entitats sense ànim de lucre amb domicili social a Menorca que despleguin plans interns de foment i dignificació lingüística de la llengua catalana, especialment del menorquí, i que promoguin canvis d'usos lingüístics en el seu si a fi d'emprar normalment el català en el desenvolupament de les seves tasques o objectius.

Segon. Objecte

Les presents ajudes s'emmarquen en la responsabilitat que té el Consell Insular de Menorca, com a institució pública de les Illes Balears, en el foment i la preservació de la llengua catalana, especialment del menorquí, en el seu àmbit territorial.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regularà amb les bases reguladores aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari d'1 de juliol de 2024.

 

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 80.000 € (vuitanta mil euros), tal com es desglossa en el quadre següent:

Línia 1. Suport a l'edició en llengua catalana, especialment del menorquí

30.000 €

Línia 2. Foment de l'ús del menorquí a l'empresa

20.000 €

Línia 3. Foment de l'ús del menorquí en l'àmbit esportiu

10.000 €

Línia 4. Foment de l'ús del menorquí en l'àmbit associatiu

20.000 €

TOTAL

80.000 €

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a la convocatòria és d'un mes a partir de l'endemà que la convocatòria surti publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades

L'import màxim que es podrà rebre per sol·licitud serà el següent:

Línia 1. Suport a l'edició en llengua catalana, especialment del menorquí

Import màxim per sol·licitud 1.500 €

Línia 2. Foment de l'ús del menorquí a l'empresa

Import màxim per beneficiari 1.000 €

Línia 3. Foment de l'ús del menorquí en l'àmbit esportiu

Import màxim per beneficiari 1.000 €

Línia 4. Foment de l'ús del menorquí en l'àmbit associatiu

Import màxim per sol·licitud 3.000 €

L'activitat subvencionada s'ha d'haver duit a terme entre l'endemà de la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds de la darrera convocatòria, és a dir, a partir de l'1 de juliol de 2023, i el termini de realització de les activitats que marquen les bases.

 

Maó, 16 de juliol de 2024

Per delegació del president, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)