Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SA POBLA

Núm. 452422
Resolució d'Alcaldia per la qual s'autoritzen uns horaris d'obertura especials a la restauració en motiu de les festes de Santa Margalida i Sant Jaume a sa Pobla 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per fer constar que s'ha dictat decret de batlia núm. 813/2024, pel que fa als horaris dels establiments de restauració i oci per a les Festes de Santa Margalida i Sant Jaume 2024, i que a la lletra diu:

Resolució d'Alcaldia per la qual s'autoritzen uns horaris d'obertura especials a la restauració en motiu de les festes de Santa Margalida i Sant Jaume a sa Pobla 2024

Fets

  1.  A les festes de Santa Margalida i Sant Jaume, a sa Pobla, de l'any 2024, es té previst realitzar dia 20 de juliol, a partir de les 22:30 hores la “Revetlla sa Pobla”.

  2. L'Ajuntament de sa Pobla disposa de l'Ordenança municipal de Bon Govern, Civisme i Convivència Ciutadana que, entre altres, regula els horaris dels establiments oberts al públic. En data 28 de desembre de 2010 el Ple de la corporació va procedir a aprovar definitivament l'esmentada Ordenança i fou publicada el 6 de gener de 2011 al BOIB núm. 4/2011.

  3. En data 7 de setembre de 2023, per Acord del Ple de l'Ajuntament de sa Pobla, s'aprova definitivament la modificació de l'article 75 de l'Ordenança municipal de Bon Govern, Civisme i Convivència Ciutadana, publicada al BOIB núm. 133 de 28 de setembre de 2023.

Fonaments de dret

1. L'article 75 de l'Ordenança municipal de Bon Govern, Civisme i Convivència Ciutadana, publicada al BOIB núm. 133 de 28 de setembre de 2023, contempla l'horari d'obertura dels establiments oberts al públic, tant  establiments d'activitats comercials diverses com els dedicats a l'oci i la restauració. I exposa que: «Aquests horaris es determinen per a tot l'any sense perjudici de que el Batle, atenent les circumstàncies d'època d'any o altra anàloga pugui modificar-lo.

Per poder exercir l'activitat entre les 00,00 hi les 8.00 h hauran d'adoptar mesures per intentar evitar el soroll i l'aglomeració de persones a l'exterior de l'activitat que puguin provocar molèsties al veïnats.»

2. L'article 21.1 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, respecte a les atribucions del Batle.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Autoritzar als establiments oberts al públic dedicats a l'oci i la restauració, de conformitat amb l'article 21.1 de la Llei 7/1985 i l'article 75 de l'Ordenança municipal de Bon Govern, Civisme i Convivència Ciutadana, atenent les circumstàncies i en motiu de les festes de Sant Antoni, els següents horaris de tancament:

Per la festivitat del dia 20 al 21 de juliol de 2024, l'hora de tancament, com a màxim serà a les 05.00 hores, permetent-se que els mateixos puguin reproduir música als seus locals fins aquesta hora, havent d'adoptar les mesures per minimitzar els sorolls que puguin provocar molèsties als veïnats..

Comunicar la present Resolució al Departament de Seguretat Ciutadana, als efectes oportuns».

 

Sa Pobla, document firmat electrònicament (17 de juliol de 2024)

El batle
Biel Ferragut Mir