Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 448456
Decret de Presidència pel qual s’aprova la convocatòria d’eleccions per a la constitució inicial del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Mel d’Eivissa/Miel de Ibiza

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 En data 16 de juliol de 2024 el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el Decret núm. 2024000505, del tenor literal següent:

«Vist l'expedient núm. 2024/5041G per a la convocatòria eleccions al Consell Regulador de la  DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA.

Vist l'informe emès pel tècnic de promoció de la qualitat agroalimentària, de data 11.07.2024, sobre la convocatòria d'eleccions per a la constitució inicial del Consell Regulador de la DOP  MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA, en el que es diu literalment:

«.../...

Informe tècnic sobre la convocatòria d'eleccions per a la constitució inicial del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Mel d'Eivissa/Miel de Ibiza.

2024/00005041G

Antecedents

L'any 2022 l'Associació d'Apicultors d'Eivissa representada pel seu President Vicente Marí Torres va sol·licitar que es tramités davant la Comissió Europea l'aprovació de la Denominació d'Origen Protegida “Miel de Ibiza / Mel d'Eivissa”, d'acord amb el Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris.

L'expedient de la Denominació d'Origen Protegida “Miel de Ibiza / Mel d'Eivissa” acordat juntament amb la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació es va trametre a la Comissió Europea el 7 de setembre de 2022, que li assignà el número de referència PDO-ES-02863.

L'article 9 del Reglament (UE) 1151/2012 del Parlament Europeu i del Consell, de 21 de novembre de 2012, sobre els règims de qualitat dels productes agrícoles i alimentaris, permet que els estats membres atorguin una protecció nacional transitòria una vegada la Comissió Europea hagi rebut l'expedient i fins que no adopti una decisió definitiva.

La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació va dictar una resolució, de 9 de març de 2023, per la qual es concedí la protecció nacional transitòria a la Denominació d'Origen Protegida “Miel de Ibiza / Mel d'Eivissa”, que es publicà al BOIB de l'11 de març de 2023 i al BOE del 24 de març de 2023.

Finalment, el Decret 87/2023, de 17 de novembre aprova el Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida “Miel de Ibiza / Mel d'Eivissa ” i se'n regula el Consell Regulador.

En data 28/3/24 i RGE del Consell Insular d'Eivissa núm. 2024007594, en document signat electrònicament pel Sr. Vicent Marí Torres, DNI 41439541-G, que inclou a més la signatura manual de 6 persones més, com a apicultors inscrits als cens de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL D'EIVISSA, sense aportar documents acreditatius de la dita inscripció, sol·liciten al Consell Insular d'Eivissa, en qualitat d'autoritat competent, la convocatòria d'eleccions al Consell Regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA per a la seua constitució.

En data 6/5/24 i 14/5/24, i a sol·licitud del Consell Insular d'Eivissa, es reben les propostes dels representants a la Junta Electoral de les associacions apícoles de l'àmbit de l'illa d'Eivissa a la Seu Electrònica de la corporació per part de l'Associació d'Apicultors d'Eivissa (núm. Registre 2024011012) i per part de l'Associació de Defensa Sanitària Apícola Amics Apicultors d'Eivissa, respectivament.

En data 5/7/24 es publica el Reglament d'Execució (UE)  2024/1867 de la Comissió de 28 de juny de 2024 pel qual s'inscriu la DOP Mel d'Eivissa/Miel de Ibiza en el Registre europeu de Denominacions d'Origen Protegides i d'Indicacions Geogràfiques Protegides.

Consideracions jurídiques

I. Regulació dels consells reguladors

.Llei 10/2003, de 22 de desembre del Govern de les Illes Balears de mesures tributàries i administratives, la qual al seu article 28 fa referència als consells reguladors i altres ens de gestió i control de denominació de qualitat, tot establint al seu punt 3 que la conselleria competent en matèria d'Agricultura exercirà la tutela administrativa dels esmentats ens, podent delegar-los o encomanar-los l'exercici de les funcions públiques que siguin necessàries pel compliment dels seus objectius.

.Decret 49/2004 de 28 de maig, del Govern de les Illes Balears de règim jurídic i econòmic dels consells reguladors i d'altres ens de gestió i de control de denominació de qualitat. El qual té per objecte regular el règim jurídic i econòmic d'aquests ens o assimilats, i si n'és el cas, de control de denominació de qualitat, creats i regulats per la normativa autonòmica, així com establir els requisits que han de complir perquè gaudeixin de personalitat jurídica. Així, a l'article 4 es diu que les agrupacions de productors o transformadors de productes agrícoles o alimentaris i, en casos excepcionals, una persona física o jurídica, podran sol·licitar al conseller competent en matèria d'agricultura del Govern de les Illes Balears el reconeixement i la reglamentació d'una denominació de qualitat que inclourà, necessàriament, el consell regulador o ens assimilat encarregat de la seua gestió i, si n'és el cas, del control d'aquesta.

A més, en aquest Decret 49/2004, es preveu als seus articles 3, 11 i 18 que la tutela administrativa dels referits ens que podrà ser exercida tant pel conseller competent en matèria d'agricultura del Govern de les Illes Balears o per l'òrgan corresponent dels consells insulars amb atribucions en matèria d'agricultura; així com, la seua composició i control de la seua gestió..

II. Competència del Consell Insular d'Eivissa en matèria de consells reguladors

L'àmbit competencial en respecte dels consells reguladors de denominacions de qualitat en l'àmbit de l'illa d'Eivissa, correspon al Consell Insular d'Eivissa d'acord a la Llei 8/99, de 12 d'abril, d'atribució de competències als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera en matèria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Artesania, on a l'article 2.I.2.k es preveu el següent:

«.../...

Article 2

 Són funcions dels Consells Insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera, que les podran desenvolupar en el seu àmbit territorial, les següents:

I. Funcions sobre matèries pròpies:

...

2.- En matèria d'agricultura i ramaderia s'inclouen les actuacions següents:

...

k) Els consells reguladors o qualsevol tipus de protecció territorial de productes agroalimentaris

.../...»

El Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, al seu preàmbul recull la competència pròpia del Consell Insular d'Eivissa respecte d'aquesta matèria -consells reguladors- tot dient el següent:

«.../...

Aquest Decret regula els aspectes bàsics del procés electoral per a la renovació dels vocals dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, que afectin l'àmbit territorial exclusiu d'aquesta comunitat, i difereix a les convocatòries de les eleccions corresponents la regulació d'aspectes més particulars com ara la determinació dels censos i subcensos, els vocals a elegir o el calendari electoral.

D'altra banda, recull el fet insular de la nostra comunitat autònoma, ja que mitjançant la Llei 8/1999, de 12 d'abril, d'atribució de competències al Consell Insular de Menorca i al d'Eivissa i Formentera en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca i artesania, van ser transferides als consells insulars de Menorca i Eivissa i Formentera les competències executives en matèria de denominacions de qualitat agroalimentària .../..» .

Aquestes competències corresponen a les competències executives i de gestió assumides pel Govern de les Illes Balears, donat que en un primer moment les Illes Balears no varen assumir les competències de desenvolupament reglamentari, i per tant la cessió als consells insulars suposà la totalitat de les competències rebudes pel Govern Balear, sense que aquest es reservés la potestat reglamentària que en aquell moment no va assumir.

III) Procés electoral i constitució del Consell Regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA

El Decret 139/2202, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària (BOIB núm. 143 de 28 de novembre de 2002), té per objecte regular el procés electoral per a la constitució inicial dels consells reguladors, així com, la renovació dels seus membres de les denominacions de qualitat agroalimentària que afectin l'àmbit territorial exclusiu de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Per tant, el procés electoral per tal de constituir el consell regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA ha de seguir les prescripcions contingudes en aquest decret.

Cal esmentar que atès que a la campanya 2023-2024 es va iniciar la comercialització de mel d'Eivissa acollida a la protecció nacional transitòria de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA per part dels apicultors que es varen inscriure en els respectius censos.

Com a conseqüència de tot l'anterior

Inform

Primer. La conveniència de convocar eleccions al Consell Regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA per part del Consell Insular d'Eivissa, en qualitat d'administració competent respecte dels consells reguladors de l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa, sobre els quals li correspon la tutela administrativa, en base al cens d'operadors registrats en l'esmentada DOP i d'acord amb els termes que es detallen a l'annex I (CSV 15251676116442217756), per tal de procedir a la constitució inicial del Consell Regulador així com el nomenament del seu president i dels representants del Consell Insular.

Segon. Aprovar el calendari del procés electoral inclòs a l'annex II (CSV 15251675166130027134).

Tercer. Facultar a la Junta Electoral de la Denominació (JED) perquè desenvolupi les actuacions que resultin adients per a la tramitació del procés electoral.

Quart. Ordenar la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

.../...».

Vista la proposta emesa pel cap de servei en funcions del Departament de Promoció Turística, Medi Rural i Marí d'aquest Consell Insular, de data 12 de juliol de 2024 de 2024 i que consta a l'expedient de referència.

Vista la Llei 8/99, de 12 d'abril, d'atribució de competències als consells insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera, en la qual es preveu que el Consell Insular d'Eivissa té com a competència pròpia la matèria respecte dels consells reguladors, i en concret, al seu article 2.I.2.k.

Vista la Llei 10/2003, de 22 de desembre del Govern de les Illes Balears de mesures tributàries i administratives, la qual al seu article 28.3 estableix que respecte dels consells reguladors i altres ens de gestió i control de denominació de qualitat, la conselleria competent en matèria d'Agricultura exercirà la tutela administrativa dels esmentats ens, podent delegar-los o encomanar-los l'exercici de les funcions públiques que siguin necessàries pel compliment dels seus objectius.

Vist el Decret 49/2004 de 28 de maig, del Govern de les Illes Balears de règim jurídic i econòmic dels consells reguladors i d'altres ens de gestió i de control de denominació de qualitat. El qual preveu al seu article 3 que la tutela administrativa dels referits ens podrà ser exercida tant pel conseller competent en matèria d'agricultura del Govern de les Illes Balears o per l'òrgan corresponent dels consells insulars amb atribucions en matèria d'agricultura.

Vist el Decret del Consell de Govern de la CAIB núm. 87/2023, de 17 de novembre, pel qual s'aprova el Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida “Miel de Ibiza / Mel d'Eivissa ” i se'n regula el Consell Regulador (BOIB núm. 160 de 23.11.2023), el qual disposa a la seua disposició transitòria tercera l'obligació de constituir el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Protegida Miel de Ibiza, d'acord amb el Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària.

Vist el Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària.

Atès l'article 21 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars; l'article 52 del Reglament Orgànic del CIE (BOIB núm.136 de 18 de setembre de 2010, correcció en BOIB núm.148 de 14.10.2010, modificació en BOIB núm. 48 de 16.04.2016); vist el Decret de Presidència núm. 2023000467, de data 28 de juny de 2023, d'estructura del Govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de Departaments (BOIB núm. 88, de 29 de juny de 2023); i el Decret de Presidència núm. 2019000472, de data 28 de juny de 2023, de nomenament de les persones membres del Consell Executiu i de les vicepresidències del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm.88, de 29 de juny de 2023,

DECRET

Primer. Convocar eleccions, d'acord amb els termes que es detallen a l'annex I (CSV 15251676116442217756), per tal de procedir a la constitució inicial del Consell Regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA per part del Consell Insular d'Eivissa, en qualitat d'administració competent respecte dels consells reguladors de l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa, sobre els quals li correspon la tutela administrativa.

Segon. Aprovar el calendari del procés electoral inclòs a l'annex II (CSV 15251675166130027134).

Tercer. Facultar a la Junta Electoral de la Denominació (JED) perquè desenvolupi les actuacions que resultin adients per a la tramitació del procés electoral.

Quart. Ordenar la publicació d'aquesta convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

Eivissa, 16 de juliol de 2024

El  cap de servei d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Caça en funcions (Departament de Promoció Turística, Medi Rural i Marí) Francisco Javier Marí Álvarez

 

ANNEX I Convocatòria d'eleccions per a la constitució inicial del consell regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA.

1. Convocatòria d'eleccions

D'acord amb l'article 3 del Decret 139/2002, de 22 de novembre, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, es convoquen eleccions per a l'elecció dels membres del Consell Regulador de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA.

2. Calendari del procés electoral

El calendari, referit a dies naturals, que ha de regir el procés electoral és el que figura en l'Annex II.

En cas que algun dels dies que es fixen en el calendari electoral coincideixi amb diumenge o festiu s'habilitarà, al mateix efecte, el dia hàbil següent.

3. Terminis

D'acord amb el que preveu la disposició addicional segona del Decret 139/2002 i amb l'objectiu de poder complir els terminis de presentació d'escrits i reclamacions que s'estableixen en el calendari electoral, tots els terminis acaben a les 14.00 hores i l'únic lloc on es poden presentar els documents és el Registre del Consell Insular d'Eivissa a l'Avda. España 49, d'Eivissa o la seua seu electrònica (https://seu.conselldeivissa.es).

4. Junta electoral

La junta electoral de la denominació (JED) és l'òrgan superior de l'administració electoral del procés electoral i en ella hi han d'estar representats els diversos sectors que hi concorren i el personal de l'administració competent en matèria de qualitat agroalimentària en el seu àmbit territorial. Les funcions venen atribuïdes a l'article 8 del Decret 139/2002.

  1. Es constitueix la Junta electoral de la DOP MEL D'EIVISSA/MIEL DE IBIZA.

  2. Té la seu a les dependències del Departament de Promoció Turística i Medi Rural i Marí del Consell Insular d'Eivissa, ubicat a l'Avda. Espanya, 49, Eivissa.

  3. Estarà composta per les persones següents:

  • Un president, designat i nomenat pel titular del Departament de Promoció Turística i Medi Rural i Marí.
  • Un representant de cadascuna de les organitzacions professionals agràries, de les unions de cooperatives agràries i de les associacions empresarials amb implantació a Eivissa.

D'acord amb la consulta realitzada a data de 26 d'abril de 2024 en el Registre d'Entitats Associatives del Govern de les Illes Balears, es compta amb dues entitats associatives del sector apícola implantades en l'àmbit territorial d'Eivissa:

  •  
  • Associació d'apicultors d'Eivissa, amb número de registre 311000001869.
  • Associació de Defensa Sanitària Apícola Amics Apicultors d'Eivissa amb número de registre 311000011312

Seran nomenats pel titular del Departament de Promoció Turística i Medi Rural i Marí d'entre els que proposin aquestes entitats.

  • Dos funcionaris designats i nomenats pel titular del Departament de Promoció Turística i Medi Rural i Marí del Consell Insular d'Eivissa.

El president i cada vocal han de disposar d'un suplent designat de la mateixa manera que el titular.

El representant del Consell Regulador de la Denominació que estipula el decret 139/2002 no es considera pertinent donat que aquest Consell Regulador no ha estat creat i aquestes eleccions han de servir per a la seua formació.

Per proposar els seus representants, les organitzacions professionals agràries, les unions de cooperatives agràries i les associacions empresarials han d'acreditar la inscripció en els registres corresponents, i la seva proposta ha de ser subscrita per qui en tingui la representació, d'acord amb els estatuts.

D'acord amb l'article 9 del Decret 139/2002, cap membre, titular o suplent de les juntes electorals pot presentar-se com a candidat a vocal del consell regulador.

Les propostes dels representants a la Junta Electoral han estat presentades a sol·licitud del Consell Insular d'Eivissa a la Seu Electrònica de la corporació en data 6/5/24 per part de l'Associació d'Apicultors d'Eivissa (núm. Registre 2024011012) i en data 14/5/24 per part de l'Associació de Defensa Sanitària Apícola Amics Apicultors d'Eivissa (2024011885).

5. Censos Electorals

D'acord amb l'article 9 de l'annex II del Decret Decret 87/2023, de 17 de novembre, pel qual s'aprova el Plec de condicions de la Denominació d'Origen Protegida “Miel de Ibiza / Mel d'Eivissa” i se'n regula el Consell Regulador, els censos electorals seran els següents:

  1. Cens d'apicultors i caseres

  2. Cens d'instal·lacions d'extracció i envasament

1. Poden ser electors els titulars que, abans de la data d'entrada en vigor de la convocatòria, es trobin degudament inscrits i amb activitat en algun dels censos dels consells reguladors, en ple ús dels seus drets civils i que no hagin estat sancionats per resolució ferma amb la suspensió de la seva inscripció en el Registre corresponent.

2. En el cas que els titulars inscrits no siguin persones físiques, per exercir el seu dret al vot, i amb l'objecte de demostrar la identificació de la persona física que l'ha d'exercir en nom i representació d'ells, és necessari que aquesta aporti a la mesa electoral, a més del document acreditatiu de la identitat, un certificat acreditatiu de l'acord pel qual, conforme a les normes corresponents, va ser designat per exercitar l'esmentat dret.

6. Candidatures

1. Són elegibles com a vocals del consell regulador els titulars inscrits que reuneixin els requisits per ésser elector i no estiguin sotmesos a les causes d'inelegibilitat previstes en la normativa del règim electoral general.

2. Una mateixa persona física o jurídica no pot tenir representació doble en el Ple del Consell Regulador, ni directament  ni per mitjà de firmes, filials o socis de la mateixa empresa, d'acord amb el que estableix l'article 4.3 del Reglament del Consell Regulador de la DOP inclòs a l'annex II del Decret 87/2023 .

3. En el cas de titulars inscrits, que no siguin persones físiques, el candidat a vocal és el titular mateix, que de resultar elegit, ha d'estar representat en el consell regulador per una persona física que ha d'acreditar l'esmentada representació mitjançant un document fefaent o un poder notarial atorgat a l'efecte.

4. Pot ser candidat a vocal del Consell Regulador qualsevol persona titular que, abans de la data d'entrada en vigor de la convocatòria, es trobi degudament inscrita i amb activitat, en ple ús dels seus drets civils i que no hagi estat sancionada per resolució ferma amb la suspensió de la inscripció en el registre corresponent.

5. La sol·licitud d'inclusió com a candidat a vocal del Consell Regulador que s'ha de formalitzar en el model d'acceptació de candidatura s'ha d'acompanyar amb la documentació preceptiva que preveu l'article 16 del Decret 139/2002, pel qual es regulen els processos electorals dels consells reguladors.

6. El nombre de vocals que s'ha d'elegir pel Consell Regulador i de cadascun dels seus censos són els següents:

a. Tres vocals, en representació del sector d'apicultors, elegits pels inscrits en el cens d'apicultors i caseres i entre aquests.

b. Tres vocals, en representació del sector extractor-envasador, elegits pels inscrits en el cens d'instal·lacions d'extracció i envasament i entre aquests.

7. Presentació de les llistes de candidats

1. Les candidatures per a l'elecció de vocals a cada un dels censos s'han de presentar mitjançant una sol·licitud d'acceptació de candidatures davant la JED, en què han de figurar, a efecte de notificacions, el nom, els llinatges, el DNI i l'adreça dels candidats titulars, i dels suplents, si n'hi ha, si són persones físiques, i la raó social, el CIF i el domicili si no ho són.

2. Cada candidatura s'ha d'acompanyar, a més, de:

Declaració jurada del candidat titular i del suplent, si n'hi hagués, que confirmi que no incorren en cap causa d'inelegibilitat. En el cas que el candidat no fos una persona física, s'hi ha d'adjuntar l'acord d'acceptació per l'òrgan de govern o rector en què figurin les dades personals del representant d'aquesta.

3. El termini de presentació de candidats s'ha de fixar en cada convocatòria.

4. La secretaria de la JED ha d'estendre una diligència en què faci constar la data i l'hora de presentació de cada llista, i n'ha d'expedir un rebut. A cada una se li ha d'assignar un número correlatiu amb l'ordre de presentació.

 

8. Sistema electoral

1. El sistema d'elecció és mitjançant llistes obertes per a cada cens.

2. Cada candidatura ha de comptar amb un candidat titular i facultativament amb un candidat suplent.

3. Cap inscrit no es pot presentar en més d'una llista de vocals. Si ho fes, només s'ha de considerar vàlida la primera candidatura presentada.

4. El sistema electoral aplicable és el de caràcter majoritari, i resulten elegits aquells candidats que obtenguin un major nombre de vots fins a cobrir el nombre de vocals prevists en cada cens o subcens.

5. Els candidats que no resultin elegits, d'acord amb el nombre de vots obtinguts s'han de considerar i proclamar vocals del consell regulador en substitució d'aquells que siguin baixa, d'acord amb el previst en l'article 6 del Decret 139/2002 i en el reglament de la IGP. La proclamació d'aquests reserves queda supeditada al fet que no hi hagi suplent del vocal que sigui baixa.

9. Mesa electoral

És l'òrgan encarregat de presidir les votacions, realitzar l'escrutini, publicar els resultats i vetllar per la puresa del sufragi.

S'ha de constituir una mesa electoral ubicada a la seu del seu Consell Insular d'Eivissa, i ha d'estar composta per un president i dos vocals, nomenats per resolució del president de la Junta Electoral en el termini que es preveu en el calendari electoral (annex II), i s'han de designar dos suplents per a cada un d'ells.

10. Documentació electoral

La documentació del procés electoral serà la següent:

  • Model d'acceptació de candidatura
  • Model de declaració d'elegibilitat
  • Model de documentació per poder exercir el vot per correu
  • Model de papereta de votació
  • Model de sobre de votació
  • Model d'acta de constitució de la mesa electoral
  • Model d'acta de la sessió electoral

Aquesta documentació serà aprovada per la JED respectiva.

11. Jornada de votació

La jornada de votació de cada procés electoral s'iniciarà a les 9.00 hores del dia que figura al calendari electoral (annex II), amb la constitució de la Mesa Electoral, inclosos els interventors, si n'hi ha. Després d'això, s'ha d'estendre l'acta de constitució de la Mesa, segons el model aprovat per la JED i, posteriorment, començarà la votació.

A la mesa electoral s'ha d'instal·lar una urna per a cada un dels censos.

El president, després de comprovar l'existència de tots els mitjans necessaris per al desenvolupament normal de la jornada de votació, ordenarà que comenci la jornada, que durarà fins a les 13.00 hores.

El desenvolupament de la jornada de votació s'ha d'adequar al Decret 139/2002, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària.

Una vegada conclosa la votació i acabat l'escrutini, s'ha de redactar l'acta de la sessió, d'acord amb el model aprovat per la JED; tot seguit, els membres de la Mesa Electoral han de completar la documentació electoral, que es lliurarà a la JED corresponent.

12. Sessió constitutiva del Consell Regulador

La constitució de cada consell regulador electe serà el dia que així figuri al calendari electoral.

En la sessió constitutiva, tal com preveu l'article 28 del Decret 139/2002, pel qual es regula el procés electoral per a la renovació dels membres dels consells reguladors de les denominacions de qualitat agroalimentària, els nous vocals electes prendran possessió.

A la mateixa sessió, el Consell Regulador en ple proposarà els candidats a president i vicepresident, que seran posteriorment nomenats pel Consell Insular d'Eivissa, a més dels dos vocals tècnics.

 

ANNEX II. CALENDARI ELECTORAL

Data o terminis

Tràmit

Actor

Procediment

18/07/2024

 

Convocatòria d'eleccions, data d'entrada en vigor

Consell Insular d'Eivissa

Publicació oficial

 

19/07/24 a 29/07/24

Enviament del cens electoral

Servei de Qualitat Agroalimentària - DG Qualitat Agroalimentària i Producte Local

Comunicació oficial

26/07/2024

 

Designació dels membres de la JED i exposició pública

Consell Insular d'Eivissa

Decret de Presidència Consell Insular d'Eivissa

01/08/2024

 

Constitució de la JED, lliurament per part del Consell Insular d'Eivissa

del Cens a la JED, Aprovació dels Cens provisional i dels models de la documentació electoral

Junta Electoral de la Denominació

Acta de la JED

 

01/08/24 a 10/08/24

Exposició del cens provisional a la seu de la JED

Junta Electoral de la Denominació

Exposició Pública

 

01/08/24 a 10/08/24

Reclamacions sobre el cens electoral provisional

Persones inscrites als censos de la DOP Mel d'Eivissa

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

20/08/2024

 

Reunió de la JED/ Resolució de les reclamacions al cens provisional i aprovació del cens definitiu

Junta Electoral de la Denominació

Acta de la JED

 

20/08/24 a 25/09/24

Exposició del cens definitiu a la seu de la JED

Junta Electoral de la Denominació

Exposició Pública

 

20/08/24 a 28/08/24

Presentació de candidatures a vocals del Consell Regulador

Candidats a Vocals de la DOP Mel

d'Eivissa

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

02/09/2024

 

Proclamació provisional dels candidats

Junta Electoral de la Denominació

Acta de la JED

 

02/09/24 a 07/09/24

Exposició de la proclamació provisional dels candidats

Junta Electoral de la Denominació

Exposició Pública

 

02/09/24 a 07/09/24

Presentació reclamacions davant JED

Persones inscrites als censos de la DOP Mel d'Eivissa

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

10/09/2024

 

Resolució reclamacions candidatures provisionals i proclamació definitiva . Nomenament dels membres de la Mesa Electoral

Junta Electoral de la Denominació

 

Acta de la JED

 

10/09/24 a 25/09/24

Exposició pública de la proclamació definitiva de candidatures

Junta Electoral de la Denominació

Exposició Pública

 

10/09/24 a 14/9/24

Notificació del nomenament dels membres de la mesa electoral

Junta Electoral de la Denominació

Notificació

 

16/09/24 a 19/09/24

Al·legacions al nomenament dels membres de la Mesa Electoral

Membres nomenats de la Mesa

Electoral

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

 

23/09/2024

Reunió JED resolució al·legacions al nomenament Mesa Electoral

Junta Electoral de la Denominació

Acta de la JED

 

10/09/24 a 23/09/24

Campanya electoral

Candidats a Vocals de la DOP Mel d'Eivissa

 

 

20/08/24 a 15/09/24

Sol·licituds per votar per correu

Persones inscrites als censos de la DOP Mel d'Eivissa

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

 

10/09/24 a 18/09/24

Tramesa de documentació als sol·licitants del vot per correu

Consell Insular d'Eivissa

Enviament

 

Fins 22/09/24

Nomenaments dels interventors per part dels candidats

Candidats a Vocals de la DOP Mel d'Eivissa

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

 

25/09/2024

Eleccions

Persones inscrites als censos de la DOP Mel d'Eivissa

 

 

30/09/2024

Proclamació definitiva dels resultats electorals

Junta Electoral de la Denominació

Acta de la JED i Exposició

pública

 

30/09/24 a 02/10/24

Reclamacions contra la proclamació de vocals electes

Persones inscrites als censos de la IGP Mel Eivissa

Registre d'entrada Consell Insular d'Eivissa

07/10/2024

 

Resolució de reclamacions , proclamació i publicació definitilva dels vocals electes i tramesa de credencials als vocals electes

Consell Insular d'Eivissa

Decret de Presidència Consell Insular d'Eivissa i Exposició pública

07/10/2024

 

Tramesa de credencials als vocals electes i suplents

Secretari JED

Notificació

11/10/2024

 

Sessió constitutiva del Consell Regulador de la IGP i proposta dels candidats a president i vicepresident.

Consell Regulador de la DOP Mel d'Eivissa

Acta del Consell Regulador

 

A partir del 14/10/24

Nomenament de President, Vicepresident del Consell Regulador i dos vocals tècnics

Consell Insular d'Eivissa

Decret de Presidència Consell Insular d'Eivissa