Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT D'ESCORCA

Núm. 448240
Ordenança fiscal reguladora de les taxa per a l’ús del refugi el Port de sa Calobra i l’establiment de preus públics municipals per a l’ús dels serveis dels banys públics

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària celebrada el dia 29 d'abril de 2024, va acordar aprovar la modificació de l'Ordenança fiscal reguladora de les taxa per a l'ús del refugi el Port de sa Calobra i l'establiment de preus públics municipals per a l'ús dels serveis dels banys públics. L'acord de l'aprovació inicial fou publicat en el BOIB núm 69, de 25 de maig de 2024 i tota vegada que durant el termini d'exposició pública no s'han presentat al·legacions ni reclamacions es dona per aprovada definitivament i es reprodueix, integra, a continuació:

MODIFICACIÓ DE L'ORDENANÇA REGULADORA DE LA TAXA PER A L´ÚS DEL REFUGI DEL PORT DE SA CALOBRA I ESTABLIMENT DE PREUS PÚBLICS MUNICIPALS PER A L'ÚS DELS SERVEIS DE BANYS PÚBLICS

Article 1r Naturalesa, objecte i fonament

1. Fonament: En ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local i de conformitat amb el que es disposa en els articles 15 al 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, que es regirà per aquesta Ordenança Fiscal.

2. Objecte. Constitueix l'objecte d'aquesta taxa l'ús, en les condicions que s'exposaran, del refugi del Port de sa Calobra, propietat de l'Ajuntament d´Escorca, i dels preus públics per a l'ús dels diferents serveis.

Article 2n Subjecte passiu

Estan obligats al pagament de la taxa, regulada en aquesta Ordenança, els qui es beneficien de l'ús del refugi municipal del Port de sa Calobra.

Estan obligats al pagament de la taxa els usuaris dels banys i de les dutxes públiques ubicades en el municipi d'Escorca.

L'ajuntament es reserva el dret d'autoritzar l'ús del refugimunicipal a les entitas com escoles, AMPAS, associacions, etc. Aquestes reserves s'hauran de tramitar com una instància general dirigida a l'Ajuntament d'Escorca amb una antelació mínima de 70 dies abans del dia d'entrada al refugi.

Article 3r Descripció i equipaments del refugi

El refugi està ubicat a la planta baixa del centre polivalent del Port de Sa Calobra al terme municipal d´Escorca. S'hi pot accedir per la carretera de sa Calobra (MA 2141) i, a peu mitjançant les rutes del Torrent de Pareis i de sa Costera; també s'hi pot accedir per mar mitjançant els vaixells que surten diàriament des del Port de Sóller.

Les coordenades d'ubicació del refugi són: X 482843-Y 4411250

A l'interior, disposa de:

– Sala polivalent amb xemeneia (a l'hivern es subministra llenya), taula rectangular, bancs, cuina (gelera, vitroceràmica, microones, vaixella i estris per 10 persones) i escurador.

– Dormitori comunitari amb 5 lliteres amb una capacitat per a 10 persones. Les lliteres disposen de matalàs, coixí i un llençol de baix. És necessari dur tapament.

– Bany comunitari (amb 2 vàters, 2 dutxes i 2 renta mans).

El refugi de sa Calobra no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

 

Article 4t Preu de la taxa per a l'ús del refugi del port de Sa Calobra

1. Preu

L'import de la taxa per a l'ús del refugi i de les seves instal·lacions serà de 150 €/nit. Els usuaris empadronats a Escorca tendran una bonificació del 50%.

2. Fiança        

Per motius de precaució es pagarà, a part de l´import de la taxa, una fiança de 100 € com a garantia. Aquesta es retornarà, al responsable, mitjançant ingrés a la compte proporcionada per l'usuari en un termini màxim de 5 dies, una vegada revisat i confirmat el bon estat de les dependències del refugi.

3. Impost sobre estades turístiques

A partir de la seva entrada en vigor, l'1 de juliol de 2016, i durant la seva vigència, l'impost sobre estades turístiques és aplicable als refugis als usuaris majors de 16 anys, per tant aquesta dada s'ha de fer constar i no es pot modificar una vegada realitzada la reserva.

Article 5è Reserva del refugi del Port de sa Calobra

La reserva per a l'ús del refugi es podrà fer amb una antelació màxima de 2 mesos (60 dies).

La reserva per a l'ús del refugi serà per nits, sense que la duració de la mateixa pugui ser inferior a 2 ni superior a 6 nits consecutives.

Per reservar el refugi del Port de sa Calobra seguiu les següents passes:

1. Accediu a l'aplicació de la pàgina web de l'ajuntament a través de l'enllaç del refugi per consultar el calendari de reserves.

2. Seleccioneu les dates que desitgeu.

3. Empleneu les dades sol·licitades i accepteu les condicions d'ús del refugi.

4. Recaptació de la taxa, la fiança i l'impost sobre estades turístiques: es farà efectiva en el moment de la reserva, mitjançant targeta o transferència bancària. En cas de pagament per transferència bancària s'haurà d'enviar el justificant a l'adreça electrònica “refugis@ajescorca.net” en el termini màxim de 48 h.

5. Recollida de les claus:  amb l'autorització per a l'ús del refugi, es facilitarà un PIN (que coincideix amb els darrers 4 números de l'autorització) per a la recollida de les claus què es farà a través d'una caixa fort per a claus ubicada a l'exterior de l'oficina d'informació del Port de sa Calobra.

6. L'entrada al refugi serà a partir de les 14 h del primer dia de l'autorització per a l'ús del refugi.

7. La reserva del refugi inclou autoritzacions per a l'aparcament de 4 vehicles a una zona habilitada per els usuaris del refugi que es troba dins la zona de residents. Cada autorització, s'ha de col·locar, dins el corresponent vehicle, al parabrises davanter de forma clarament visible.

8. La sortida del refugi es realitzarà abans de les 17 h del darrer dia de l'autorització per a l'ús del refugi.

9. L'usuari està obligat a retornar les claus a la mateixa caixa fort per a claus a l'hora de la sortida del refugi.

L'Ajuntament es reserva el dret d'autoritzar l'ús del refugi municipal.

Article 6è Anul·lació de la reserva per a l'ús del refugi del Port de sa Calobra

En cas d'anul·lació de la reserva:

– Es retornarà el 100 % del preu de la reserva en cas de que faltin més de 15 dies naturals per a la data reservada.

– En cas de que faltin entre 15 i 6 dies naturals per a la data reservada es retornarà un 50 % del preu de reserva.

– En cas de que faltin 5 dies naturals o menys per a la data reservada, es perdrà el total de l´import abonat.

– En tot cas, no es retornarà el preu de la reserva en el cas d'anul·lacions parcials.

Article 7è Obligacions dels usuaris

1. No Rellogueu el refugi.

2. No supereu l'ocupació màxima establerta per a 10 persones.

3. No fumeu a l´interior del refugi.

4. No Porteu animals, a excepció de cans guia.

5. Comunicau, a l'hora d'entrada o sortida, a l'Ajuntament d´Escorca, qualsevol incidència que vegeu a les instal·lacions del refugi o en el seus voltants.

6. Respecteu l'entorn del refugi.

7. Netegeu el refugi per deixar-lo en les condicions inicials d'entrega. Per aquesta finalitat l'Ajuntament s'encarregarà de facilitar els estris necessaris.

8. Respecteu el silenci, sobretot, a partir de l'horabaixa, atès que és un espai per a gaudir de la natura i la tranquil·litat.

9. Seleccioneu el fems que genereu i dipositau-lo als contenidors corresponents.

L'incompliment de qualsevol de les obligacions portarà, amb sí, la pèrdua de l'import de la fiança i l'obertura, si escau, del corresponent expedient administratiu.

Article 8è Preus públics per a l'ús d'altres serveis

S'estableix un preu públic, per a l'ús dels serveis de banys i dutxes públiques ubicades al municipi d'Escorca, de la forma següent:

– Banys públics:         1,00 €

– Dutxa:                      2,00 €

Igualment s'estableix el preu per a l'ús d'un caseller ubicat a l'edifici polivalent del Port de sa Calobra:

– Caseller:                   1,00 €/dia

Article 9è Infraccions i sancions tributàries

Per a la qualificació de les infraccions i de les seves corresponents sancions tributàries es remetrà a la normativa prevista a la Llei general tributària.

L'Ajuntament es reserva el dret a restringir l'ús del refugi a qualsevol persona que hagi infringit qualsevol de les disposicions contingudes en aquesta ordenança, així com, exigir l´import de la reparació dels possibles desperfectes produïts, als responsables.

La imposició de sancions no impedeix, en cap cas, la liquidació i el cobrament de les quotes defraudades no prescrites.

Disposició final

En tot allò, no previst en aquesta Ordenança, se li aplicarà l'establert en la vigent Llei de règim local i altres disposicions.

La present Ordenança Fiscal s'aplicarà a partir del dia següent al de la seva publicació i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Escorca, 16 de juliol de 2024

El batle Antoni Solivellas Estrany