Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 447923
Resolució per la qual s’ordena publicar la citació a termini de les persones interessades en el recurs contenciós administratiu interposat per la senyora Rosa Roldan Sierra, en representació de Diana Burgos Torres, que ha donat lloc a les actuacions judicials PA 690/2022 que es tramiten en el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

La senyora Rosa Roldan Sierra, en representació de Diana Burgos Torres, en data 1 de desembre de 2022 ha interposat recurs contenciós administratiu contra l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de data 14 de setembre de 2022, pel qual es desestimava el recurs d'alçada interposat contra la Resolució de la Presidència de l'IMAS de 16 de maig de 2022 d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública derivada del procés d'estabilització de l'ocupació temporal regulat a la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública de personal funcionari de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2022 (BOIB núm. 66 de 21 de maig de 2022), que ha donat lloc a les actuacions del procediment abreujat 690/2022 del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma.

Posteriorment, en data 14 de juliol de 2023, la senyora Rosa Roldan Sierra, en representació de Diana Burgos Torres, va presentar sol·licitud d'ampliació de l'objecte del recurs a l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de 3 de maig de 2023, notificat el dia 24 de maig de 2023, pel qual es desestimava el recurs d'alçada formulat contra les Resolucions de la Presidència de l'IMAS, de dia 30 de novembre de 2022, que varen aprovar la convocatòria, les bases i el barem de mèrits del procés selectiu d'estabilització pel sistema de concurs excepcional i concurs oposició per a l'ingrés com a personal funcionari a les escales, subescales, classes i especialitats dels subgrups C1, C2 i AP de les places de l'oferta pública extraordinària per a l'any 2022 (BOIB núm. 157 de 3 de desembre de 2022), d'acord amb la facultat que li atorga l'article 36 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa-administrativa.

Cal tenir en compte que l'objecte d'aquest recurs d'alçada afectava tant a les places de la subescala administrativa, classe administratiu-administrativa de l'escala d'administració general com a les places de la subescala tècnica, classe tècnic/a auxiliar, especialitat gestió econòmica (C1) de l'escala d'administració especial.

Així mateix, només en el cas de l'objecte de l'ampliació de la demanda interposada per la senyora Rosa Roldan Sierra, en representació de Diana Burgos Torres, existeixen tercers interessats.

Fonaments de dret

I- L'ofici del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma de data 5 de juliol de 2024, en el procediment abreujat 690/2022 de Palma, disposa que l'Administració demandada ha de comunicar, en el termini de 5 dies, si existeixen tercers interessats i, en aquest cas ha d'identificar i remetre els emplaçaments, amb la finalitat d'evitar retroaccions o nul·litats innecessàries, de conformitat amb l'article 49 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tenint compte que, en data 16 de maig de 2023 (BOIB núm. 63), es va publicar la Resolució de la Presidència de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per la qual s'aprova la llista definitiva de les persones aspirants admeses i excloses del procés selectiu d'estabilització pel sistema de concurs excepcional i concurs oposició per a l'ingrés com a personal funcionari a les escales, subescales, classes i especialitats dels subgrups C1 i C2 i grup AP de les places de l'oferta pública extraordinària per a l'any 2022, hi ha una pluralitat de persones que són interessades en el procediment de referència.

L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix, entre d'altres coses, que els actes administratius seran objecte de publicació, i aquesta tendrà els efectes de la notificació quan es tracti d'actes integrants d'un procediment selectiu o de concurrència competitiva de qualsevol tipus.

Així mateix, l'article 50.3 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, disposa que els demandats citats legalment poden comparèixer a les actuacions judicials dins el termini concedit. Si ho fan posteriorment, se'ls ha de considerar part per als tràmits no preclosos. Si no hi compareixen oportunament, continua el procediment pels seus tràmits, sense que hi hagi lloc a efectuar-hi, en estrades o de qualsevol altra forma, notificacions de cap mena.

 

II.- D'acord amb l'article 7.3 dels Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, aprovats pel Ple del Consell de Mallorca de dia 11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18-05-2019), la Presidència és l'òrgan competent per dictar aquesta resolució.

Resolució

Primer.- Anunciar la interposició del recurs contenciós administratiu interposat per la senyora Rosa Roldan Sierra, en representació de Diana Burgos Torres, contra l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de data 14 de setembre de 2022, pel qual es desestimava el recurs d'alçada interposat contra la Resolució de la Presidència de l'IMAS de 16 de maig de 2022 d'aprovació de l'oferta d'ocupació pública derivada del procés d'estabilització de l'ocupació temporal regulat a la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública de personal funcionari de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials per a l'any 2022 (BOIB núm. 66 de 21 de maig de 2022) i l'ampliació de l'objecte del recurs a l'Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de 3 de maig de 2023, notificat el dia 24 de maig de 2023, pel qual se desestimava el recurs d'alçada formulat contra les Resolucions de la Presidència de l'IMAS, de dia 30 de novembre de 2022, es varen aprovar la convocatòria, les bases i el barem de mèrits del procés selectiu d'estabilització pel sistema de concurs excepcional i concurs oposició per a l'ingrés com a personal funcionari a les escales, subescales, classes i especialitats dels subgrups C1, C2 i AP de les places de l'oferta pública extraordinària per a l'any 2022 (BOIB núm. 157 de 3 de desembre de 2022), que ha donat lloc a les actuacions del procediment abreujat 690/2022 del Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma.

Segon.- Citar a termini per tal que les persones interessades, si escau, puguin comparèixer en el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Palma, en el termini de NOU DIES, comptadors des de l'endemà d'aquesta notificació, en compliment del que disposa l'article 49 de la Llei reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Tercer.- Informar que, d'acord amb l'article 50.3 de la Llei de la jurisdicció contenciosa administrativa, els demandats citats legalment poden comparèixer a les actuacions judicials dins el termini concedit. Si ho fan posteriorment, se'ls ha de considerar part per als tràmits no preclosos. Si no hi compareixen oportunament, continua el procediment pels seus tràmits, sense que hi hagi lloc a efectuar-hi, en estrades o de qualsevol altra forma, notificacions de cap mena.

 

Palma, (signat electrònicament: 15 de juliol de 2024)

El conseller executiu de Benestar Social i president de l'IMAS  Guillermo Sánchez Cifre

 La secretària delegada de l'IMAS Maria Elena Tur Figueruelo