Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 438739
Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears de 13 de març de 2024, per la qual es convoquen ajudes per mantenir el sector làctic davant la crisi provocada per la guerra d’Ucraïna corresponent a l’any 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Marc Temporal de Crisi i Transició, la Comissió va considerar que l'agressió de Rússia contra Ucraïna i els seus efectes directes i indirectes, en particular les sancions imposades, havien generat incerteses econòmiques importants, havien pertorbat els fluxos comercials i les cadenes de subministrament i havien donat lloc a augments de preus excepcionalment importants i inesperats, especialment en el gas natural i l'electricitat, però també en molts altres subministraments, primeres matèries i productes bàsics. Aquests efectes, considerats en conjunt, havien provocat una greu pertorbació de l'economia a tots els estats membres en una àmplia gamma de sectors econòmics. Sobre aquesta base, la Comissió va estimar que s'havien d'establir els criteris que guiessin l'avaluació de les mesures d'ajuda estatal que els estats membres poden adoptar per posar remei a aquesta greu pertorbació mitjançant les mesures excepcionals que recull el Marc Temporal de Crisi i Transició.

El 14 de març del 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 36 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es convoquen ajudes per mantenir el sector làctic davant la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna corresponent a l'any 2024.

El 28 de març del 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 42 la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es modifica la Resolució de 13 de març de 2024, per la qual es convoquen ajudes per mantenir el sector làctic davant la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna corresponent a l'any 2024, i es corregeixen els errors. 

Les sublínies A.2 i B.2, corresponents a operadors, ja s'han resolt i no ha estat necessari aplicar el percentatge de reducció que preveu el punt 3 de l'apartat setè de la Resolució esmentada. No obstant això, encara queden per resoldre les sublínies A.1 i B.1.

Una vegada publicada la Resolució esmentada, s'ha constatat la conveniència d'efectuar una modificació als efectes d'exhaurir els crèdits disponibles en aquesta línia ateses les necessitats del sector.

D'altra banda, el Marc Temporal de Crisi i Transició s'ha modificat per segona vegada mitjançant la Comunicació de la Comissió de 2 de maig de 2024 (C/2024/3113). D'acord amb aquesta Comunicació, respecte de les ajudes concedides a empreses dedicades a la producció primària de productes agrícoles, entre d'altres, s'amplia el termini de concessió fins al 31 de desembre del 2024.

En virtut d'aquesta modificació, Espanya ha sol·licitat la modificació del Marc Nacional Temporal relatiu a les mesures d'ajuda per donar suport a l'economia després de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia en atenció al contingut de la Decisió de la Comissió Europea SA. 102771 (2022/N) a fi d'adaptar-lo a la modificació esmentada.

Aquesta modificació l'ha publicat la Comissió Europea en data 23 de maig de 2024, amb número SA. 114028.

Per tot això, en virtut de les competències que tinc atribuïdes i a proposta del director gerent del FOGAIBA, dicto la següent:

RESOLUCIÓ

Primer

Es modifica la Resolució del president del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) de 13 de març de 2024, per la qual es convoquen ajudes per mantenir el sector làctic davant la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna corresponent a l'any 2024, publicada en el BOIB núm. 36, de 14 de març, en el sentit següent:

1. Se suprimeix el punt 3 de l'apartat setè.

2. S'afegeix un segon paràgraf al punt 3 de l'apartat vuitè, que queda redactat de la manera següent:

“3. El termini màxim per dictar i notificar la resolució expressa acaba el 30 de juny del 2024 i s'ha de notificar individualment a les persones interessades. Un cop hagi transcorregut aquest termini, si no s'ha notificat cap resolució expressa, la sol·licitud s'ha d'entendre desestimada.

No obstant això, en el cas de les sublínies A.1 i B.1 de l'apartat quart, el termini per dictar i notificar la resolució expressa acaba el 31 de desembre del 2024.”

Segon

Aquesta resolució s'ha de comunicar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (10 de juliol de 2024)

El president del FOGAIBA Joan Simonet Pons