Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 436533
Permuta de les atribucions pròpies entre dos membres de la comissió de selecció de les convocatòries corresponents al grup A, del procés d'estabilització

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Decret de Batlia

Fets

1. En data 22 de novembre de 2022, es va publicar en el BOIB número 152 la resolució del tinent de batle delegat de Serveis Generals i Infraestructures, mitjançant la qual s'aprovaven les bases que havien de regir les convocatòries corresponents al procés d'estabilització de l'ocupació temporal de 2022 de l'Ajuntament de Calvià.

2. En la novena base («Composició dels òrgans de selecció»), es va nomenar la Sra. Margarita García Coll presidenta titular i la Sra. Francisca Torres Arabí vocal primera titular de la Comissió de Selecció de les convocatòries de les places pertanyents al grup A.

3. Des del dia 23/11/2017 la Sra. Margarita García Coll, funcionària de carrera d'aquesta corporació, amb plaça en propietat de tècnica d'administració general, ocupava el lloc de treball de lliure designació «cap del Servei d'Infraccions i Sancions» a resultes d'una convocatòria per a la provisió de diversos llocs de treball de l'Ajuntament de Calvià i de l'organisme autònom Oficina Municipal de Tributs de Calvià (BOIB núm. 80 d'1/07/2017 i núm. 89 de 22/07/2017).

4. A conseqüència d'una reorganització de determinats serveis duta a terme a l'Ajuntament de Calvià, el Servei d'Infraccions i Sancions va passar a denominar-se Servei d'Activitats, Comerç, Infraccions i Sancions, circumstància reflectida en la Relació de Llocs de Treball aprovada pel Ple i publicada en el BOIB núm. 7 de 13/01/2024. Aquest canvi ha suposat un augment considerable de les responsabilitats professionals atribuïdes a la Sra. García Coll.

5. En la matinada del 13 de gener de 2024 l'Ajuntament de Calvià va patir un ciberatac i en la data d'aquest decret encara no s'ha restablert la normalitat en el funcionament de la corporació. Els efectes del ciberatac han tingut repercussió en tots els serveis de la corporació, si bé amb una afectació més gran en els serveis amb major nombre d'expedients administratius, com és el cas del servei en el qual ostenta la prefectura la Sra. García Coll.

6. Finalment, l'evolució i desenvolupament dels processos selectius corresponents a les convocatòries del procés d'estabilització de l'Ajuntament de Calvià està resultant especialment laboriós, principalment pel seu gran nombre d'aspirants. Concretament, el nombre de persones aspirants de les convocatòries corresponents al grup A, en què la Sra. García Coll presideix la comissió que ha de resoldre-les, és de 490.

En conclusió, per tot l'anteriorment exposat, considerat en el seu conjunt, és convenient permutar les atribucions de les competències pròpies de l'òrgan de selecció al qual tant la Sra. Garcia Coll com la Sra. Torres Arabí pertanyen, passant la Sra. Torres Arabí a ser la presidenta de la comissió de selecció i la Sra. García Coll la primera vocal.

Fonaments de dret

1. Article 19.2, de la Llei 30/1984, de 2 d'agost, de mesures per a la reforma de la funció pública.

2. Article 60, del RDL 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic.

3. RD 896/1991, de 7 de juny, pel qual s'estableixen les regles bàsiques, els programes mínims als quals han d'ajustar-se el procediment de selecció dels funcionaris d'administració local.

4. Decret 27/1994, d'11 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'ingrés del personal al servei de la CAIB.

Aquesta Tinença de Batlia, en virtut de la facultat que li confereix l'article 21.1.h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril de les bases de règim local, dicta la següent

 

RESOLUCIÓ

1. Permutar les atribucions de les compentencias pròpies de l'òrgan de selecció al qual tant la Sra. Garcia Coll com la Sra. Torres Arabí pertanyen, passant la Sra. Torres Arabí a ser la presidenta de la comissió de selecció i la Sra. García Coll la primera vocal.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Calvià, en la data de la signatura electrònica (2 de juliol de 2024)

La tinenta de batle delegada de Serveis Generals, Informàtica i Innovació, Comunicació, Transparència, Coordinació municipal i Educació (delegació per resolució de Batlia de 21/11/2023) Isabel Bonet Saum

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que l'ha dictada, en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Palma, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.​​​​​​​