Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'HABITATGE, TERRITORI I MOBILITAT

Núm. 421426
Resolució de la consellera d’Habitatge, Territori i Mobilitat per la qual s’aproven definitivament el projecte d’urbanització i el projecte de distribució de beneficis i càrregues de la reserva estratègica de sòl RES 47/08 de Son Güells, a l’empara de la Llei 5/2008, de 14 de maig, d’actuacions urgents destinades a l’obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 26 d'octubre de 2012, es va acordar l'aprovació inicial de les normes subsidiàries i complementàries del planejament de la reserva estratègica de sòl de Son Güells-Palma, amb número d'expedient RES 47/2008 (BOIB núm. 162, d'1 de novembre de 2012).

2. Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 25 d'octubre de 2013, es va acordar l'aprovació definitiva de les normes subsidiàries i complementàries del planejament de la reserva estratègica de sòl de Son Güells-Palma, amb número d'expedient RES 47/2008 (BOIB núm. 154, de 9 de novembre de 2013).

3. En data 18 de novembre de 2013, es va trametre un escrit al propietari dels terrenys de la reserva estratègica de sòl esmentada, mitjançant el qual es tramet una sèrie de documentació, tal com el text de l'acord d'aprovació definitiva i la còpia de les normes subsidiàries i complementàries del planejament. Així mateix, es recorda al propietari el termini de cinc mesos, des de l'aprovació definitiva, per presentar el projecte d'urbanització i el projecte de distribució de beneficis i càrregues.

4. En data 7 de març de 2019, va tenir entrada en aquesta Conselleria, amb núm. de registre d'entrada L20E6003, la documentació següent:

  • Projecte de distribució de beneficis i càrregues de la reserva estratègica de sòl de Son Güells-Palma.

5. En data 3 d'octubre de 2019, va tenir entrada en aquesta Conselleria, amb núm. de registre d'entrada L20E22631, L20E22632 i L20E22634, la documentació següent:

  • Projecte d'urbanització de la reserva estratègica de sòl de Son Güells- Palma.
  • Projecte de dotació de serveis de la reserva estratègica de sòl de Son Güells-Palma.
  • Projecte de jardineria annex al projecte d'urbanització de la reserva estratègica de sòl de Son Güells-Palma.

6. En el BOIB núm. 170, de 19 de desembre de 2019, es va publicar la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 3 de desembre de 2019 d'aprovació inicial del projecte d'urbanització i el projecte de distribució de beneficis i càrregues de la reserva estratègica de sòl RES 47/08 de Son Güells de Palma, a l'empara de la Llei 5/2008, de 14 de maig, d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública (correcció d'errades al BOIB núm. 7, de 16 de gener de 2020).

En aquesta Resolució es va obrir un termini d'informació pública d'un mes, comptador des de la publicació d'aquesta Resolució en el BOIB. Actualment, no consta la presentació de cap al·legació al respecte.

7. En data 19 de desembre de 2019, d'acord amb l'article 5.2 de la Llei 5/2008, de 14 de maig, d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública, el director general d'Arquitectura i Rehabilitació va sol·licitar a l'Ajuntament l'informe previ vinculant respecte del projecte de distribució de beneficis i càrregues.

8. En el BOIB núm. 7, de 16 de gener de 2020, es va publicar la Resolució del conseller de Mobilitat i Habitatge de 20 de desembre de 2019 per la qual s'aprova inicialment el projecte d'urbanització de la reserva estratègica de sòl RES 47/08, a l'empara de la Llei 5/2008, de 14 de maig, d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública.

En aquesta Resolució es va obrir un termini d'informació pública d'un mes, comptador des de la publicació d'aquesta Resolució en el BOIB. Actualment, no consta la presentació de cap al·legació al respecte.

9. Així mateix, el 16 de gener de 2020 es va trametre a l'Ajuntament de Palma el projecte d'urbanització, per tal que s'emetés l'informe previ vinculant sobre aquest projecte.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge va rebre, en data 26 de gener de 2022, l'informe municipal sol·licitat.

10. En data 4 de setembre de 2023, el promotor va presentar en aquesta Conselleria, amb núm. de registre d'entrada GOIBE555137/2023, el projecte de distribució de beneficis i càrregues esmenat.

11. En data 6 de setembre de 2023, es va trametre una còpia del Projecte de distribució de beneficis i càrregues a l'Ajuntament de Palma per tal que s'emetés l'informe favorable sobre aquest projecte.

Aquesta Conselleria va rebre en data 26 de març de 2024, amb número de registre d'entrada GOIBE192800/2024, l'informe favorable emès per l'Ajuntament de Palma.

12. En data 10 de maig de 2024, l'Ajuntament de Palma va trametre el projecte d'urbanització convenientment diligenciat per publicar-lo.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/2008, de 14 de maig, d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública, regula la planificació i l'execució d'actuacions l'objecte directe dels quals és aconseguir d'una manera extraordinària i urgent sòl urbanitzat destinat a la construcció d'habitatges sotmesos a un règim de protecció pública o preu taxat.

2. L'apartat 1 de l'article 5 de la Llei esmentada estableix: «Una vegada aprovades definitivament les normes subsidiàries i complementàries de planejament, el propietari dels terrenys de cada reserva estratègica de sòl, associat a un promotor urbanístic en el cas que no ho sigui també, haurà de presentar en el termini de cinc mesos el projecte d'urbanització, com també el projecte de distribució de beneficis i càrregues».

3. L'apartat 2 de l'article 5 de la Llei esmentada estableix: «Aquests projectes han de contenir les determinacions exigides en la legislació urbanística general i seran tramitats segons el que s'hi estableix, amb la particularitat que la seva tramitació i aprovació seran efectuades per la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques, amb informe previ vinculant de l'ajuntament respectiu. L'informe esmentat s'emetrà en el termini d'un mes i s'entendrà emès per silenci positiu en cas contrari.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar definitivament el projecte d'urbanització i el projecte de distribució de beneficis i càrregues de la reserva estratègica de sòl de Son Güells de Palma, a l'empara de la Llei 5/2008, de 14 de maig, d'actuacions urgents destinades a l'obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública.

2. Notificar aquesta Resolució a tots els propietaris i titulars de drets reals que constin en l'expedient com a interessats, així com a l'Ajuntament de Palma i al Consell Insular de Mallorca.

3. Publicar aquesta Resolució en el BOIB. El projecte d'urbanització i el projecte de distribució de beneficis i càrregues s'han de publicar a la pàgina web de la Direcció General d'Habitatge i Arquitectura https://tn.caib.es/res

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Document signat electrònicament (14 de juny de 2024)

La consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat Marta Vidal Cresp