Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA DONA

Núm. 419946
Rectificació d’errades materials advertides en la resolució de la directora de l’Institut Balear de la Dona, a proposta de la cap del servei d’Administració i Gestió Pressupostària, per la que s’aprova la convocatòria de subvencions, per a entitats locals, agrupacions d’ajuntaments i mancomunitats, per a l’impuls i la implementació de les Taules Locals de Coordinació i prevenció per a l’abordatge de les violències masclistes per als anys 2024,2025,2026 i 2027

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data 1 de juliol de 2024, la cap del servei d'Administració i Gestió Pressupostària ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. L'11 de juny de 2024, es va dictar resolució de la directora de l'Institut Balear de la Dona per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions, per a entitats locals, agrupacions d'ajuntaments i mancomunitats, per l'impuls i la implementació de les Taules Locals de Coordinació i prevenció per a l'abordatge de les violències masclistes per als anys 2024,2025,2026 i 2027 (Expedient CONVO 2024/4253).

2. El 18 de juny de 2024, es va publicar l'esmentada Resolució (BOIB 81, de 18 de juny de 2024).

3. Una vegada advertida una errada material en la resolució esmentada, és procedent que se solucioni de conformitat amb el que preveu l'apartat 2 de l'article 109 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. La Llei 5/2000, de 20 d'abril, de l'Institut Balear de la Dona, va crear aquest Institut com a entitat autònoma de caràcter administratiu amb personalitat jurídica pròpia i capacitat plena d'actuar, té com a finalitats bàsiques elaborar i executar les mesures necessàries per fer efectius els principis d'igualtat de l'home i la dona, a més d'impulsar i promoure la participació de la dona en tots els àmbits de la societat.

2. El Decret 12/2023, de 10 de juliol de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'Institut Balear de la Dona queda adscrit a la Conselleria de Famílies i Afers Socials.

3. L'article 109. 2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques pel que fa a la rectificació. Aquesta rectificació no retalla ni perjudica cap dret dels interessats, només especifica i detalla, per la qual cosa no és susceptible d'aplicació una ampliació del termini per a presentar sol·licituds a la convocatòria de subvencions.

Proposta de resolució

Propòs a la directora de l'Institut Balear de la Dona que dicti una resolució en els termes següents:

1. Corregir l'errada material advertida en la resolució de la directora de l'Institut Balear de la Dona, a proposta de la cap del servei d'Administració i Gestió Pressupostària, per la que s'aprova la convocatòria de subvencions, per a entitats locals, agrupacions d'ajuntaments i mancomunitats, per a l'impuls i la implementació de les Taules Locals de Coordinació i prevenció per a l'abordatge de les violències masclistes per als anys 2024,2025,2026 i 2027 (Expedient CONVO 2024/4253) en el sentit següent:

· En el punt 8.1 de la convocatòria, on diu:

“[...]

1. Designar una persona funcionària de l'entitat local com a responsable del projecte d'inversió i responsable directa de la persona que es nomeni per al  desenvolupament del projecte. Aquesta designació s'ha de comunicar a l'Institut Balear de la dona abans de l'inici de l'activitat.

[...]” 

Ha de dir:

“[...]

1. Designar un empleat públic de l'entitat local amb caràcter de permanència com a responsable del projecte d'inversió i responsable directa de la persona que es nomeni per al  desenvolupament del projecte. Aquesta designació s'ha de comunicar a l'Institut Balear de la dona abans de l'inici de l'activitat.

[...]”

2. Publicar la correcció en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Publicar la correcció en la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS).

Per tot això, dicto la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar-ne resolució en els mateixos termes.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la directora de l'Institut Balear de la Dona o la consellera de Famílies i Afers Socials en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la notificació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, del 1r d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 2 de juliol de 2024

La directora de l'Institut Balear de la Dona Catalina M. Salom Niell

La cap del servei d'Administració i Gestió Pressupostària Pilar Pascual Ginard