Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 413201
Acord del Consell de Govern de 28 de juny de 2024 pel qual s’aproven els preus públics dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears així com els criteris acadèmics i/o socioeconòmics que s’han de complir per poder gaudir d’exempció o bonificació en el preu de la primera matrícula dels ensenyaments oficials de grau o de màster universitari a centres propis i a centres adscrits de la Universitat de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 2/2023, de 22 de març, del sistema universitari (d'ara endavant, LOSU), disposa, en l'article 57.4.b), que en el cas d'estudis conduents a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial, els preus públics i drets han de ser fixats per la Comunitat Autònoma, en el marc general de contenció o reducció progressiva dels preus públics, mentre que els ingressos pels preus dels ensenyaments propis, la formació al llarg de la vida i els corresponents a les altres activitats autoritzades a les universitats, han de ser aprovats per les universitats juntament amb els pressupostos anuals en els quals s'hagin d'aplicar.

La disposició addicional tercera de la Llei 2/1997, de 3 de juny, de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, modificada, entre d'altres normes, per la Llei 18/2016, de 29 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2017, estableix que els preus públics que s'han de satisfer per la prestació dels serveis administratius i acadèmics corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears, inclosa l'expedició de títols, poden ser inferiors als costs econòmics originats per la prestació d'aquests serveis i s'han de fixar mitjançant un acord del Consell de Govern.

Així mateix, estableix que els preus pels serveis acadèmics es poden abonar de manera fraccionada d'acord amb els terminis i els percentatges que s'estableixin anualment per acord del Consell de Govern.

Per altra banda l'apartat b) del punt 11 de l'annex de la Llei 2/1997, de 3 de juny, de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears estableix que els alumnes matriculats, tant a centres propis com a centres adscrits a la Universitat de les Illes Balears, que reuneixin determinats criteris acadèmics i/o socioeconòmics i que no siguin beneficiaris de les beques generals amb càrrec als pressuposts generals de l'Estat, poden tenir dret a l'exempció o bonificació del preu de matrícula dels ensenyaments oficials de grau o de màster universitari i estableix que els criteris que s'han de reunir per tenir dret a les bonificacions, així com l'abast de les exempcions o bonificacions han de ser aprovats, amb caràcter anual, mitjançant l'acord del Consell de Govern a que fa referència el punt 3 de la disposició addicional tercera d'aquesta Llei.

Finalment, d'acord amb l'article 36.4 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, i la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, correspon aprovar, abans de l'inici del període ordinari de matriculació de l'any acadèmic 2024-2025, els preus que els alumnes universitaris han de satisfer per la prestació del servei públic de l'educació superior a la Universitat de les Illes Balears així com els criteris acadèmics i/o socioeconòmics que s'han de reunir per tenir dret a les exempcions i/o bonificacions.

Els preus que s'aproven mitjançant aquest Acord no experimenten cap variació percentual respecte dels preus públics vigents per al curs 2023-2024 per als serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears, tot i que, a petició de la Universitat, s'actualitza la gratuïtat per a l'expedició del suplement europeu al títol i per l'expedició del certificat supletori al títol. Així mateix, els criteris per a les exempcions o bonificacions, que s'aproven per primera vegada mitjançant aquest Acord, són conseqüència de l'aplicació d'una mesura prevista a l'article 62 del Decret llei 3/2024, de 24 de maig, de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears (BOIB núm. 71, de 28 de maig).

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Universitats, en la sessió de 28 de juny de 2024, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar els preus públics per al curs acadèmic 2024-2025 dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials de la Universitat de les Illes Balears, així com el fraccionament, els terminis i els percentatges de pagament d'aquests preus, d'acord amb els annexos 1, 2, 3 i 4.

Segon. Aprovar els criteris acadèmics i/o socioeconòmics que s'han de complir per poder gaudir d'exempció o bonificació en el preu de la primera matrícula dels ensenyaments oficials de grau o de màster universitari a centres propis i a centres adscrits de la Universitat de les Illes Balears, d'acord amb l'annex 5.

 

Tercer. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Quart. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cinquè. Disposar que aquest Acord comenci a vigir l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, excepte pel que fa als preus establerts en els punts 9 al 17, ambdós inclosos, 19 i 20, de l'annex 4, la data d'entrada en vigor dels quals és el dia 9 de setembre de 2024.

 

Palma, 28 de juny de 2024

El secretari del Consell de Govern Antoni Costa Costa (Per suplència d'acord amb l'article 3.2 del Decret 8/2023, de 10 de juliol, de la  presidenta de les Illes Balears)

 

 

ANNEX 1 Pagament dels preus dels serveis acadèmics i administratius corresponents als ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears

1. Els alumnes poden fer efectiu el pagament dels preus dels serveis acadèmics en un únic termini de quinze dies naturals comptadors a partir de la data d'emissió del rebut de la matrícula.

El pagament dels preus dels serveis acadèmics, només si és per domiciliació bancària, també es pot fraccionar de la manera següent:

a) Les matrícules realitzades abans de l'1 d'agost es poden fraccionar en:

 

Dos terminis: el primer l'agost i el segon el novembre; cadascun del 50%.

Cinc terminis: agost, setembre, octubre, novembre i desembre, cada un del 20%.

 

b) Les matrícules realitzades entre l'1 d'agost i l'11 de setembre es poden fraccionar en:

 

Dos terminis: el primer el setembre i l'altre el desembre amb el 50% cada un.

Quatre terminis: setembre, octubre, novembre i desembre, cada un del 25%.

 

c) Les matrícules realitzades entre el 12 de setembre i el 30 de setembre es poden fraccionar en:

 

Dos terminis: el primer l'octubre i l'altre el desembre amb el 50% cada un.

Tres terminis: octubre, novembre i desembre, amb el 40%, el 30% i el 30% respectivament.

 

d)  Les matrícules realitzades entre l'1 i el 31 d'octubre es poden fraccionar en dos terminis: el primer el novembre i el segon el desembre amb el 50% cadascun.

e) Les matrícules realitzades a partir de l'1 de novembre no es poden fraccionar.

f) Els pagaments fraccionats es faran efectius entre els dies 1 i 5 dels mesos corresponents, excepte el del mes de setembre, que es farà efectiu el dia 12.

 

 

​​​​​​​ANNEX 2 Preus públics per la prestació de serveis acadèmics corresponents als ensenyaments de la Universitat de les Illes Balears que condueixen a l'obtenció de títols universitaris oficials de grau

1. Graus amb nivell d'experimentalitat 1: Dret, Filosofia, Història, Llengua i Literatura Catalanes, i Llengua i Literatura Espanyoles.

Preu per crèdit de primera matrícula: 11,18 euros.

Preu per crèdit de segona matrícula: 25,77 euros.

Preu per crèdit de tercera matrícula: 55,79 euros.

Preu per crèdit a partir de la quarta matrícula: 77,30 euros.

2. Graus amb nivell d'experimentalitat 2: Administració d'Empreses, Economia, Estudis Anglesos, Història de l'Art, Matemàtiques, Protocol i Organització d'Esdeveniments, Relacions Laborals, Turisme, doble titulació en Administració d'Empreses i Dret, doble titulació en Administració d'Empreses i Turisme i doble titulació en Economia i Turisme.

Preu per crèdit de primera matrícula: 13,40 euros.

Preu per crèdit de segona matrícula: 30,05 euros.

Preu per crèdit de tercera matrícula: 65,06 euros.

Preu per crèdit a partir de la quarta matrícula: 90,15 euros.

3. Graus amb nivell d'experimentalitat 3: Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Direcció Hotelera, Educació Infantil, Educació Primària, Educació Social, Física, Geografia, Pedagogia, Treball Social i doble titulació en Educació Infantil i Educació Primària.

Preu per crèdit de primera matrícula: 15,63 euros.

Preu per crèdit de segona matrícula: 36,02 euros.

Preu per crèdit de tercera matrícula: 77,97 euros.

Preu per crèdit a partir de la quarta matrícula: 108,05 euros.

4. Graus amb nivell d'experimentalitat 4: Biologia, Bioquímica, Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Edificació, Enginyeria Telemàtica, Informàtica, Psicologia, Química,  doble titulació en Matemàtiques i Enginyeria Informàtica i doble titulació en Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica.

Preu per crèdit de primera matrícula: 17,85 euros.

Preu per crèdit de segona matrícula: 41,12 euros.

Preu per crèdit de tercera matrícula: 89,02 euros.

Preu per crèdit a partir de la quarta matrícula: 123,35 euros.

5. Graus amb nivell d'experimentalitat 5: Belles Arts, Farmàcia, Fisioteràpia, Infermeria, Medicina, Nutrició Humana i Dietètica i Odontologia.

Preu per crèdit de primera matrícula: 20,08 euros.

Preu per crèdit de segona matrícula: 46,26 euros.

Preu per crèdit de tercera matrícula: 100,16 euros.

Preu per crèdit a partir de la quarta matrícula: 138,79 euros.

6.  Alumnes visitants: graus amb qualsevol nivell d'experimentalitat.

Preu per crèdit: 50,00 euros.

7. Matrícula extraordinària (Matrícula extracurricular segons el Reglament Acadèmic de la Universitat de les Illes Balears): graus amb qualsevol nivell d'experimentalitat.

Preu per crèdit: 15,63 euros.

 

 

​​​​​​​ANNEX 3 Preus públics per la prestació de serveis acadèmics corresponents als ensenyaments de la Universitat de les Illes Balears que condueixen a l'obtenció de títols oficials de màster universitari

1. Màsters que habiliten o que són una condició necessària per exercir activitats professionals regulades a Espanya, màsters que disposen de recomanacions del Ministeri d'Universitats per elaborar les memòries de sol·licitud dels títols oficials i màsters similars:

1.1. Màster en Formació del Professorat.

Preu per crèdit de primera matrícula: 15,63 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 40,66 euros.

1.2. Màster en Psicologia General Sanitària, Màster en Enginyeria Agronòmica i Màster en Enginyeria Industrial.

Preu per crèdit de primera matrícula: 15,63 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 44,18 euros.

1.3. Màster en Advocacia i Procura.

Preu per crèdit de primera matrícula: 15,63 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 51,36 euros.

2. Resta de màsters:

2.1. Màsters amb nivell d'experimentalitat 1: Cognició i Evolució Humana; Competència Lingüística i Literària: Investigació i Ensenyament; Filosofia i Llengües i Literatures Modernes.

Preu per crèdit de primera matrícula: 23,89 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 43,13 euros.

2.2. Màsters amb nivell d'experimentalitat 2: Comptabilitat i Auditoria; Gestió, Organització i Economia de l'Empresa; Economia del Turisme: Monitoratge i Avaluació, i Patrimoni Cultural: Investigació i Gestió.

Preu per crèdit de primera matrícula: 26,18 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 47,26 euros.

2.3. Màsters amb nivell d'experimentalitat 3: Anàlisi de Dades Massives en Economia i Empresa; d'Edificació i Rehabilitació Arquitectònica; Física de Sistemes Complexos; Física Avançada i Matemàtica Aplicada; Intervenció Socioeducativa en Infància, Adolescència i Família; Investigació i Intervenció Psicoeducativa; Polítiques d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere; Sistemes Intel·ligents; Tecnologia Educativa: E-Learning i Gestió del Coneixement, i Treball Social a l'Àmbit Sanitari.

Preu per crèdit de primera matrícula: 28,45 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 51,36 euros.

2.4. Màsters amb nivell d'experimentalitat 4: Ciència i Tecnologia Química; Ecologia Marina; Gestió de Recursos Humans: Intervenció Psicològica i Pedagògica; Microbiologia Avançada; Prevenció de Riscs Laborals; Química Teòrica i Modelització Computacional, i Salut Laboral (Prevenció de Riscs Laborals).

Preu per crèdit de primera matrícula: 29,22 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 52,75 euros.

2.5. Màsters amb nivell d'experimentalitat 5: Biotecnologia Aplicada; Neurociències; Investigació Biomèdica; Nutrició i Alimentació Humana; Nutrigenòmica i Nutrició Personalitzada; Investigació i Innovació en Salut; Investigació en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport; Protecció Radiològica Ambiental, i Odontologia Digital.

Preu per crèdit de primera matrícula: 30,01 euros.

Preu per crèdit a partir de la segona matrícula: 54,17 euros.

3. Alumnes visitants: màsters amb qualsevol nivell d'experimentalitat.

Preu per crèdit: 50,00 euros.

4. Preu per als complements de formació específics inclosos en els programes de doctorat.

Preu per crèdit: el corresponent als crèdits de primera matrícula segons el nivell d'experimentalitat del màster al qual pertany cada assignatura.

5. Matrícula extraordinària (Matrícula extracurricular segons el Reglament Acadèmic de la Universitat de les Illes Balears): màsters amb qualsevol nivell d'experimentalitat.

Preu per crèdit: 28,45 euros

 

 

ANNEX 4 Preus públics per la prestació de serveis administratius i altres serveis als ensenyaments de la Universitat de les Illes Balears que condueixen a l'obtenció de títols universitaris oficials

1. Preu per l'obertura o el manteniment de l'expedient acadèmic: 40,07 euros.

2. Preu per la sol·licitud de reconeixement d'assignatures o crèdits o per la compensació d'assignatures: 16,79 euros.

3. Preu per la tramitació de l'equivalència de títols universitaris estrangers per accedir a ensenyaments oficials de màster o de doctorat sense títol homologat: 46,76 euros.

4. Preu per la tramitació del trasllat de l'expedient acadèmic, únic o amb simultaneïtat, a una altra universitat: 35,07 euros.

5. Preu per l'assegurança d'assistència mèdica a alumnat major de 28 anys en cas d'accident escolar: 14,00 euros.

6. Preu per la preparació de documents acadèmics oficials a l'efecte de legalització: 46,76 euros.

7. Preu pel lliurament d'una còpia segellada en paper d'una guia docent o d'un programa d'assignatura: 6,00 euros.

8. Preu per fer les proves d'accés o admissió a la Universitat de les Illes Balears:

8.1. Prova de batxillerat per a l'accés a la universitat:

8.1.1. Bloc d'accés: 69,21 euros.

8.1.2. Bloc d'admissió: 13,85 euros per examen de matèria.

8.2. Prova d'accés per a persones majors de 25 anys:

8.2.1. Fase general: 55,36 euros.

8.2.2. Fase específica: 27,68 euros.

8.3. Prova d'accés per a persones majors de 45 anys:

8.3.1. Fase escrita: 41,53 euros.

8.3.2. Fase d'entrevista: 46,11 euros.

8.4. Accés mitjançant l'acreditació d'experiència laboral o professional:

8.4.1. Fase de valoració: 46,11 euros.

8.4.2. Fase d'entrevista personal: 46,11 euros.

8.5. Prova d'admissió a estudis de grau i de postgrau: 41,55 euros.

9. Preu per fer l'examen de defensa de la tesi doctoral: 152,67 euros.

10. Preu per fer la prova de conjunt o prova d'aptitud per a l'homologació de títols estrangers d'educació superior: 152,67 euros.

11. Preu per l'expedició d'un certificat acadèmic personal: 17,91 euros.

12. Preu del servei de compulsa de documents: 0 euros.

13. Preu per la signatura d'una acta especial de qualificació final autoritzada pel vicerectorat competent en matèria d'ordenació acadèmica: 116,90 euros.

14. Preu per l'expedició de títols acadèmics de caràcter oficial:

14.1. Títol de diplomatura, arquitectura tècnica o enginyeria tècnica: 87,68 euros.

14.2. Títol de grau: 128,43 euros.

14.3. Títol de llicenciatura o enginyeria: 160,54 euros.

14.4. Títol de màster: 189,21 euros.

14.5. Certificat de suficiència investigadora o diploma d'estudis avançats: 58,46 euros.

14.6. Títol de doctorat, inclosa, si escau, la menció europea o internacional: 239,11 euros.

15. Preu per l'expedició del suplement europeu dels títols que figuren en el punt 14 a partir de l'entrada en vigor del Reial decret 22/2015, de 23 de gener, pel qual s'estableixen els requisits d'expedició del suplement europeu als títols que regula el Reial decret 1393/2007: 0 euros.

16. Preu per l'expedició d'un duplicat d'un títol universitari oficial: 36,82 euros i, si escau, les despeses de publicació de l'anunci pertinent.

17. Preu per l'expedició d'un duplicat d'un suplement europeu del títol: 35,07 euros.

18. Preu per l'expedició d'un certificat supletori del títol: 0 euros.

19. Preu per la declaració d'equivalència amb el nivell acadèmic de doctor: 161,68 euros.

20. Preu per la tutela acadèmica:

20.1. Per als ensenyaments de doctorat: 210,00 euros per any acadèmic.

20.2. Per a la resta d'ensenyaments de caràcter oficial: el 15 % del preu per crèdit dels estudis de què es tracti, per any acadèmic.

 

 

ANNEX 5 Criteris acadèmics i/o socioeconòmics que s'han de complir per poder gaudir d'exempció o bonificació en el preu de la primera matrícula dels ensenyaments oficials de grau o de màster universitari a centres propis i a centres adscrits de la Universitat de les Illes Balears

Pot gaudir d'una exempció o bonificació del 100% del preu per crèdit de la primera matrícula dels ensenyaments oficials de grau o de màster universitari de la Universitat de les Illes Balears l'alumnat que reuneixi els requisits generals, de matrícula, econòmics i acadèmics que s'indiquen a continuació.

En el cas de centres adscrits, l'exempció només fa referència al preu del cost de la matrícula de la Universitat de les Illes Balears. S'exceptua qualsevol altra despesa acadèmica pròpia del centre adscrit.

L'exempció o la bonificació corresponent s'ha de calcular amb el preu del crèdit, i s'ha d'aplicar una vegada calculat l'import total de la matrícula. En cap cas no en pot resultar un import final negatiu.

1.   Requisits generals:

Per poder ser beneficiari s'han de reunir els requisits següents.

a) Tenir nacionalitat espanyola o d'algun estat membre de la Unió Europea. Les persones estrangeres no comunitàries han d'acreditar la condició de residents.

b) No ser beneficiari de les beques de caràcter general per estudiants que cursin estudis postobligatoris pel curs acadèmic 2024-2025 del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

c) No haver obtingut cap altre títol oficial de nivell igual o superior als estudis per als quals es demana l'exempció.

2. Requisits de matrícula.

Per poder ser beneficiari l'alumnat s'ha de matricular d'un mínim de 60 crèdits. A efectes d'acreditar aquest requisit no s'han de tenir en compte els crèdits convalidats, reconeguts o transferits. Per als estudiants en situació de temps parcial la matrícula mínima es fixa en 30 crèdits.

No obstant això, pot gaudir de l'exempció l'alumnat que es matriculi d'un nombre de crèdits inferior si el nombre de crèdits pendents per finalitzar els estudis és inferior a 60 crèdits, o a 30 crèdits en el cas d'alumnes a temps parcial, si l'alumne es matricula de la totalitat dels crèdits restants.

3. Requisits de caràcter econòmic:

El còmput de la renda familiar s'ha de fer d'acord amb el procediment establert per a les beques de caràcter general per estudiants que cursin estudis postobligatoris el curs acadèmic 2024-2025 del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, d'acord amb el que es descriu a continuació.

3. 1 Càlcul de la renda familiar

a. La renda familiar s'obté sumant les rendes de l'exercici de 2023 de cada membre computable de la família, calculades segons s'indica en el punt següent.

b. La renda dels membres computables que hagin presentat la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) s'ha de determinar de la manera següent:

 

a) S'han de sumar la base imposable general i la base imposable de l'estalvi (caselles 0435 i 0460 de la declaració de l'IRPF).

b) Al resultat, se li ha de restar la quota resultant de l'autoliquidació (casella 0595 de la declaració de l'IRPF).

 

c. Per determinar la renda dels membres computables que obtenguin ingressos propis i no hagin presentat la declaració de l'IRPF, s'han de sumar la base imposable general i la base imposable de l'estalvi. Se n'han d'excloure els saldos nets negatius de guanys i pèrdues patrimonials corresponents a exercicis anteriors al 2023 i el saldo net negatiu de rendiments del capital mobiliari del 2020, el 2021 i el 2022 que s'ha d'integrar a la base imposable de l'estalvi. Del resultat, se n'han de restar els pagaments efectuats a compte.

3.2 Membres computables

a. Per calcular la renda familiar, es consideren membres computables de la família el pare i la mare, o el tutor o la persona encarregada de la guarda i protecció de l'estudiant, aquest mateix i els germans fadrins menors de 25 anys que vivien al domicili familiar el 31 de desembre de 2023 o els majors d'edat quan es tracti de persones amb discapacitat, així com els ascendents dels pares quan es justifiqui, amb el certificat d'empadronament corresponent, que resideixen al mateix domicili.

b. En el cas que els sol·licitants constitueixin unitats familiars independents, també es consideren membres computables el cònjuge o la persona a la qual es trobin units per una relació anàloga, així com els fills que visquin al mateix domicili.

c. En cas de divorci o separació legal dels pares, no es considera membre computable el que no convisqui amb el sol·licitant de la beca.

No obstant això, el nou cònjuge o la persona amb qui es mantengui una relació anàloga té la consideració de membre computable i sustentador principal, si escau, i les seves rendes s'han d'incloure dins el còmput de la renda familiar.

d. En el cas que els sol·licitants al·leguin que estan emancipats o que són independents familiarment i econòmicament, amb independència del seu estat civil, han d'acreditar de manera fefaent la titularitat o el lloguer del seu domicili habitual, i també que disposen de mitjans econòmics propis suficients per ser independents. Si no ho fan, i sempre que els ingressos acreditats siguin inferiors a les despeses considerades indispensables i a les suportades en concepte d'habitatge, s'entendrà que no s'ha provat que són independents i els ingressos corresponents als membres computables de la família a què es refereixen els punts a i b anteriors s'inclouran en el càlcul de la renda familiar.

3.3 Deduccions de la renda familiar

a. Per poder tenir en compte les deduccions que s'indiquen a continuació, s'ha d'acreditar que el 31 de desembre de 2023 a la unitat familiar s'hi donaven les situacions amb dret a deducció.

b. Una vegada calculada la renda familiar d'acord amb les indicacions dels punts 3.1 i 3.2 , s'han d'aplicar les deduccions següents:

 

a) El 50 % dels ingressos aportats per qualsevol membre computable de la família diferent dels sustentadors principals.

Tenen la consideració de sustentadors principals el pare i la mare, o el tutor o la persona encarregada de la guarda i protecció de l'estudiant o la persona a què fa referència el segon paràgraf del punt 3.2.c.

b) 525,00 € per cada germà, inclòs el sol·licitant, que visqui al domicili familiar quan es tracti de famílies nombroses de categoria general i 800,00 € en el cas de famílies nombroses de categoria especial, sempre que tenguin dret a aquest benefici. La deducció aplicable a la persona sol·licitant és de 2.000,00 € quan tengui un grau de discapacitat igual al 65 % o superior.

c) 1.811,00 € per cada germà o fill del sol·licitant que tengui un grau de discapacitat legalment qualificada igual al 33 % o superior. Aquesta deducció també s'aplica en els casos en què sigui el sol·licitant qui té la discapacitat. La deducció és de 2.881,00 € quan el grau de discapacitat és igual al 65 % o superior i de 4.000,00 € en el cas que sigui el mateix sol·licitant qui té un grau de discapacitat igual al 65 % o superior.

d) 1.176,00 € per cada germà menor de 25 anys, inclòs el sol·licitant, que cursi estudis universitaris i resideixi fora del domicili familiar quan siguin dos o més els germans amb residència fora del domicili familiar pel fet de cursar estudis universitaris.

e) El 20 % de la renda familiar quan el sol·licitant sigui orfe absolut i menor de 25 anys.

f) 500,00 € quan el sol·licitant pertanyi a una família monoparental. A aquests efectes, s'entendrà per monoparental la constituïda per un sol adult, que sigui l'únic sustentador de la família, que convisqui amb un o més fills menors de 25 anys o de major edat, quan es tracti de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, o amb un o més menors en règim d'acolliment familiar permanent o de guarda amb finalitat d'adopció al seu càrrec.

3.4 Llindars de renda.

Als efectes de satisfer els requisits de caràcter econòmic per gaudir del dret a les exempcions o bonificacions s'estableixen tres llindars de renda familiar:

Membres computables de la unitat familiar

Llindar 1

(€/any)

Llindar 2

(€/any)

Llindar 3

(€/any)

1

Entre 14.818,01 i 18.523,00

Entre 18.523,01 i 34.268,00

Superior a 34.268,00

2

Entre 25.293,01 i 31.616,00

Entre 31.616,01 i 58.490,00

Superior a 58.490,00

3

Entre 34.332,01 i  42.915,00

Entre 42.915,01 i 67.529,00 

Superior a 67.529,00

4

Entre 40.773,01 i  50.966,00

Entre 50.966,01 i 73.970,00

Superior a 73.970,00

Per cada membre addicional al 4t

Afegir 5.000,00 €/any

4. Requisits acadèmics.

a) Estudiants de grau oficial que es matriculen per primera vegada de primer curs.

Tenen dret a una exempció del 100% del preu per crèdit de la primera matrícula els alumnes que, a més dels requisits de caràcter general i de matrícula, reuneixin els criteris de renda familiar i de nota d'accés en la prova o ensenyament que li ha donat accés a la universitat que s'indiquen a continuació:

Llindar

Nota

1

Major o igual a 5,00

2

Major o igual a 7,00

3

Major o igual a 8,50

Si s'ha accedit a la universitat mitjançant la prova de batxillerat per a l'accés a la universitat (PBAU), la nota s'ha de calcular  d'acord amb la fórmula següent: 0,6 NMB + 0,4 NPBAU (en què NMB és la nota mitjana de batxillerat i NPBAU, la qualificació de la prova de batxillerat per a l'accés a la universitat amb exclusió de la qualificació obtinguda en les proves de les matèries d'opció del bloc d'assignatures troncals). Per a les vies d'accés restants la qualificació serà la de la prova o ensenyament que permeti l'accés a la universitat.

b) Estudiants de grau oficial que es matriculen per segona vegada de primer curs o que es matriculen de segon curs i posteriors.

Tenen dret a una exempció del 100% del preu per crèdit de la primera matrícula els alumnes que, a més dels requisits de caràcter general i de matrícula, reuneixin els criteris de renda familiar, de nota mitjana en les notes dels crèdits superats i de percentatge de crèdits aprovats dels crèdits matriculats el curs anterior que s'indiquen a continuació:

Branca de coneixement

Llindar

Percentatge de crèdits matriculats aprovats el curs anterior

Nota mitjana

Arts i Humanitats

1

Igual o superior a 90

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 90

Igual o superior a 7,5

3

100

Igual o superior a 9,0

Ciències

1

Igual o superior a 65

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 65

Igual o superior a 6,75

3

100

Igual o superior a 8,25

Ciències Socials i

Jurídiques

1

Igual o superior a 90

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 90

Igual o superior a 7,5

3

100

Igual o superior a 9,0

Ciències de la

Salut

1

Igual o superior a 80

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 80

Igual o superior a 7,0

3

100

Igual o superior a 8,5

Enginyeria i

Arquitectura

1

Igual o superior a 65

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 65

Igual o superior a 6, 5

3

100

Igual o superior a 8,0

c) Estudiants de màster oficial (habilitant o no habilitant) que es matriculen per primera vegada de primer curs.

Tenen dret a una exempció del 100% del preu per crèdit de la primera matrícula els alumnes que, a més dels requisits de caràcter general i de matrícula, reuneixin els criteris de renda familiar i de nota mitjana de l'expedient en els estudis que els han donat accés al màster que s'indiquen a continuació:

Branca de coneixement

Llindar

Nota mitjana

Arts i Humanitats

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 7,5

3

Igual o superior a 9,0

Ciències

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 6,75

3

Igual o superior a 8,25

Ciències Socials i Jurídiques

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 7,5

3

Igual o superior a 9,0

Ciències de la Salut

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 7,0

3

Igual o superior a 8,5

Enginyeria i Arquitectura

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 6,5

3

Igual o superior a 8,0

d) Estudiants de màster oficial (habilitant o no habilitant) que es matriculen de segon curs.

Tenen dret a una exempció del 100% del preu per crèdit de la primera matrícula els alumnes que, a més dels requisits de caràcter general i de matrícula, hagin superat el 100% dels crèdits matriculats el curs anterior i reuneixin els criteris de renda familiar i de nota mitjana dels crèdits superats que s'indiquen a continuació:

Branca de coneixement

Llindar

Nota mitjana

Arts i Humanitats

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 8,25

3

Igual o superior a 9,0

Ciències

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 7,5

3

Igual o superior a 9,0

Ciències Socials i Jurídiques

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 8,25

3

Igual o superior a 9,0

Ciències de la Salut

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 7,75

3

Igual o superior a 9,0

Enginyeria i Arquitectura

1

Igual o superior a 5,0

2

Igual o superior a 7,25

3

Igual o superior a 9,0