Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TURISME, CULTURA I ESPORTS

Núm. 407459
Resolució de la directora general de Cultura de 25 de juny de 2024 de modificació de l'annex 1 de la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023 per la qual es convoquen les proves de l’any 2024 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb l'article 6 del Decret 21/2019, de 21 de març, d'avaluació i certificació de coneixements de català, correspon actualment a la directora general de Cultura convocar les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana. La convocatòria s'ha de fer sempre mitjançant una resolució que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Mitjançant la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023 (BOIB núm. 145, de 26 d'octubre), es van convocar les proves de l'any 2024 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana.

L'apartat 2 de la base vuitena de l'annex 1 de la Resolució esmentada fixa el calendari de la convocatòria de maig de 2024. D'acord amb aquesta base, el dia 15 de juliol s'han de publicar els resultats provisionals, i el termini per sol·licitar la revisió de la prova i el tràmit de vista està previst per als dies 16 i 17 de juliol.

El dia 13 de juny de 2024 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears número 79 la Resolució de la consellera de Presidència i Administracions Públiques per la qual s'aprova la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits per cobrir les places de personal funcionari de l'Administració general de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

L'apartat 3.1 de l'annex 2 de la Resolució esmentada estableix que «També s'entén acreditat el requisit o el mèrit, segons s'escaigui, si els aspirants consten en la llista provisional d'aprovats de les darreres proves de llengua catalana, i al·leguen que consten en aquesta llista, sempre que finalment s'elevi a definitiva encara que sigui amb posterioritat a la finalització del tràmit de presentació de sol·licituds».

El termini per presentar sol·licituds a aquest procés excepcional d'estabilització acaba el dia 12 de juliol.

El dia 17 de juny de 2024, el representant del Sindicat Nacional de Treballadors Temporals de l'Administració (SINTTA) va presentar una sol·licitud adreçada a la Direcció General de Cultura en la qual demana que es modifiqui la data de publicació dels resultats provisionals de la convocatòria de proves de maig de 2024, a fi que les persones interessades que s'hagin presentat a les proves de llengua catalana de maig de 2024 puguin formalitzar la inscripció al procés excepcional d'estabilització dins el termini fixat.

La Direcció General de Cultura ha estudiat la sol·licitud i ha considerat que pot assumir el canvi de data de publicació dels resultats provisionals corresponents a la convocatòria de proves de maig de 2024.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Modificar l'apartat 2 de la base vuitena de l'annex 1 de la Resolució del director general de Cultura de 19 d'octubre de 2023, que queda redactat de la manera següent:

— Publicació dels resultats provisionals: 12 de juliol

— Termini per sol·licitar revisió i tràmit de vista: 16 i 17 de juliol

2. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant el conseller de Turisme, Cultura i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 58 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 25 de juny de 2024)

La directora general de Cultura Ricarda Margarita Vicens Schluhe