Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 405810
Nomenament del director insular de Litoral del Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el President del Consell Insular de Formentera, en data 20 de juny de 2024, ha dictat, entre d'altres, el següent decret:

“Decret de presidència de 20 de juny de 2024. Nomenament de director insular de Litoral.

Atès que el Ple del Consell Insular de Formentera sorgit de les eleccions locals del 28 de maig de 2023 es va constituir el 17 de juny de 2023.

Atès que s'han vingut adoptant les mesures necessàries per anar implementant l'organigrama general de la corporació per al mandat 2023-2027, una volta triada aquesta Presidència.

Vista la Llei 4/2022, de 28 de juliol, de consells insulars, que regula en els articles 34 a 38 els òrgans directius dels consell insulars, sotmesos als òrgans electes, amb l'antecedent descriptiu dels articles 13 i 14 i les prevencions de l'article 33.3: a l'article 34, les Disposicions generals, que se remet a l'article 37 i a l'article 21.1.d (sobre competència del president i que aquest, a la volta, se'n remet a l'article 28.1.k, sobre eventual competència del Consell Executiu o Junta de Govern, si n'era el cas, per als nomenaments); a l'article 35, els Secretaris tècnics; a l'article 36, els Directors insulars; a l'article 37, el Nomenament dels titulars dels òrgans directius i a l'article 38, el Règim retributiu.  

Atès que l'esmentat article 28.1.k de la Llei de consells insulars determina explícitament la competència del Consell Executiu, en el cas de Formentera la Junta de Govern, segons disposa l'article 132.2 de la Llei i el seu règim especial; precepte, el primer, que estableix, que correspon a la Junta de Govern el nomenament i la separació de les persones titulars dels òrgans directius, si així ho determina el reglament orgànic.

Vist que, ara per ara, a Formentera no comptam amb un reglament orgànic adaptat a la Llei de consells insulars, si bé el ROC existent (publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril de 2010) preveu la figura de la Gerència, a l'article 153; les Direccions del Consell en l'article 154 i el Procediment de creació de les Direccions del Consell, en l'article 155 (amb caràcter general ve descrit tot als articles 152 a 159, amb la rúbrica Dels òrgans directius), i que s'aplica conforme amb la disposició transitòria quarta de la Llei de consells insulars, en tot allò que no s'oposi a la nova Llei, es va considerar com a plausible que la Junta de Govern adoptàs l'acord consistent en determinar la plantilla de personal directiu del Consell Insular per al mandat 2023-2027, en el ben entès que, a més a més, a l'article 133.2 de la Llei de consells insulars es preveu la possibilitat de nomenar titulars de Direccions insulars, per a la gestió de les diverses àrees de l'acció de govern, que tant si formen part d'un departament com si no, depenguin del president o d'un conseller membre de la Junta de Govern. 

Vist, a tal efecte, l'acord adoptat per la Junta de Govern del dia 26 de gener de 2024, sobre personal directiu del Consell Insular de Formentera per al mandat 2023-2027 (BOIB núm. 22, de 15 de febrer de 2024), on entre d'altres òrgans directius, apareix la creació d'una Direcció insular de Litoral, com a necessitat per a una millor gestió, tot això en el ben entès que els Pressupostos d'aquesta entitat per a l'any 2024 (BOIB núm. 12, de 25 de gener de 2024) preveuen l'existència de consignació pressupostària suficient per a fer front a l'assignació que comporta el nomenament, com a personal directiu, del titular d'aquesta Direcció insular.  

Vistes les condicions del Sr. Asier Fernández de Bobadilla Rola, titular del DNI (...) (amb coneixements en i de l'àmbit del litoral a Formentera, amb especial atenció i experiència acadèmica i professional en el món dels esports nàutics), per a l'ocupació del càrrec de Director insular de Litoral.

Per tot l'anterior,

En ús de les facultats atorgades per l'article 21.1.d de l'esmentada Llei de consells insulars, que atribueix a la presidència del Consell, la competència relativa al nomenament de directors insulars, en el marc dels articles 13 i 14 així com dels articles 34 a 38 i, també, en el marc de l'acord de la Junta de Govern de dia 26 de gener de 2024 (articles 28.1.k i 132.2 així com de l'article 133.2 de la Llei mencionada), tot això en relació al Règim especial per a l'illa de Formentera i, ara per ara, en allò que siga aplicable, en el marc dels articles 152 a 159 del ROC, publicat al BOIB núm. 61, de 22 d'abril de 2010, tot tenint en compte, en qualsevol cas, l'establert en la disposició transitòria quarta de l'esmentada Llei de consells insulars, sobre Normativa d'aplicació fins a l'aprovació del nou reglament orgànic.

Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació ex Reial decret 128/2018, de 16 de març.

RESOLC

PRIMER.- Nomenar el Sr. Asier Fernández de Bobadilla Rola, titular del DNI (...), Director insular de Litoral, en règim de dedicació exclusiva, segons l'article 34.4 de la Llei de consells insulars, per considerar que la persona que es nomena és l'adequada per a desenvolupar les tasques d'aqueixa Direcció insular i compleix els requisits adients; tot això amb efectes del dia 21 de juny de 2024.

Conforme a l'article 133.2 de la Llei de consells insulars, queda orgànicament sotmès a la Presidència del Consell Insular, la qual també ocupa la conselleria competent en matèria de Litoral (segons allò publicat al BOIB núm. 112, de 12 d'agost de 2023).

Si bé no tendrà competències resolutòries externes, hom estarà, en allò que siga necessari, a l'establert en l'article 33.3 de la Llei de consells insulars, que preveu la possibilitat que aquesta Presidència delegui en els directors insulars la representació del departament corresponent, en els supòsits que es puguin determinar, si n'era el cas.    

SEGON.- Considerar que la persona nomenada podrà ser cessada o separada lliurement per la Presidència en qualsevol moment del mandat de l'actual corporació. En qualsevol cas, el personal directiu cessarà automàticament, en tot cas, quan es produeixi el cessament o expiri el mandat de l'autoritat que l'ha nomenat. En el cas que siga precís, hom estarà també a l'establert en l'article 34.3 de la Llei de consells insulars. 

TERCER.- Considerar que el sou d'aquesta persona serà el que, aplicat al supòsit concret del Sr. Fernández de Bobadilla Rola, i prorratejat des la presa de possessió, es deriva dels Pressupostos Generals del Consell Insular de Formentera, que preveu unes retribucions brutes anuals per a l'any 2024, de 43.911,00€ (en 14 pagues).

QUART.- Considerar que la persona nomenada haurà d'acomplir el que es deriva de la Instrucció per al funcionament del registre de declaracions patrimonials i d'activitats que han de formular els càrrecs públics del Consell Insular de Formentera, segons el que es deriva de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars i de la Llei 16/2016, de 9 de novembre, de creació de l'Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció de les Illes Balears; el sistema electrònic implementat, així com el que es deriva de la legislació general de règim local (aprovat per acord de 23 de maig de 2023, publicat al BOIB núm. 69, de 25 de maig de 2023) i executiva, en virtut de l'article 11 i de l'article 34.4 de la Llei de consells insulars, en el ben entès que la Llei esmentada 16/2016, de 9 de novembre, ha estat derogada per la Llei 2/2024, d'11 d'abril, de creació del Registre de Transparència i Control del Patrimoni i de les Activitats dels Càrrecs Públics de les Illes Balears, però tanmateix les exigències de declaració es mantenen, conforme a la disposició transitòria tercera i l'obligació de trametre-la davant el Parlament, a més, és evident, de fer-ho davant el Consell Insular de Formentera.   

CINQUÈ.- Notificar a la persona interessada aquest Decret.

SISÈ.- Donar compte, així mateix, al Ple corporatiu i ordenar que es publiqui al BOIB, i fer-lo avinent igualment de manera immediata a tota la corporació, així com fer-lo notori per mitjà de la web del Consell Insular.

L'obligació específica de publicació al BOIB, règim de retribucions i dedicació deriva de l'establert en l'article 38 de la Llei de consells insulars, en relació a la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

Ho mana i signa el president, de la qual cosa don fe.

El president,                                       El secretari habilitat nacional,

Lorenzo Córdoba Marí                      Ángel Custodio Navarro Sánchez”

La qual cosa es publica, per a general coneixement, i conforme a la normativa de consells insulars.

 

Formentera, 25 de juny de 2024

El president Lorenzo Córdoba Marí