Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció primera. Nomenaments, situacions i incidències

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 405801
Acceptació de la renúncia de la consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació i del Conseller d’Activitat Física i Esports del Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que el President del Consell Insular de Formentera, en data 21 de juny de 2024, ha dictat, entre d'altres, el següent decret:

“DECRET DE PRESIDÈNCIA

ACCEPTACIÓ DE LA RENÚNCIA DE LA CONSELLERA DE JOVENTUT, MAJORS, IGUALTAT I PARTICIPACIÓ I DEL CONSELLER D'ACTIVITAT FÍSICA I ESPORTS.

Vista la instància formulada amb data 14 de juny de 2024, amb NRGE 2024/14244 en la qual es comunica, entre d'altres, que la Sra. Eva Nieto Arribas i el Sr. Hugo Martínez Bermúdez als seus càrrecs de consellera Joventut, Majors, Igualtat i Participació i de conseller d'Activitat Física i Esports, respectivament.

Vista la normativa que resulta d'aplicació per a fer-ne efectives aquestes renúncies, representada per:

A.- La Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars

Article 24 Nomenament i cessament

4. La condició de vicepresident es perd, a més de pel cessament, per renúncia expressa comunicada per escrit i per pèrdua de la condició de membre del consell insular.

Article 32 Cessament

1. Els consellers executius cessen per alguna de les causes següents:

c) Renúncia comunicada per escrit i acceptada pel president.

3. El cessament produeix efectes des de la publicació del decret del president en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

B.- El Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera.

Article 17. Drets econòmics: retribucions, dietes i indemnitzacions

7. La data d'acceptació i, en el seu cas, la de renúncia, és la referència per a l'inici i el cessament en la percepció de les retribucions corresponents.

Article 31. La declaració d'interessos i la seva inscripció en el Registre...

6. El Conseller o Consellera Insular sotmès a causes d'incompatibilitat ha d'optar en el termini de vuit dies a partir de la recepció de la notificació, entre la condició de Conseller o Consellera Insular o l'acceptació de la situació d'incompatible.

7. Passat el termini assenyalat en el punt anterior sense haver exercitat l'opció, s'entén que la persona afectada renuncia al seu càrrec de Conseller o Consellera Insular i el Ple declararà la vacant corresponent, posant-ho en coneixement de l'Administració Electoral.

Article 130. Composició de la Comissió [Especial de Comptes] i nomenament i cessament dels seus membres vocals

4. Igualment determina el cessament en la condició de membre de la Comissió Especial de Comptes la concurrència d'alguna de les circumstàncies següents:

a) La renúncia expressa sense pèrdua de la condició de Conseller o Consellera, que s'ha de formalitzar mitjançant escrit adreçat a la Presidència.

b) La pèrdua de la condició de Conseller o Consellera, en els casos prevists en aquest Reglament.

Article 150. Les Vice-presidències ...

2. Quan un Vice-president o Vice-presidenta és separat o renuncia a ser membre de la Comissió de Govern, cessa de la seva condició de Vice-president o Vice-presidenta.

Article 158. Causes comunes per la destitució d'òrgans directius

1. Seran causes comunes de destitució a tots els mecanismes de selecció:

a) La renúncia al càrrec, que s'ha d'expressar i manifestar per escrit i adreçar a la Presidència del Consell.

Article 169. Òrgans [de la CTA]

3. Els diferents membres de la comissió [CTA] cessaran en la seva condició, havent-se de nomenar nou membre, en qualsevol dels supòsits següents:

a) Renúncia expressa, manifestada mitjançant escrit adreçat a la Presidència del Consell Insular.

Vist així mateix el Real Decreto 2568/1986, de 28 de noviembre, por el que se aprueba el Reglamento de Organización, Funcionamiento y Régimen Jurídico de las Entidades Locales, en allò que esdevengui d'aplicació al Consell Insular:

Sección tercera. De los Tenientes de Alcalde

Artículo 46.

3. La condición de Teniente de Alcalde se pierde, además de por el cese, por renuncia expresa manifestada por escrito y por pérdida de la condición de miembro de la Comisión de Gobierno.

Sección tercera. De los Vicepresidentes [de las Diputaciones]

Artículo 66.

2. La condición de Vicepresidente se pierde, además de por el cese, por renuncia expresa manifestada por escrito y por pérdida de la condición de miembro de la Comisión de Gobierno.

Sección primera. De los Concejales-Delegados y Diputados-Delegados

Artículo 120.

1. Los Concejales-Delegados y los Diputados-Delegados son aquellos Concejales y Diputados que ostentan algunas de las delegaciones de atribuciones del Alcalde o Presidente, previstas en los números 3, 4 y 5 de los artículos 43 y 63, respectivamente, de este Reglamento.

2. Se pierde la condición de Concejal-Delegado o de Diputado-Delegado:

a) Por renuncia expresa, que habrá de ser formalizada por escrito ante la Alcaldía o Presidencia.

Vista la naturalesa jurídica especial de la corporació (com institució local –municipal i insular- i simultàniament, a l'hora, com a institució d'autogovern de les Illes Balears, segons el règim singular que fixa l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en tant que Consell Insular unimunicipal).

Vistos els articles 61 i següents de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears i l'article 20.1 i l'article 21.1.d, de l'esmentada Llei de consells insulars, en relació als preceptes més amunt transcrits sobre les conselleries en què s'estructura la institució.   

Amb la conformitat jurídica del secretari de la corporació, segons el Reial decret 128/2018, de 16 de març.

Per tot l'anterior,

 

HE RESOLT

Primer.- DONAR-ME PER ASSABENTAT de la comunicació realitzada mitjançant la instància de data 14 de juny de 2024, amb NRGE 2024/14244, i en conseqüència, ACCEPTAR, la renúncia als dos càrrecs que es diran de les següents persones:

  • La Sra. Eva Nieto Arribas, al seu càrrec de consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació.
  • El Sr. Hugo Martínez Bermúdez, al seu càrrec de conseller d'Activitat Física i Esports.

Segon.- En conseqüència amb el punt primer, DONAR DE BAIXA, en el règim general de la Seguretat Social, de la dedicació exclusiva que tenien la Sra. Eva Nieto Arribas, al seu càrrec de consellera de Joventut, Majors, Igualtat i Participació i el Sr. Hugo Martínez Bermúdez, al seu càrrec de conseller d'Activitat Física i Esports, amb agraïment per la feina i impuls administratiu desenvolupats des del dia 17 de juny i 27 d'octubre de 2023, respectivament. Els efectes de la baixa ho seran des del dia de demà, 21 de juny de 2024.

Tercer.- CONSIDERAR que, amb efectes de dia 21 de juny de 2024, aquesta Presidència assumeix totes les competències relatives a la conselleria  de Joventut, Majors, Igualtat i Participació i a la conselleria d'Activitat Física i Esports.

Quart. - DONAR COMPTE D'AQUEST DECRET A LES PERSONES INTERESSADES, així com a l'àrea de Recursos Humans i a la Intervenció de la corporació.

Cinquè.- DONAR COMPTE D'AQUEST DECRET AL PLE CORPORATIU; ordenar que es publiqui al BOIB, i fer-lo avinent igualment, de manera immediata, a tota la corporació, així com fer-lo notori per mitjà de la web del Consell Insular.

El president,                                   El secretari habilitat nacional

Lorenzo Córdoba Marí                   Ángel Custodio Navarro Sánchez.”

La qual cosa es publica, per a general coneixement, i conforme a la normativa de consells insulars.

 

Formentera, 25 de juny de 2024

El president Lorenzo Córdoba Marí