Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 400056
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter extraordinari de 18 de juny de 2024, relatiu a l’aprovació de la convocatòria per a la concessió d’ajuts del Consell Insular de Menorca per a esportistes menorquins i/o residents a Menorca destacats pels seus mèrits esportius 2023-2024 (exp. 2710-2024-000002)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Pla Estratègic de Subvencions del Pressupost General del Consell Insular de Menorca per a l'exercici 2024, entre els objectius generals del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, s'hi preveu la convocatòria d'ajuts per a esportistes destacats, la qual té com a «objectiu específic donar suport als esportistes menorquins que siguin residents/nascuts a l'illa de Menorca destacats durant la temporada 2023/2024, amb especial cura amb els estudiants de tecnificació/rendiment esportiu, a l'esport femení i a l'esport adaptat».

Es justifica la necessitat dels ajuts als esportistes menorquins que siguin residents o nascuts a l'illa de Menorca destacats ateses les premisses següents:

- Els esportistes menorquins no professionals residents o nascuts a l'illa de Menorca destacats obtenen amb aquesta convocatòria uns recursos mínims que els permet mantenir i millorar les condicions de la pràctica esportiva per assolir mèrits esportius més enllà del territori balear en esdeveniments de caire nacional i internacional.

- Amb aquests ajuts, es permet als esportistes menorquins destacats no professionals residents o nascuts a l'illa de Menorca afrontar la despesa relacionada amb el cost dels entrenaments, dels desplaçaments i l'allotjament en competicions fora de Menorca, el cost d'inscripció a proves esportives, de serveis complementaris, etcètera.

- L'activitat física i l'esport és considerada una activitat essencial (tal com va ser declarada en el Congrés de Diputats l'any 2021) i s'ha de recordar que molts ciutadans accedeixen a l'activitat física i l'esport mitjançant la pràctica que desenvolupen en entitats esportives sense ànim de lucre i que els esportistes destacats són un gran referent per a la major part dels esportistes federats en edat escolar.

- Aquesta temporada 2023/2024, superada la pandèmia, la societat en general i les entitats esportives han normalitzat les activitats a ple rendiment i sense cap restricció i han recuperat l'activitat anterior a la pandèmia. Per això necessiten recursos econòmics per afrontar les condicions de la inflació patida els darrers tres anys, que han causat un increment de costos a empreses i entitats de Menorca. Aquesta situació d'inflació i increment de costos dificulta la continuïtat d'un nombre important d'esportistes, entre els quals hi ha els que més costos tenen per mantenir l'activitat com són els esportistes destacats.

- Els esportistes destacats han de fer esforços econòmics importants per donar continuïtat als seus programes, amb la dificultat afegida de la doble insularitat que patim a Menorca.

Per tot això, atès l'informe tècnic elaborat pel Servei d'Esports i ateses les competències pròpies que sobre aquesta matèria té el Consell Insular de Menorca d'acord amb els articles 70.9 i 73 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i la Llei 6/1994, de 13 de desembre, d'atribució de competències als consells insulars en matèria de patrimoni històric, de promoció sociocultural, d'animació sociocultural, de dipòsit legal de llibres i d'esports.

Vista la normativa bàsica aplicable al Consell Insular de Menorca en matèria de subvencions i en el marc del que estableixen les bases d'execució del pressupost d'aquesta Administració.

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, en exercici de les competències atribuïdes pel Decret de la presidència del Consell Insular de Menorca núm. 92/2023, de 10 de juliol, relatiu al nomenament dels membres del Consell Executiu (BOIB núm. 95 d'11-7-2023),

El Consell Executiu, per unanimitat dels sis membres presents (senyor Vilafranca Florit, senyor Gornés Hachero, senyora Torrent Pallicer, senyora Taltavull Fernández, senyor Pons Torres i senyor Delgado Díaz) i en votació ordinària, adopta els acords següents:

Primer. Aprovar la convocatòria per a la concessió d'ajuts del Consell Insular de Menorca per a esportistes menorquins i/o residents a Menorca destacats pels seus mèrits esportius corresponent a la temporada 2023/2024 corresponent a l'any 2024, d'acord amb les condicions següents:

a) Import global màxim dels ajuts i crèdit pressupostari

Les ajudes concedides han de ser ateses amb càrrec a la partida pressupostària 4.34100.4890022 i per l'import màxim de 80.000 euros per a la present convocatòria. Aquest import únicament podrà ampliar-se en el supòsit d'aportacions expresses de tercers per contribuir al finançament de l'objecte de la convocatòria i que s'hagin concretat posteriorment a l'aprovació.

L'import màxim que podrà rebre un esportista és de 3.500 euros.

b) Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà a partir de l'endemà a la publicació de la convocatòria al BOIB fins al dia 31 de juliol de 2024.

c) Bases reguladores de la convocatòria

La convocatòria es regularà amb les bases reguladores aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 23 d'octubre de 2023, publicades al BOIB núm. 156, de 16 de novembre de 2023.

d) Instrucció del procediment

La instrucció dels procediments, segons cada línia d'ajut, correspondrà al Sr. Pere Calafat Ponsetí, tècnic del Servei d'Esports.

e) Comissió avaluadora

Es constitueix una comissió avaluadora, la composició de la qual serà la mateixa per a totes les línies d'ajuts:

President: Juan Domingo Pons Torres, conseller del Departament

Secretària: Auxiliar administrativa del Servei d'Esports

Vocals:

  1. Pere Calafat Ponsetí, tècnic del Servei d'Esports

  2. Damià Seguí Pizà, tècnic del Servei d'Esports

  3. Fernando Salom Portella, responsable del Gabinet de Medicina Esportiva

  4. Rafel Quintana Villalonga, director insular de Joventut i Esports

Segon. Comunicar aquests acords a la Base de Dades Nacional de Subvencions prèviament a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

La notificació d'aquests ajuts es farà mitjançant la publicació de l'acta de resolució al BOIB.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern, per delegació del Ple del Consell Insular de Menorca (Acord de 31-7-2023, BOIB núm. 109 de 5-8-2023), en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 20 de juny de 2024

Per delegació del president, El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (Decret 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-07-2023)