Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 400034
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 3 de juny de 2024, relatiu a l’aprovació de les bases i la convocatòria que regulen els ajuts «Actuacions al Camí de Cavalls» del Consell Insular de Menorca dirigits a les propietats per on discorre el Camí de Cavalls, la seva zona d'influència o els seus vials d'accés d'emergència per al foment d’actuacions de millora, seguretat i adequació del camí i els elements que el constitueixen (Exp. 6900-2024-000001)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 769841

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/769841):

Primer. Beneficiaris

Es poden acollir a aquesta convocatòria les persones físiques o jurídiques, agrupacions de persones físiques o jurídiques, una comunitat de béns o una altra agrupació econòmica sens personalitat jurídica que siguin titulars de les finques en sòl rústic per on discorre el Camí de Cavalls (IDE Menorca), els afecta la seva zona d'influència o hi discorren altres camins establerts pel Servei d'Emergències de la Direcció General d'Emergències com a vials d'accés d'emergència al Camí de Cavalls, o que tenguin autorització del titular corresponent. Els projectes presentats han de complir els objectius, les finalitats i els requisits que es recullen en les bases de la convocatòria.

Els beneficiaris han d'estar al corrent de les obligacions tributàries, amb la Seguretat Social i amb el Consell Insular de Menorca.

Els beneficiaris que hagin obtingut un ajut anterior del Consell Insular de Menorca per a realitzar «Actuacions al Camí de Cavalls» han de justificar la finalització dels treballs o presentar el compromís de lliurament a què fa referència la base 7.3.B lletra d.

Segon. Objecte

L'objecte principal és contribuir a la conservació i millora de l'estat del Camí de Cavalls, mitjançat la implicació i col·laboració del sector privat, a través de suport econòmic per part del Consell Insular de Menorca.

Tercer. Bases reguladores

La convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu del Consell Insular de Menorca en la sessió de caràcter ordinari de 3 de juny de 2024.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 250.000 € (dos-cents cinquanta mil euros), d'acord amb el següent desglossament:

Línies d'actuació

2024

Línia 1: Adequació d'elements del Camí de Cavalls i altres béns etnològics associats

140.000,00 €

Línia 2: Feines forestals i desbrossaments

55.000,00 €

Línia 3: Millora dels ferms al Camí de Cavalls o vials d'accés d'emergència (VAE) a aquest

55.000,00 €

TOTAL

250.000,00 €

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts és de 30 dies naturals a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Sisè. Altres dades

Seran objecte de ser subvencionades les actuacions iniciades des de l'1 de gener de 2024 fins al 31 de desembre de 2024 (o que la llicència municipal d'obres, en cas de ser necessària, s'hagi sol·licitat dins d'aquest termini).

Els beneficiaris resten obligats a justificar les actuacions i despeses efectuades amb càrrec a la subvenció o ajut econòmic concedit abans del 15 d'octubre de 2025.

Els imports i percentatges màxims subvencionables per actuació i convocatòria són els següents:

  • Línies 1 i 3: percentatge del 100% sobre el cost total de l'actuació per a la qual es demana la subvenció, amb un màxim de 15.000€ per a cada una de les actuacions sol·licitades.
  • Línia 2: percentatge del 75% sobre el cost total de l'actuació per a la qual es demana la subvenció, amb un màxim de 10.000€ per a cada una de les actuacions sol·licitades.

 

Maó, 21 de juny de 2024

Per delegació del president El secretari del Consell Executiu Octavi Pons Castejón (DP 129/2023, de 27 de juliol) (BOIB núm. 106 de 29-7-2023)