Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

AGÈNCIA DE DEFENSA DEL TERRITORI DE MALLORCA

Núm. 399503
Resolució del director gerent de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca per la qual es modifica la resolució, de 26 de març de 2024, del director gerent de l’Agència de Defensa del territori de Mallorca per la qual s’aprova la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 9 de març de 2023 el Ple del Consell de Mallorca va aprovar l'acord que regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal del Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen, adoptat per la mesa general de negociació conjunta del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca-IMAS (BOIB núm. 39, de 28 de març de 2023).

2. En data 26 de març de 2024 el  director gerent  de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca emet resolució per la qual s'aprova la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca.

3. El 10 de maig de 2024, la Mesa general de negociació conjunta del personal funcionari i del personal laboral del Consell de Mallorca i de l'IMAS, en sessió extraordinària, es va aprovar el punt de l'Ordre del dia següent:

“Proposta de modificació a l'annex I punt 3.1.2. de la Resolució del Conseller Executiu d'Hisenda i Funció Pública, de 22 de març de 2024, per la qual s'aprova la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca i a l'annex I punt 3.1.2 de la Resolució de la Presidència de l'IMAS, de 26 de març de 2024, per la qual s'aprova la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral de l'IMAS.”

4. Vist l'antecedent anterior, referent a les modificacions de l'Annex I punt 3.1.2 tant de la Resolució del Conseller Executiu d'Hisenda i Funció Pública com de la Resolució de la Presidència de l'IMAS i, vista la base 3.1.2 de l'Annex I de les bases especifiques de la convocatòria de carrera professional de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca, redactada conforme al contingut de l'article 5.1 de l'Acord de 9 de març de 2023 que regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal del Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen però redactada amb altres termes.

5. En la mateixa sessió de la Mesa de negociació “s'acceptà afegir la modificació proposada per la representació d'USO, de modificació dels punts 3.1.3 i 3.1.4 de la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca, ometent l'expressió “Consell de Mallorca”, atès que també es refereix al personal dels organismes autònoms”.

6. En data 13 de maig de 2024 el Ple del Consell de Mallorca va aprovar la modificació de l'Acord de 9 de març de 2023 que regula el sistema de carrera professional horitzontal del personal del Consell de Mallorca i organismes autònoms que en depenen, en el sentit d'eliminar el requisit dels 5 anys de serveis prestats a qui hagi estat enquadrat de forma extraordinària en el Nivell IV de carrera professional horitzontal extraordinària.

Fonaments jurídics

1. Atès l'article 39.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques què estableix que els actes administratius produiran efectes des de la data en què es dictin.

2. Atès l'article 37.1.c del Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic què estableix que els criteris generals en matèria de carrera seran objecte de negociació.

3. Atès l'article 19.1.d) dels Estatuts de l'Agència (BOIB núm. 41, de 30 de març de 2019), d'acord amb el qual correspon al director gerent la direcció dels recursos humans de l'Agència, respecte a la qual exerceix les atribucions genèriques conferides per la normativa interna del Consell de Mallorca als consellers executius i conselleres executives, sense perjudici del previst en l'article 21.3 e) dels Estatuts.

Per tot això,

Resolc:

Modificar de forma parcial els apartats 2, 3 i 4 de la base 3 (Requisits i mèrits) de l'ANNEX I de les bases específiques de la convocatòria ordinària per accedir a un nivell de carrera professional horitzontal ordinària del personal funcionari de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca en el sentit següent:

Allà on diu:

“2. Tenir 5 anys de serveis prestats dels quals 1 any, com a mínim, ha de ser en aquesta administració, d'acord amb l'art. 5.1 dels acords”

Ha de dir:

“2. Tenir 5 anys de serveis prestats dels quals 1 any, com a mínim, ha de ser a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca, el Consell de Mallorca i/o en els seus organismes autònoms. Aquest requisit no serà d'aplicació als supòsits de l'apartat 4 següent.”

Allà on diu:

“3. Tenir reconegut u homologat, per l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca, l'enquadrament en el nivell immediatament anterior de carrera extraordinària quan es tracti d'accedir als nivells II, III i IV, respectivament, de carrera professional horitzontal ordinària.”

Ha de dir:

“3. Tenir reconegut u homologat, l'enquadrament en el nivell immediatament anterior de carrera extraordinària quan es tracti d'accedir als nivells II, III i IV, respectivament, de carrera professional horitzontal ordinària.”

Allà on diu:

“4. Quan es tracti d'accedir al nivell IV de carrera professional horitzontal ordinària tenir reconegut o homologat, pel l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca,  l'enquadrament en el nivell IV de carrera extraordinària.”

Ha de dir:

“4. Quan es tracti d'accedir al nivell IV de carrera professional horitzontal ordinària tenir reconegut o homologat l'enquadrament en el nivell IV de carrera extraordinària”.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que ha dictat la resolució en el termini d'UN MES.

Contra la desestimació expressa del recurs de reposició podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós administratiu de Palma que correspongui, en el termini de DOS MESOS, comptadors a partir del dia següent de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs. Un cop transcorregut un mes des de la interposició del recurs de reposició sense que s'hagi notificat la resolució, podrà interposar-se recurs contenciós administratiu, contra la desestimació presumpta del recurs de reposició, sense limitació temporal, mentre no hi hagi resolució expressa.

No obstant l'anterior, es pot exercitar, si n'és el cas, qualsevol altre recurs que s'estimi pertinent. Tot això de conformitat amb l'article 4.2 dels Estatuts de l'Agència, aprovats pel Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 10 de novembre de 2008 (darrera publicació BOIB núm. 41, de 30/03/2019), la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Palma, a data de signatura electrònica (20 de juny de 2024)

El director gerent de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (per delegació del Consell Executiu, segons acord de dia 28 de setembre de 2022,  (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022)  i de l'article 19.1 d) en concordança amb l'article 20.2 dels vigents Estatuts de l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (BOIB núm. 41, de 30 de març de 2019)) Bartomeu Tugores Truyol