Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA

Núm. 383668
Extracte de l'aprovació per Decret d'Alcaldia núm. 2024-2025, de dia 05 de juny de 2024, de la convocatòria de subvencions en matèria d'ajuts de lloguer al municipi de Sant Josep de sa Talaia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif: 768090 )

De conformitat amb el que estableixen els articles 17.3.b) i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració del Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de les convocatòries de subvencions i ajuts al Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), es publica l'extracte de la convocatòria de ajudes més amunt referides. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions i al BOIB núm. 79 de 13 de juny de 2024.

1. CONSIGNACIÓ PRESSUPOSTÀRIA I QUANTIA

Per als ajuts objecte d' aquesta convocatòria es destinarà la quantitat màxima de DOS-CENTS QUARANTA MIL EUROS (240.000,00 €), amb càrrec a la partida 231 48057 de l' exercici pressupostari de l' any 2024.

2. REQUISITS GENERALS

2.1 Requisits generals

Totes les persones beneficiàries hauran d'acreditar que, a la data de la publicació de l'extracte de la present convocatòria, compleixen els requisits següents:

a) Ser major de 18 anys.

b) La persona sol·licitant ha d'estar empadronada ininterrompudament a Sant Josep de sa Talaia almenys amb 6 mesos d'antelació de la data de publicació de les bases.

c) Acreditar la residència legal a Espanya.

d) Que la persona sol·licitant sigui titular com a arrendatària d'un contracte de lloguer d'habitatge. El contracte s'ha d'haver formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, del 24 de novembre, d'arrendaments urbans.

e) Que l'habitatge llogat constitueixi la residència habitual i permanent de les persones llogateres.

f) Que la renda de l'habitatge objecte del contracte de lloguer sigui igual o inferior a 1.500,00 € mensuals.

g) Estar al corrent de pagament de les rendes de lloguer de l'any 2023 al moment de la presentació de la sol·licitud d'ajuda.

h) Que els ingressos anuals de la persona sol·licitant i els membres de la unitat familiar (primer grau de parentiu) majors de 18 anys, sumats, no superin els límits següents:

• IPREM x 3 (24.318,00 €), en general.

• IPREM x 4 (32.424,00 €) per a famílies nombroses de categoria general o quan entre els membres de la unitat de convivència hi hagi alguna persona amb discapacitat reconeguda del 33% al 64%.

• IPREM x 5 (40.530,00 €) per a famílies nombroses de categoria especial o quan entre els membres de la unitat de convivència hi hagi alguna persona amb discapacitat reconeguda del 65% o més.

Aquests ingressos s'han d'acreditar mitjançant l'impost de la renda de les persones físiques de l'exercici 2022 (caselles 435 i 460 del model 100).

i) Acreditar el compliment d'obligacions en matèria de reintegrament de subvencions que estableix l'article 25 de l'RLGS.

j) No trobar-se sotmès a cap de les causes d'incompatibilitat i complir els requisits que fixa l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Complir el que estableix l'article 24 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Com que aquests ajuts de quantia s'han d'atorgar a cada beneficiari/ària no superior a l'import de 3.000,00 €, l'acreditació d'estar al corrent d'obligacions tributàries i amb la Seguretat Social s'efectuarà mitjançant la presentació del sol·licitant de la declaració responsable. El model de declaració responsable aprovat per a aquesta convocatòria és l'annex 3.

k) No tindre deutes amb l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia. Aquest requisit es podrà esmenar durant el període d'al·legacions a la resolució provisional de l'ajut mitjançant el pagament del deute.

 

3. SOL·LICITUD, TERMINI DE PRESENTACIÓ I DOCUMENTACIÓ

Les persones sol·licitants de la subvenció hauran d'adjuntar a la sol·licitud (annex 1) la documentació següent:

Documentació que ha d'acompanyar la sol·licitud

1. DNI/NIE de la persona sol·licitant, de les persones titulars del contracte i de totes les persones de la unitat familiar de primer grau de parentiu, majors de 18 anys.

2. Annex 2: model d'autorització de la persona sol·licitant i titulars del contracte, així com les persones de la unitat familiar majors de 18 anys.

3. Contracte de lloguer de l'habitatge.

4. Acreditació del pagament de la renda de l'any 2023, mitjançant els rebuts o transferències incloent-hi les dades identificatives de la persona arrendadora i arrendatària, data i import i signatura en cas de ser manuals.

5. Certificat de convivència a l'efecte de determinar que l'habitatge llogat és el domicili habitual i permanent de la persona llogatera i dels membres de la unitat familiar o autorització expressa perquè l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia pugui comprovar-ho mitjançant la presentació del annex 2.

6. Annex 3: declaració responsable signada per la persona sol·licitant i titular del contracte de lloguer, per la resta de les persones titulars, si escau, i per cadascun dels membres de la unitat familiar majors de 18 anys, en què declararan que:

• No tenen relació de parentiu de primer o segon grau de consanguinitat o d'afinitat amb l'arrendador/a.

• No són socis/es ni partícips de la persona física o jurídica que actua com a arrendador/a.

• No incorren en cap de les causes d'incompatibilitat i compleixen els requisits que fixa l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 del text refós de la Llei de subvencions.

• Compleixen els requisits i les condicions que determinen la concessió de la subvenció, que coneixen i accepten íntegrament.

• Les persones sol·licitants estan al corrent de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

• Comunicaran a l'òrgan que concedeix la subvenció la modificació de qualsevol circumstància que afecti algun dels requisits que s'exigeixen per concedir la subvenció.

• Se sotmetran a les actuacions de comprovació i qualsevol actuació de verificació i control dels òrgans competents.

• Saben que, en cas de falsedat en les dades o en la documentació aportada o d'ocultació d'informació, de les quals es pugui deduir la intenció d'engany en benefici propi o aliè, se'ls podrà excloure d'aquest procediment i podran ser objecte de sanció .

7. Annex 4: model de comunicació de les persones perceptores de la subvenció (en cas que les persones sol·licitants vulguin manifestar la voluntat que la totalitat de l'ajuda sigui satisfeta a un/a).

8. Declaració de la renda de les persones físiques corresponent a l'exercici 2022 de la persona sol·licitant, titulars del contracte i de les persones més grans de 18 anys de la unitat familiar o autorització signada (annex 2).

9. Certificat de la Seguretat Social de trobar-se al corrent de les obligacions.

10. Certificat de titularitat bancària o imprès de transferència bancària facilitat per l'ajuntament de Sant Josep de sa Talaia.

11. Llibre de família o certificat de fe de vida i estat de les persones titulars del contracte.

12. Certificat de no propietat emès pel Registre de la Propietat de la persona sol·licitant, titulars del contracte i familiars de primer grau de parentiu majors de 18 anys en què no apareixen titularitats cadastrals vigents a tot el territori nacional, com a propietaris, usufructuaris o titulars de qualsevol dret real que permeti l'ús i el gaudi d'habitatges situats en territori espanyol.

4. Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la present convocatòria al BOIB.

4.1. Termini de presentació

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la present convocatòria al BOIB.

 

Sant Josep de sa Talaia, signat electrònicament (13 de juny de 2024)

El alcalde Vicente Roig Tur