Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA I PATRIMONI

Núm. 383209
Extracte de l’Acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca, de dia 12 de juny de 2024 pel qual s’aprova la convocatòria de subvencions per a inversions per millorar la competitivitat en matèria d’artesania de Mallorca 2024

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ART.1-2024. Segex: 1056859K

BDNS ( Identif.): 768097

De conformitat amb el previst als articles 17.3.b i 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual, es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvenciones (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index).

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiaris d'aquestes subvencions, les persones i/o les entitats següents:

a) Empreses, comunitats de béns i autònoms que enquadrin la seva activitat econòmica dins el sector de l'artesania de Mallorca, amb els requisits següents:

  • Les empreses i les comunitats de béns del sector de l'artesania han d'estar en possessió del document de qualificació artesanal (DQA) en vigor, acreditant també el de mestre artesà responsable de la producció artesana.
  • Els empresaris autònoms han de disposar de la Carta d'Artesà (CA) en vigor, i/o la Carta de Mestre Artesà (CMA) en vigor, concedida pel Consell de Mallorca.

En cas que les comunitats de béns vulguin demanar una subvenció han d'optar entre sol·licitar-la com a comunitat de béns, o bé, com a persona física. És a dir, no es pot sol·licitar la mateixa subvenció com a persona física a la vegada que com a comunitat de béns, sinó que s'ha d'escollir una d'aquestes dues opcions. A les comunitats de béns els hi serà d'aplicació l'article 7.4 i 7.5 de l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca.

b) Associacions:

Les associacions han d'estar inscrites en el registre corresponent i han de tenir un mínim d'un 50% d'associats en possessió d'una acreditació artesana concedida pel Consell de Mallorca.

Segon: Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és el foment de les inversions per a la millora de la competitivitat en matèria d'artesania a l'illa de Mallorca, mitjançant la concessió d'ajudes a projectes, programes i actuacions que es duguin a terme entre l'1 d'agost 2023 i el 31 de juliol 2024

Les actuacions subvencionables són les següents:

  • Inversions en l'adquisició d'immobilitzat per als espais de treball, producció, formació, mostra i / o venda dels artesans, sempre que la finalitat sigui la de millorar el procés de producció i/o la comercialització dels productes artesans, així com el manteniment dels oficis artesans.
  • Inversions en obres i instal·lacions als espais esmentats al punt anterior, amb títol habilitant per a l'exercici de l'activitat artesana, sempre que impliquin una millora justificada al projecte per al procés de producció i venda, així com per al manteniment de l'ofici artesà.

Tercer. Bases reguladores

Les bases reguladores de la present convocatòria  es regeixen pel que en ella es disposa, per l'Ordenança general de subvencions del Consell de Mallorca, i supletòriament, per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de subvencions; pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el reglament de la Llei 38/2003, general de subvencions; per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; per la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, pel vigent Decret de la Presidència del Consell de Mallorca, de dia 9 de juny de 2019; per l'Ordenança vigent de procediment administratiu del Consell de Mallorca, i per la resta de la normativa que hi sigui aplicable.

Quart. Quantia

El crèdit destinat a la present convocatòria és de 312.000,00 euros, que es distribuirà de la manera següent:

  • 300.000,00 €, amb càrrec de l'aplicació 20.43900.77900 denominada “Transferències a empreses artesanes p/millora de la competitivitat”
  • 12.000,00 €, amb càrrec de l'aplicació 20.43900.78900 denominada “Transferències a associacions artesania”
  • L'import màxim subvencionable per a tots els beneficiaris és de 5.000,00 € i l'import mínim subvencionable és de 500,00 €.

 Quint. Termini per presentar les sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds i tota la documentació que l'acompanya és de 15 dies hàbils a partir del dia següent al de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB.

Les sol·licituds s'han de dirigir a la Direcció Insular d' Artesania del Departament de Cultura i Patrimoni.

Les sol·licituds s'han de presentar dins el termini establert, preferentment  telemàticament d'acord amb el que determina l'article 14.2 de la llei 39/2015, amb l'excepció de les persones físiques que regula el punt 1 del precepte indicat.

Les persones que no estan obligades i no volen utilitzar el canal electrònic poden presentar la documentació físicament a les oficines d'assistència en matèria de registre del Consell de Mallorca.  ( Registre General del  CIM,  Palau Reial, 1.  Llar de la Infància, General Riera 113,  i a Llar de la Joventut, General Riera 111).

Així mateix, les sol·licituds es poden presentar als llocs establerts en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sisè. Altres dades

Les actuacions subvencionables s'han d'haver executat entre el dia 1 d'agost 2023 i el 31 de juliol de 2024 (ambdós inclosos) pels beneficiaris de la convocatòria.

Les obres i instal·lacions han de comptar amb totes les autoritzacions, llicències i permisos legalment establerts.

El model normalitzat de sol·licitud i la documentació que l'ha d'acompanyar es troba disponible igualment a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net

 

(Signat electrònicament: 14 de juny de 2024)

La secretaria tècnica de Cultura i Patrimoni Felipe Ramis Llabrés